Sport

Eden Hazard are zilele numărate la Real Madrid. Când este anunțată plecarea belgianului

Mijlocașul belgian Eden Hazard nu mai este în vederile antrenorului italian Carlo Ancelotti la Real Madrid, iar clubul italian este dispus să renunțe la serviciile jucătorului.
18.01.2022 | 08:15
Eden Hazard are zilele numarate la Real Madrid Cand este anuntata plecarea belgianului
ADVERTISEMENT

Eden Hazard a fost rezervă în ambele meciuri pe care Real Madrid le-a jucat în Supercupa Spaniei, semifinala cu Barcelona și finala cu Athletic Bilbao, iar faptul că nu a fost folosit niciun minut întărește convingerea că antrenorul Carlo Ancelotti nu-l mai are în vedere pentru acest sezon competițional.

Plecarea lui Eden Hazard de la Real Madrid ar putea avea loc zilele următoare

De altfel, după ultimul meci al competiției care a avut loc la Riadh, atitudinea lui Hazard a fost una grăitoare. În timp ce toți jucătorii din lot se bucurau pentru câștigarea trofeului, belgianul era retras.

ADVERTISEMENT

Presa belgiană, citată de marca.com, scrie că plecarea lui Hazard de la Real Madrid ar putea avea loc, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. Problema jucătorului este că îi va fi foarte greu să-și găsească o echipă care să-i plătească un salariu mare.

Oficialii clubului au realizat că situația lui Eden Hazard nu este tocmai plăcută, chiar dacă nu este genul de jucător care să facă probleme în vestiar. Dar tocmai faptul că nu joacă ar putea ridica tensiunea în lotul pregătit de Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Eden Hazard este a treia opțiune pe post la Real Madrid

În acest moment, belgianul este a treia opțiune pe post, din punctul de vedere al antrenorului italian, după Asensio și Rodrygo. Asta în condițiile în care pe partea stângă nu are nicio șansă să-l scoată dintre titulari pe Vinicius, titular meci de meci.

La sfârșitul anului trecut și începutul lui 2022, Eden Hazard a legat trei meciuri la rând, dar a jucat, în total, 45 de minute. Însă prestația lui a fost, aproape de fiecare dată, modestă, fără să se facă remarcat în confruntările cu Cadiz, Ahtletic Bilbao și Getafe.

ADVERTISEMENT

În 2019, în primul lui sezon la Madrid după ce a fost transferat de la Chelsea, Eden Hazard a fost faultat de compatriotul lui Thomas Meunier, în meciul pe care Real l-a jucat în Liga Campionilor cu PSG și a stat departe de gazon mult timp.

Și-a regăsit cu greu loc între titulari, iar situația se repetă și acum, chiar dacă nu e vorba de o accidentare. În cele două sezoane complete și această primă parte a campionatului, Hazard a jucat doar 43 de meciuri în campionat și a marcat două goluri. Per total, a bifat 58 de apariții în tricoul „albilor”, în toate competițiile, reușind cinci goluri.

ADVERTISEMENT

O ultimă șansă a lui Eden Hazard la Real Madrid ar putea fi meciul de joi, din Cupa Spaniei, cu Elche. Accidentarea lui Asenio și eterna absență a lui Bale ar putea fi motivele pentru care Carlo Ancelotti să-l trimită în teren, dar toată lumea știe că momentul de glorie al belgianului la trupa din capitala Spaniei este departe.

Eden Hazard a fost dorit de Newcastle, dar a rămas la Real Madrid

În acest sezon competițional, Eden Hazard a mai fost subiectul unor transferuri la echipe din Premier League. La începutul lunii noiembrie, Newcastle și-a manifestat interesul pentru belgian.

Ulterior, Real Madrid a vrut să îl trimită înapoi la Chelsea pe Eden Hazard, într-un schimb de jucători, cu Reece James, unul dintre tinerii de mare perspectivă de la Chelsea, după cum a informat cotidianul El Nacional.

Eden Hazard a cunoscut cea mai frumoasă parte a carierei sale la Chelsea, formație pentru care a evoluat după ce a fost cumpărat din Franța, de la Lille. Până la urmă, totul a rămas la nivel de dorințe.

ADVERTISEMENT