Sport

Eden Hazard, cel mai bun fotbalist belgian din ultimii 125 de ani! Cum arată top 10

15.01.2021 | 13:48
Eden Hazard cel mai bun fotbalist belgian din ultimii 125 de ani Cum arata top 10
Eden Hazard. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Eden Hazard, căpitanul selecționatei Belgiei și fotbalist care se confruntă cu probleme mari la echipa de club, a fost desemnat jucătorul simbol al fotbalului belgian din ultimii 125 de ani, a anunțat Federația Belgiană de Fotbal, citată de EFE. 

Hazard, care a jucat primul meci la echipa națională într-o partidă cu Luxemburg pe 19 noiembrie 2008, la 17 ani și 316 zile, a început o carieră internațională în care cel mai important moment a fost clasarea pe poziția a treia la Campionatul Mondial din 2018 din Rusia.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Real Madrid a primit cele mai multe voturi în ancheta pentru premiul ”125 Years Ultimate Icon”. Hazard a strâns 106 selecții pentru selecționata ”Dracilor roșii”, pentru care a înscris de 32 de ori.

Eden Hazard a fost desemnat simbolul fotbalului belgian

La 30 de ani, făcuți pe 7 ianuarie, jucătorul lui Real Madrid  și fost fotbalist la Lille și Chelsea, a prins primul loc al anchetei cu 10,6% din voturi. Pe locul doi s-a clasat fostul internațional și actual tehnician al lui Anderlecht, Vincent Kompany (9,4%), iar pe ultima treaptă a podiumului a fost Kevin de Bruyne, de la Manchester City, cu 9,1%.

ADVERTISEMENT

Pe poziția a patra a fost Jan Ceulemans, fost jucător de legendă al celor de la FC Bruges, care a evoluat între 1972 și 1992, iar pe cinci s-a clasat Paul van Himst, fost vârf al lui Anderlecht, care a jucat între 1959 și 1977.

Top 10 al celor mai buni fotbaliști belgieni este completat de: vârful Romelu Lukaku (Inter Milano), fostul fotbalist și selecționer Guy Thys, fostul apărător și tehnician Eric Gerets, fostul portar Jean-Marie Pfaff, care a evoluat pentru Bayern Munchen între 1982 și 1988, și Raymond Goethals, fost fotbalist și tehnician.

ADVERTISEMENT

Palmaresul jucătorului belgian

Eden Hazard a marcat un gol în șase partide pentru Real Madrid în campionatul Spaniei. În Liga Campionilor a înscris un gol în trei meciuri.

Hazard este cotat pe site-urile de specialitate la 50 de milioane de euro. Împreună cu Chelsea, belgianul a cucerit două titluri de campion al Angliei, o Cupă, o Cupă a Ligii, plus de două ori Europa League.

ADVERTISEMENT

Cu Real Madrid a câștigat o dată titlul și o Supercupă a Spaniei. Jucătorul are în palmares și două trofee cu Lille. Pep Guardiola îl vrea pe Eden Hazard la Manchester City.

ADVERTISEMENT