Sport

Eden Hazard, ținta principală de transfer a lui Newcastle. Pe ce sumă s-ar putea face mutarea

Sosirea arabilor în fruntea clubului Newcastle United a deschis calea spre transferuri de top, iar prima țintă este Eden Hazard.
07.11.2021 | 10:26
Eden Hazard tinta principala de transfer a lui Newcastle Pe ce suma sar putea face mutarea
ADVERTISEMENT

Clubul din nordul Angliei a fost preluat la începutul lunii de prințului moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, pentru peste 350 de milioane de euro.

Superstarul belgian celor de la Real Madrid nu își mai găsește locul în formația lui Ancelotti, iar președintele Florentino Perez pare tot mai dispus să se despartă de el.

ADVERTISEMENT

Newcastle vrea să-l transfere pe Eden Hazard

Imediat după schimbarea proprietarului, Newcastle s-a despărțit de managerul Steve Bruce și a început căutarea unui nou antrenor care să se înhame la o muncă dificilă. Refuzați de mai mulți tehnicieni cu nume, presa engleză a scris că noii conducători ai ”coțofenelor” au ajuns la o înțelegere de principiu cu Eddie Howe, fostul manager de la Bournemouth și Burnley.

Odată închisă această problemă, noii șefi ai lui Newcastle au început să facă liste cu posbili jucători pe care să-i aducă. Și, conform publicației Sport, în fruntea listei de transferuri pentru această iarnă se află Eden Hazard.

ADVERTISEMENT

Mutarea internaționalului belgian de la Chelsea la Real Madrid nu a funcționat niciodată așa cum și-au dorit spaniolii, iar starul care a părăsit Stamford Bridge în 2019 s-a chinuit să strălucească de atunci.

Belgianul mai are contract cu Real încă 2 ani și jumătate

Incapacitatea lui Hazard de a reproduce forma avută la Chelsea, alături de numeroasele accidentări sunt doar câteva dintre motivele pentru care Carlo Ancelotti l-a scos din planurile sale de viitor. La toate acestea se adaugă și momentul excepțional în care se află rivalul său pe post, brazilianul Vinicius.

ADVERTISEMENT

Alături de Gareth Bale, mijlocașul belgian primește cel mai mare salariu la Real Madrid, dar acest lucru nu este o problemă pentru proprietarii bogați ai lui Newcastle. În plus, Florentino Perez ar fi bucuros să se despartă de Hazard pentru că așa ar face niște economii substanțiale și ar avea mai multe fonduri necesare pentru aducerea lui Kylian Mbappe de la PSG.

Actuala înțelegere a lui Eden Hazard expiră în vara anului 2024 și acesta ar putea adopta o poziție similară cu a lui Bale și pur și simplu să rămână la Madrid până la încheierea contractului, dar o plecare la Newcastle i-ar aduce belgianului șansa de a reveni în Premier League, locul unde a dat cel mai bun randament.

ADVERTISEMENT

Real vrea 50 de milioane de euro pe Hazard

Deși nu există nicio informație cu privire la suma pe care Newcastle ar fi dispusă să o plătească pentru Eden Hazard, este clar că aceasta nu se poate ridica la cele 115 milioane de euro cheltuite de Real Madrid în 2019 pentru aducerea belgianului de la Chelsea.

Presa spaniolă a scris în urmă cu șase luni că președintele Florentino Perez ar fi dispus să accepte o ofertă care se ridică la cel puțin 50.000.000 de euro, dar cota belgianului a ajuns în acest moment la jumătate din ce-și doreau ”galacticii”.

Fondul de investiţii din Arabia Saudită a primit o primă veste bună după ce a achiziţionat-o pe Newcastle United. În iarnă, datorită managementului lui Mike Ashley, arabii vor putea cheltui 200.000.000 de lire sterline pe noi jucători, fără să încalce fair-play-ul financiar.

ADVERTISEMENT