Sport

Fanatik a aflat cine prinde naționala după derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Ce jucători va chema la lot Edi Iordănescu. Exclusiv

Pentru naționala României urmează ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, iar FANATIK a aflat că Edi Iordănescu a decis pe cine va chema la lot după U Craiova - FCSB.
16.09.2022 | 16:44
Fanatik a aflat cine prinde nationala dupa derbyul Universitatea Craiova  FCSB Ce jucatori va chema la lot Edi Iordanescu Exclusiv
Pentru naționala României urmează meciurile cu Finlanda și Bosnia-Herțegovina din Liga Națiunilor, iar FANATIK a aflat că Edi Iordănescu a chemat 4 jucători de la FCSB. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Selecționerul finlandez a anunțat deja lotul pentru întâlnirea cu ”tricolorii”, iar printre convocați se află jucători din Bundesliga și Championship.

Patru jucători de la FCSB, convocați de Edi Iordănescu la națională

Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat începutul lunii lista preliminară a stranierilor pentru cele două meciuri pe care naționala le mai are în Liga Națiunilor, iar FANATIK a aflat în exclusivitate că din campionatul intern vor fi patru jucători de la FCSB și unul de la U Craiova.

ADVERTISEMENT

Cei patru fotbaliști ai vicecampioanei României pentru întâlnirile cu Finlanda și Bosnia-Herțegovina sunt portarul Ștefan Târnovanu, căpitanul Florinel Coman, extrema Andrei Cordea și mijlocașul Darius Olaru, iar de la olteni va fi chemat Nicușor Bancu.

Andrei Ivan ratează naționala din cauza unei rupturi

FANATIK a anunțat în exclusivitate în urmă cu două zile că România va avea un nou portar titular în echipa naţională, deoarece Edi Iordănescu a decis să nu-l convoace pe Florin Niţă, care nu are meciuri în picioare. În aceste condiții, între buturi se va afla Ionuț Radu, iar rezervele acestuia vor fi Târnovanu și Horaţiu Moldovan.

ADVERTISEMENT

Toți cei patru jucători din echipa lui Nicolae Dică erau creditați cu șanse mari să apară în lotul primei reprezentative, chiar dacă Olaru și Coman nu trec prin cea mai bună perioadă. În schimb, Cordea este la potențial maxim, fiind cel mai bun jucător al ”roș-albaștrilor” în acest start de sezon.

Căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu, va veni și el la lot pentru ultimele jocuri oficiale din acest an. În schimb, atacantul Andrei Ivan nu va putea fi prezent la națională, după ce s-a accidentat la meciul de campionat cu CFR Cluj, iar FANATIK a aflat în exclusivitate că a suferit o ruptură.

ADVERTISEMENT

România, meci decisiv cu Finlanda

Echipa naţională a României va juca pe 23 şi 26 septembrie ultimele două meciuri din Liga Naţiunilor. “Tricolorii” vor întâlni Finlanda (deplasare) şi Bosina-Herţegovina (acasă), cu obiectivul de a rămâne în Liga B a competiţiei.

România se află pe ultimul loc în grupa 4 din Liga B, cu doar 3 puncte obținute în 4 meciuri. Astfel, echipa antrenată de Edi Iordănescu are nevoie de victorie pentru a evita retrogradarea în Liga C din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

România a pierdut în luna iunie cu Muntenegru, scor 0-2, ca mai apoi să piardă și în Bosnia, scor 0-1. „Tricolorii” și-au spălat din păcate cu reușita din Giulești, unde au învins, scor 1-0, naționala Finlandei.

În ultimul meci, România a suferit o umilință pe teren propriu contra Muntenegrului. Formația lui Risto Radunovic, jucătorul lui FCSB, a învins cu scor de neprezentare, 0-3.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,44 este cota pentru „1 solist sau peste 2,5 goluri” la U Craiova – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT