Life

Eda Marcus, dezvăluri din culisele Eurovision. De ce a fost anulat votul juriului din România: “Se pune aceeași problemă și pentru Moldova”

Eda Marcurs, cea care ar fi trebuit să prezinte notele juriului din România la Eurovision 2022, a oferit mai multe informații din cadrul concursului. De ce au fost anulate voturile oferite de țara noastră.
16.05.2022 | 18:09
Eda Marcus dezvaluri din culisele Eurovision De ce a fost anulat votul juriului din Romania Se pune aceeasi problema si pentru Moldova
Eda Marcus, detalii legat de Eurovision 2022. Declarație despre voturile anulate de organizatori. Sursa foto: captură video Pro TV
ADVERTISEMENT

Vedeta TVR a explicat care a fost procedura prin care au fost notați artiștii în finala de la Torino, Italia. Moderatoarea a dezvăluit că show-ul este înregistrat cu o zi înainte, când juriul decide notele celor din competiție.

Eda Marcus, detalii legat de Eurovision 2022. Declarație despre voturile anulate de organizatori

Eda Marcus a mărturisit că organizatorii Eurovision 2022 au primit voturile încă din seara zilei de vineri, 13 mai. Prezentatoarea a mai spus că a primit lista cu rezultatele cu câteva minute înainte să intre în direct, dar nu era cu notele pe care le știa.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, vedeta a mai subliniat că în momentul de față se pune aceeași problemă și în cazul Moldovei. În plus, moderatoarea nu exclude faptul ca cele 6 țări eliminate, printre care și România, să-și facă dreptate în instanță.

„Acest ranking, ca să vorbim în termeni de Eurovision, a fost trimis imediat după spectacolul de vineri seara, care s-a înregistrat. Nu le-a convenit, probabil, organizatorilor. Datele acestea sunt introduse pe o platformă online, sunt procesate în seara spectacolului.

ADVERTISEMENT

Și cu câteva minute înainte să intru eu în direct, cei de la EBU trimit, scot, practic, din platforma respectivă unde au fost introduse aceste note de către colegii mei, scot o foaie pe care eu trebuie să o arăt, este în prezența unui notar. 

Treaba-i foarte serioasă. Se printează această foaie cu rezultatele și-mi este adusă mie într-un timp de 5 minute, cam 5 minuțele. Închipuie-ți tu, cam ce distanțe sunt în Televiziunea Română, cum aleargă cineva disperat cu foaia respectivă.

ADVERTISEMENT

Închipuie-ți șocul colegei mele, Liana Damian, care s-a ocupat de această procedură, în momentul în care alerga spre mine cu acea foaie, ea știind care era clasamentul pe care îl dăduse cu o seară înainte.

Când s-a uitat pe foaie, mai avea 3 pași să ajungă în studioul meu, și a văzut Ucraina, 12 puncte le oferim Ucrainei. E fără precedent ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Nu pot să-ți spun urletele pe care eu le-am auzit în cască, în momentul în care am văzut cu câtă eleganță se trece peste momentul nostru de direct. Și vrei să-ți spun ceva, îți mai dau ceva din casă.

Sunt voci – nu vreau să fiu trasă la răspundere pentru treaba asta – dar am auzit că se pune aceeași problemă și pentru Moldova. Chiar dacă ei au intrat în video, au fost în video, au comunicat cu prezentator”, a spus Eda Marcus în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV.

Republica Moldova nu a acordat niciun punct României la Eurovision 2022, care a oferit 12 puncte Ucrainei, 10 puncte au mers către Marea Britanie, 8 – Suedia, 7 – Elveția, 6 – Australia, 5 – Estonia, 4 – Belgia, 3 – Spania, 2 – Portugalia și 1 – Azerbaijan.

ADVERTISEMENT