Fotbal international

Eden Hazard, anunț-șoc după eliminarea prematură a Belgiei de la Mondiale. „O să-mi fie atât de dor de tine”

După eliminarea Belgiei, încă din faza grupelor, la Cupa Mondială din Qatar, Eden Hazard a decis să pună punct prezenței la echipa reprezentativă.
07.12.2022 | 13:46
Eden Hazard anuntsoc dupa eliminarea prematura a Belgiei de la Mondiale O sami fie atat de dor de tine
Eden Hazard și-a anunțat retragerea de la echipa națională.
ADVERTISEMENT

Belgia a venit la Cupa Mondială din Qatar decisă să obțină un rezultat important. Măcar pe măsura celui din Rusia, unde a jucat semifinala și a luat ”bronzul”. Cu atât mai mult cu cât era reprezentația de adio pentru o generație marcantă a fotbalului din această țară. N-a fost să fie însă, ”dracii roșii” părăsind întrecerea încă după faza grupelor. Iar acum, ”veteranii” încep să spună adio naționalei.

”Astăzi întorc o pagină”, a anunțat Eden Hazard pe rețelele sociale

Belgia a aliniat în lotul de la această ediție a Cupei Mondiale o mulțime de jucători cheie ajunși la momentul reprezentației de adio în fotbalul internațional la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Portarul Simon Mignolet (34 de ani). Un Toby Alderweireld (33) sau Jan Vertonghen (35) în centrul defensivei. Ori versatilul Axel Witsel (33), folosit și ca fundaș, dar și ca mijlocaș. Ori Dries Mertens (35), în ofensivă.

Și, probabil, a fost ultima dată când îi vom vedea implicați în campaniile pentru marile competiții. Însă, iată, lista este completată și de un nume pe care se putea miza măcar pentru Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre Eden Hazard, care are doar 31 de ani. Potrivit Het Laatste Nieuws, acesta le împărtășise colegilor că este decis să renunțe încă după meciul cu Croația, care a consființit eliminarea Belgiei.

Nu a făcut publică intenția. Poate pentru că a dorit câteva zile de reflecție. Însă, în cele din urmă, a venit și anunțul oficial. ”O pagină se întoarce astăzi… Vă mulțumesc pentru dragostea voastră.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc pentru sprijinul de neegalat. Vă mulțumesc pentru toată această fericire împărtășită din 2008. Am decis să pun capăt carierei mele internaționale. Următoarea geneație este pregătită.

O să-mi fie atât de dor de tine”, a scris Hazard pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

Și, spun jurnaliștii belgieni, decizia are explicație. Eden Hazard își dorește să se concentreze pe activitatea la echipa sa de club, Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Pentru a proba că, fie și-n condițiile în care prezența sa a fost afectată până acum de problemele medicale, poate să fie un star. Așa cum își doreau conducătorii și fanii atunci când a sosit pe Bernabeu.

O carieră de excepție

Eden Hazard va rămâne, desigur, un nume exponențial pentru naționala Belgiei. La care a debutat, ca un fenomen, la doar 17 ani, într-un meci cu Luxemburg, disputat pe 19 noiembrie 2008.

De-atunci a bifat 126 de meciuri, 33 de goluri și 36 de pase decisive. Și a purtat banderola de căpitan în aproape jumătate dintre prezențele în reprezentativă (56 de jocuri).

A dus Belgia la locul 3 la Mondialul din 2018 și pe locul întâi în ierarhia FIFA. Dar, din păcate, ca și ceilalți oameni din generația sa, nu a izbutit vreun trofeu cu reprezentativa.

În schimb, el a fost Fotbalistul Anului Belgian în 2017, 2018 și 2019, dar și Sportivului Anului în țara sa natală, în 2018.

ADVERTISEMENT
Tags: