Fotbal intern

Edi Iordănescu a ajuns la Cluj pentru a negocia preluarea CFR-ului

02.12.2020 | 20:57
Edi Iordanescu a ajuns la Cluj pentru a negocia preluarea CFRului
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este în căutarea unui antrenor după despărțirea de Dan Petrescu, iar alesul ar putea fi Edi Iordănescu. Acesta a ajuns deja la Cluj pentru a negocia cu șefii clubului preluarea campioanei.

CFR Cluj are un meci extrem de important joi seara în Europa League, contra bulgarilor de la ȚSKA Sofia, dar îl va juca fără antrenorul Dan Petrescu pe bancă, acesta despărțindu-se de ardeleni după înfrângerea surprinzătoarea suferită pe teren propriu în Cupa României contra lui Poli Iași.

ADVERTISEMENT

Pentru că până la această oră nu s-a ajuns la un acord cu niciun alt antrenor, echipa va fi condusă la partida de joi de foștii colaboratori ai lui Dan Petrescu, rolul de principal urmând să-i revină lui Valeriu Bordeianu, care deține și licența PRO.

Edi Iordănescu ar putea fi noul antrenor al CFR-ului. A sosit la Cluj pentru negocieri

Principalul favorit să-l înlocuiască pe Dan Petrescu era Adrian Mutu, actualul selecționer al naționalei de tineret, un antrenor pe placul patronului Neluțu Varga. Negocierile au eșuat însă, astfel că șefii campioanei s-au văzut nevoiți să se reorienteze.

ADVERTISEMENT

Iar alesul ar putea fi Edward Iordănescu, care a sosit deja la Cluj pentru negocieri cu diriguitorii clubului clujean, după cum anunță Antena sport. Avantajul lui Edi este acela că nu se află sub contract cu nicio echipă, iar tratativele nu vor putea fi îngreunate astfel de o terță parte.

Prima întâlnire dintre antrenor și șefii CFR-ului ar putea avea loc în această seară sau mâine dimineață, dar chiar dacă negocierile ar fi finalizate cu succes nu se pune problema să stea pe bancă la meciul cu ȚSKA. Cel mai probabil, el va urmări partida de joi  seara din tribună.

ADVERTISEMENT

Iordănescu Jr. a mai antrenat o dată pe CFR Cluj. A fost dat afară după numai 3 meciuri

Edi Iordănescu este liber de contract din vara acestui an, el despărțindu-se de Gaz Metan Mediaș chiar înaintea reluării Ligii 1 după pauza forțată cauzată de pandemia de coronavirus. A avut mai multe oferte de a prelua diverse echipe, din țară sau din străinătate, cel mai aproape fiind de o revenire la Astra. A refuzat însă să-i preia pe giurgiuveni din cauză că patronul Ioan Niculae nu rezolvase problemele financiare de la echipă.

Dacă se va înțelege cu patronul Neluțu Varga, Edi Iordănescu va reveni la echipa de la care a fost dat afară după numai 3 partide. Se întâmpla în 2018, când îl înlocuise, coincidență, tot pe Dan Petrescu. A debutat cu o victorie contra Universității Craiova în Supercupă, a făcut un egal pe teren propriu cu FC Botoșani în Liga 1, iar ultimul meci a fost cu Malmo, în preliminariile Ligii Campionilor. Surprinzător, însă, nu eșecul contra suedezilor (0-1) i-a fost fatal atunci, ci faptul că nu a respectat „indicațiile” primite de la „oficială” în timpul partidei.

ADVERTISEMENT

„În prima repriză, am primit gol. Patronul l-a sunat pe team manager: ‘Portarul trebuie schimbat’. Antrenorul a refuzat. ‘Bine. Atunci vei fi dat afară după a doua repriză’. Antrenorului nu i-a venit să creadă, dar am pierdut şi a fost nevoit să plece”, spunea Damjan Djokovic în 2018 despre ultimul meci al lui Edi Iordănescu la CFR Cluj.

Edi Iordănescu se luptă cu un italian pentru postul de antrenor în Gruia

Edward Iordănescu nu este singurul aflat pe lista conducerii lui CFR Cluj. Tehnicianul italian Fabio Pecchia (47 de ani) este și el unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Dan Petrescu. „Fabio Pecchia a fost în contact în ultimele ore cu șefii clubului din România”, anunță Gazzetta dello Sport.

Pecchia și-a început cariera de antrenor în 2009, după ce a agățat ghele în cui. El a fost asistentul lui Antonio Porta la Foggia și al lui Rafa Benitez la echipe uriașe, cum ar fi Napoli, Real Madrid și Newcastle. În calitate de principal, italianul le-a antrenat pe AS Gubbio, Latina Calcio, Hellas Verona, Avispa Fukuoka și Juventus U23.

Ultima colaborare a lui Fabi Pecchia s-a încheiat vara precedentă, atunci când s-a despărțit de Juventus U23. Are un total de 38 de meciuri antrenate în Serie A, la Hellas Verona (2016-2018).

 

ADVERTISEMENT