Fotbal international

Eden Hazard și Virgil Van Dijk, pe coperta FIFA 20! Cine a fost singurul fotbalist român ales de EA Sports

26.07.2019 | 17:56
Eden Hazard și Virgil Van Dijk, pe coperta FIFA 20! Cine a fost singurul fotbalist român ales de EA Sports Eden Hazard, pe coperta Fifa 20. Sursă Foto: Twitter.com

Noua ediție a celui mai popular simulator de fotbal, Fifa, este din ce în ce mai aproape de lansare. Vineri, 26 iulie, dezvoltatorii jocului, EA Sports, au anunțat pe pagina oficială de Twitter cum urmează să arate coperta următoarei ediții, Fifa 20. Jocul video apare în mai multe ediții, pe cea stardard va apărea noul star de la Real Madrid, Eden Hazard, iar ediția “Champions” o să-l aibă pe copertă pe Virgil Van Dijk, proaspăt câștigător al Champions League.

Eden Hazard și Virgil Van Dijk, pe coperta FIFA 20!

Eden Hazard și Virgil Van Dijk, fotbaliști cu o popularitate extrem de mare în momentul de față, au fost aleși de producătorii jocului Fifa 20, să apară pe copertă. Hazard, care vine după 7 ani reușiti la Chelsea, tocmai a semnat cu Real Madrid, echipă ce a plătit pentru starul belgian 100 de milioane de euro. Și Virgil Van Dijk este unul dintre fotbalișii extrem de apreciați în ultimul timp, reușind să câștige trofeul Champions League cu Liverpool, în stagiunea precedentă. Van Dijk evoluează din ianuarie 2018 la trupa lui Jurgen Kloop, care a plătit pentru fundașul central olandez 85 de milioane de euro, cea mai mare sumă de transfer plătită pentru un apărător la acea vreme.

Jocul Fifa 20, unul dintre cele mai apreciate simulatoare de fotbal, se va lansa pe 27 septembrie 2019. Pe lângă apariția celor două staruri pe coperta jocului, și fanii jocurilor video din România ar putea avea o surpriză. Vicepreședintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Robert Pongracz anunța în urmă cu o săptămână că se află în discuții avansate cu dezvoltatorii jocului și că sunt șanse mari ca Liga 1 să fie inclusă în noua ediție a jocului. Oficialul de la LPF a afimat că la jumătatea lunii august ar putea afirma oficial dacă Liga 1 o să apară în Fifa 20.

Virgil Van Dijk, noul star de pe coperta FIFA 20.
Eden Hazard și Virgil Van Dijk, pe coperta FIFA 20! Cine a fost singurul fotbalist român ales de EA Sports
Virgil Van Dijk, noul star de pe coperta FIFA 20. Sursă FOTO: Twitter.com

Singurul român care a apărut pe coperta celebrului joc

Un singur fotbalist român a apărut pe coperta Fifa. Lucrul acesta se întâmpla la ediția din 1996 a jocului, când Ioan Ovidiu Sabău, pe atunci jucător la Brescia, a fost “fața” simulatorului de fotbal, pe coperta căruia apărea într-un duel cu Andy Legg. În ultimele două ediții ale jocului, Cristiano Ronaldo a fost starul ales de Ea Sports pentru coperta jocului. De-a lungul timpului, seria Fifa a beneficiat pentru promovarea noului joc de cei mai influenți fotbaliști, printre care se numără Lionel Messi, Ronaldinho, David Beckam sau Thierry Henry.

  • Fifa 20 se va lansa pe 27 septembrie în trei ediții, “Standard”, “Champions” și “Ultimate”
  • 4,3 milioane de unități s-au vândut în prima săptămână de la lansarea versiunii precedente, Fifa 19