Sport

Ede Molnar, ciclistul care a prins o calificare norocoasă la Jocurile Olimpice. Team România a ajuns la 90 de sportivi

O veste extraordinară a venit pentru România din lumea ciclismului, Ede Molnar obținând un loc neașteptat la Jocurile Olimpice de la Paris.
08.06.2024 | 21:42
Ede Molnar ciclistul care a prins o calificare norocoasa la Jocurile Olimpice Team Romania a ajuns la 90 de sportivi
O veste extraordinară a venit pentru România din lumea ciclismului, Ede Molnar obținând un loc neașteptat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sursă foto: federatiadeciclism.ro
ADVERTISEMENT

Cea mai importantă competiție din lume va avea loc în capitala Franței, în perioada 26 iulie – 11 august. Delegația României la marele eveniment din Franța va avea în componență 90 de sportivi.

Ciclistul Ede Molnar va reprezenta România la Jocurile Olimpice

Ultimul calificat la Jocurile Olimpice este ciclistul Ede Molnar, care va participa în proba de mountain bike. Sportivul în vârstă de 28 de ani a beneficiat de faptul că România a primit un loc cotă din partea Uniunii Internaționale de Ciclism.

ADVERTISEMENT

”Ciclistul Ede Molnar a devenit de azi al 90-lea membru al Echipei Olimpice Team Romania pentru Jocurile Olimpice de la Paris după ce Uniunea Internațională de Ciclism a acordat un loc cotă României.

Ede Molnar se află pe locul 111 al clasamentului mondial individual, România clasându-se pe poziția a 15-a pe națiuni. Pentru Ede va fi prima ediție de Jocuri Olimpice, el a concurat anul trecut la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska.

ADVERTISEMENT

Este a doua ediție consecutivă de Jocuri la care Team Romania are sportiv la mountain bike. La Tokyo 2020, Vlad Dascălu a terminat pe locul 7. Din păcate, Vlad a fost suspendat de Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) pentru încălcarea regulilor anti-doping”, se arată pe pagina de Facebook a COSR.

Vlad Dascălu, suspendat 17 luni pentru încălcarea regulilor antidoping

În urmă cu mai bine de 2 săptămâni, Vlad Dascălu a fost suspendat pentru 17 luni de Tribunalul Anti-Doping din cadrul Uniunii Cicliste Internaționale, după ce nu a oferit locația în care se află de 3 ori într-un an și nu a putut fi testat antidoping.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că nu se afla în cea mai bună formă a carierei sale, erau speranțe mari că ciclistul poate lua o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce în 2023 a devenit campion european la mountain bike.

Imediat după această veste, fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a acuzat conducerea Federației Române de Ciclism de incompetență și le-a cerut demisia celor care se fac vinovați de suspendarea lui Vlad Dascălu.

ADVERTISEMENT

”Recomand conducerii federației să-și prezinte demisia de onoare și să ofere oportunitatea unor persoane competente, care înțeleg mai bine nevoile sportivilor și pot aduce o valoare adăugată acestei ramuri sportive din România”, a scris Novak, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT