Fotbal international

Eden Hazard, interviu eveniment în presa din Belgia: “Am venit la Real Madrid cu cinci kilograme în plus” + ce număr a vrut pe tricou: “Nu este stilul meu”

15.01.2020 | 16:50
Eden Hazard interviu eveniment in presa din Belgia Am venit la Real Madrid cu cinci kilograme in plus  ce numar a vrut pe tricou Nu este stilul meu
ADVERTISEMENT

Eden Hazard a fost marea lovitură dată de Real Madrid în perioada de transferuri din vara anului trecut, însă fotbalistul nu a reuşit încă să aibă un impact pe “Santiago Bernabeu”. Recent, mijlocaşul ofensiv de 29 de ani a oferit un interviu în presa din Belgia şi a vorbit despre primele lui luni ca jucător al formaţiei din capitala Angliei.

Eden Hazard, interviu despre Real Madrid în presa din Belgia

Ce ai simţit atunci când ai semnat cu Real Madrid? Ai spus de multe ori că este clubul la care visezi să ajungi de mic.

ADVERTISEMENT

– Da, a fost visul meu. Când am început să joc fotbal în grădina casei părinţilor, Real Madrid era clubul al cărui fan eram. Zidane era idolul meu. Stadionul (n.r. “Santiago Bernabeu”), când l-am văzut la televizor, era magic. Tricoul alb, impecabil, era excepţional pentru mine. Un adevărat mit. Urmăream toate meciurile jucate de Real Madrid. Când eram copil, mergeam alături de părinţi în vacanţă, în Spania, dar niciodată nu am ajuns în Madrid. Când jucam fotbal cu prietenii, toţi îmi vorbeau de Real Madrid.

Ai simţit frustrare, în trecut, când au fost discuţii că eşti dorit de Real Madrid, dar transferul nu s-a realizat?

ADVERTISEMENT

– Nu, chiar deloc. De-a lungul timpului m-am simţit foarte bine acolo unde am jucat. Era logic că voi semna la un moment dat cu Real Madrid. E adevărat că puteam să ajung aici mai devreme.

Când ai mai avut oferte să te transferi la Real Madrid?

– Când jucam la Lille a existat posibilitatea unui transfer la Real Madrid. Eu îmi doream neapărat să ajung în Anglia. Era mai uşor pentru mine să joc în Anglia decât în Spania. Aveam 21 de ani. Era dificil pentru un fotbalist de 21 de ani să vină şi să joace aici.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Eden Hazard nu a ajuns la Real Madrid în 2018

Acum doi ani ai fost dorit de Real Madrid. De ce nu s-a concretizat transferul?

– În fiecare an s-a vorbit despre transferul meu la Real Madrid. Până acum doi sau trei ani nu a existat un contact între agentul meu şi club. Totul a început când eu m-am accidentat la naţională (n.r. iunie 2017). Mi-am dorit să vin după Mondialul din 2018, dar Chelsea a spus nu. Era necesar să joc un an sub comanda lui Sarri. Marina Granovskaia (n.r. director general la Chelsea) mi-a spus să nu plec pentru că vine Sarri la echipă.

Cum te-ai simţit în primele zile la Real Madrid?

– Simţi siguranţă atunci când ajungi la Real Madrid. Centrul de antrenamente este super. Când am ajuns prima oară aici şi am văzut terenurile, mi-am spus că acest club este unul eficient, iar asta mulţumită şi oamenilor care lucrează aici. Când intri în vestiar simţi că toţi jucători sunt aici pentru a câştiga. Fanii îţi spun mereu că Real Madrid trebuie să câştige Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Cum este în vestiarul lui Real Madrid? Cine te-a ajutat să te acomodezi?

– Sunt un tip care nu caută probleme. Sunt o persoană deschisă, la fel cum sunt şi colegii mei. Mă respectă pentru ceea ce am făcut în Franţa şi Anglia. Courtois m-a ajutat mult. La fel şi Greg Dupont (n.r. preparatorul fizic al lui Real Madrid). M-am integrat destul de uşor, mai ales că sunt mulţi jucători care vorbesc limba franceză.

“Nu caut să strălucesc pe teren, dar mă bucur când reuşesc acest lucru”

Porţi numărul 7, pe care în trecut l-a avut Cristiano Ronaldo.

– Când am venit era numărul lui Mariano. Nu am vrut să-l întreb dacă mi-l lasă mie, nu este stilul meu. Ştiam că numărul 10 este al lui Modric. La Chelsea am avut 17, dar este al lui Lucas Vazquez. Era liber numărul 16, dar nu l-am vrut. Le-am spus că vreau 50, dar în La Liga sunt permise doar numerele până la 25. Oficialii clubului i-au spus lui Mariano să-mi dea numărul 7.

Ştiu că Zinedine Zidane a fost modelul tău. Te asemeni cu el?

– Nu avem acelaşi stil. Din punct de vedere al tehnicităţii, el a fost multe peste mine. Când îl priveam pe Zidane, niciodată nu am spus: vrea să-i dribleze pe toţi, să joace doar pentru el. Zidane juca pentru echipă. Nu caut să strălucesc pe teren. Cu siguranţă, mă bucur dacă reuşesc acest lucru, dar nu este obiectivul meu principal.

Ai încercat să-l copiezi pe Zinedine Zidane, din moment ce era idolul tău?

– Este dificil să-l copiezi. Când te uiţi la mişcările lui, controlul lui, felul cum pasează, totul este elegant. Nu-l urmăream doar pe el. Mă uitam la meciurile în care juca Thierry Henry. Generaţia mea s-a uitat mult la clipurile cu mari fotbalişti de pe YouTube. Mergeam în grădină şi încercam să fac ceea ce făcea Zidane, dar în meciurile jucate cu fraţii mei.

Când ai stat de vorbă prima oară cu el?

– La Campionatul European din 2016 s-a întâmplat. M-a sunat şi mi-a spus: ‘Ar fi bine să joci la noi’. Când Zidane te sună, e vorba de ceva serios. Nu m-a dat peste cap vorbele lui. ‘Poate ne vedem într-o zi, dacă te transferi la Madrid’, mi-a mai spus. Vorbele acestea mi-au rămas bine întipărite în cap.

“Am redescoperit plăcerea de a juca la Real Madrid”

Ce tip de antrenor este Zinedine Zidane?

– Nu vorbeşte foarte multe. Înaintea meciului vine la tine şi-ţi spune câte o frază scurtă, iar tu te simţi comod. Primele două sau trei luni nu au fost aşa cum mi-am dorit eu. Îşi iubeşte jucătorii şi conservă latura emoţională. Simţi imediat că grupul este unul fericit din moment ce el este antrenorul echipei. Inclusiv cei care nu joacă. Este esenţial. Înţelege cel mai bine ceea ce simt jucătorii, iar el este mereu aproape.

Antrenamentele noastre sunt mereu cu mingea. Plăcerea de a juca este primordială. Când lucrezi cu antrenori italieni, aşa cum a fost cazul meu, găseşti mai puţină plăcere. Trei ani am fost antrenat de italieni, iar plăcerea venea doar din victorii. Am redescoperit plăcerea de a juca la Real Madrid.

Ai jucat puţin în prima parte a sezonului la Real Madrid. În afară de accidentări, ai mai avut probleme?

– M-am pregătit bine în cantonament, însă cu două sau trei zile înainte de meciul de la Vigo am simţit dureri musculare. Mi s-a mai întâmplat să am dureri înaintea meciurilor şi am crezut că o să-mi treacă. Zidane m-a întrebat dacă vreau să fac un RMN, iar doctorul a insistat. Am făcut şi mi-a fost descoperită o mică leziune. Zidane nu a vrut să rişte în startul sezonului. Am revenit pe teren şi a trebuit să-mi redescopăr ritmul. Am aşteptat să fie un meci uşor cu PSG, dar a ieşit rău.

“Am slăbit în zece zile după problemele cu greutatea din vară”

S-a vorbit mult despre problemele tale de greutate. Ce este adevărat şi ce este fals?

– Este adevărat că am ceva probleme, nu am ascuns acest lucru. Am venit cu cinci kilograme în plus la Real Madrid. Sunt genul de persoană care se îngraşă repede, dar şi slăbeşte la fel de repede. Când aveam 18 ani şi jucam la Lille, aveam 72 sau 73 de kilograme. După ce am câştigat masă musculară am ajuns la 75. Într-o zi mai proastă am 77. Vara asta am ajuns la 80 de kilograme, dar am slăbit în zece zile.

Ce părere ai despre prestaţiile tale în startul sezonului la Real Madrid?

– Doar statisticile sunt rele. Am marcat un gol, am dat o pasă decisivă şi am provocat un penalty. Oamenii ţin minte doar aceste lucruri. Mi-am spus că pot să fac mai multe. Nu fac totul bine, dar încerc să fac tot posibilul. După primele două luni mi-am spus: ‘eşti nou, se vor schimba lucrurile’. Am încercat să dau mai multe pase, dar mulţi aşteaptă ca eu să driblez.

ADVERTISEMENT