Fotbal intern

Edi Iordănescu a amenințat că pleacă de la Gaz Metan Mediaș dacă Marius Constantin va fi transferat la Craiova. EXCLUSIV

09.02.2020 | 17:29
Edi Iordanescu a amenintat ca pleaca de la Gaz Metan Medias daca Marius Constantin va fi transferat la Craiova EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu este dispus să plece de la Gaz Metan, dacă Marius Constantin, unul dintre cei mai importanți jucători în primele 24 de etape, va fi cedat la Universitatea Craiova. Tehnicianul este nemulțumit de politica oficialilor clubului din Mediaș, care au renunțat la numele grele din lot, inclusiv în acest sezon, când obiectivul declarat a fost play-off-ul.

Edi Iordănescu a amenințat că pleacă de la Gaz Metan

Edi Iordănescu este antrenor la Gaz Metan din ianuarie 2019, însă, din cauza situației financiare a clubului, care se află în insolvență, oficialii medieșenilor au acceptat să vândă în ultimul an cei mai importanți jucători din lot.

ADVERTISEMENT

În ultimele trei perioade de mercato, Gaz Metan i-a cedat pe Iulian Cristea, Vali Crețu și Darius Olaru la FCSB, pe Mario Rondon și Luis Aurelio la CFR Cluj, pe David Caiado la Hermannstadt, în timp ce Antoni Ivanov și Carlos Fortes au ajuns la Universitatea Craiova, tranzacții ce au ajutat financiar clubul, dar i-au îngreunat misiunea lui Edi Iordănescu de a duce echipa în play-off.

Din informațiile FANATIK, antrenorul de de 41 a amenințat că va pleca de la Mediaș dacă un alt fotbalist important al echipei, Marius Constantin, va fi cedat până la finalul acestei perioade de mercato.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că fundașul central este dorit de Universitatea Craiova, iar oficialii celor două grupări au discutat o posibilă cedare a lui Constantin în Bănie săptămâna trecută, înainte și după meciul direct, câștigat de olteni cu 3-1.

Marius Constantin, punct fix în echipa lui Edi Iordănescu

Marius Constantin a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Edi Iordănescu în primele 24 de etape ale acestui sezon. Fundașul de 35 de ani a ratat doar două prezențe în campionat, în meciurile cu Viitorul și Hermannstadt și a reușit chiar să marcheze de șapte ori, fiind al doilea golgheter al Gazului, după Sergiu Buș.

ADVERTISEMENT

Cu două etape înainte de finalul sezonului regular, Marius Constantin a fost, conform cifrelor InStat, cel mai bun jucător al celor de la Gaz Metan, cu index 281.

Semnalul de alarmă tras de Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a fost complet nemulțumit de atitudinea și jocul arătate de fotbaliștii Gazului în cantonamentul din Spania.

ADVERTISEMENT

Pe 24 ianuarie, cu o săptămână înainte de primul meci al sezonului de primăvară, antrenorul le-a ținut un discurs dur jucătorilor, dezvăluit în exclusivitate de FANATIK:

Nu se poate să ne prezentăm şi în campionat aşa cum am jucat în Spania. Nu mă interesează că am evoluat cu jucători tineri sau cu o echipă din Gibraltar. Nici nu ne-am apărat bine, nici nu am creat fotbal. Aşa nu putem continua.

Am marcat foarte puţin şi am avut puţine şuturi pe poartă. Ridicaţi capul şi hai să schimbăm atitudinea. Într-o săptămână încep meciurile pe puncte. Nu vreau să stăm cu capetele plecate după meciurile cu U Craiova şi CFR Cluj şi să vedem că facem zero puncte”, au fost mesajele transmise jucătorilor de Edi Iordănescu.

În primele două etape din 2020, Gaz Metan Mediaș a pierdut cu Universitatea Craiova, 1-3, și a scos o remiză, pe teren propriu, în fața celor de la CFR Cluj.

Cu două etape înainte de finalul sezonului regular, echipa antrenată de Edi Iordănescu este pe locul șase, cu 37 de puncte, dar poate ieși din zona play-off-ului dacă FC Botoșani învinge Hermannstadt.

ADVERTISEMENT