Fotbal intern

Edi Iordănescu a cucerit singurul trofeu în fața Craiovei. „La CFR vei fi ca Alex Ferguson!”

22.12.2020 | 17:29
Edi Iordanescu a cucerit singurul trofeu in fata Craiovei La CFR vei fi ca Alex Ferguson
ADVERTISEMENT

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Edi Iordănescu, a cucerit singurul trofeu din carieră în precedentul mandal pe banca ardelenilor, chiar într-un meci în fața Universității Craiova, adversarul din etapa a 15-a a Ligii 1.

Iordănescu jr. a mai antrenat formația din Gruia pentru o scurtă perioadă în 2018 și a fost dat afară în ciuda faptului că a cucerit Supercupa României.

ADVERTISEMENT

După ce Dan Petrescu a decis de comun acord cu conducerea să rezilieze contractul, oficialii clujeni au hotărât să-l readucă la echipă pe Iordănescu, acesta semnând o înțelegere valabilă până la finalul sezonului.

Unicul trofeu câștigat de Edi Iordănescu a fost în fața Craiovei. „Vei fi ca Alex Ferguson!”

Unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul românesc, Edi Iordănescu are un singur trofeu în palmaresul său, o Supercupă chiar cu CFR Cluj, câștigată în fața Universității Craiova, adversarul din etapa a 15-a a Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Ardelenii s-au impus atunci cu 1-0 chiar pe stadionul ”Ion Oblemenco” printr-un penalty transformat de Juan Emmanuel Culio, la primul joc oficial sub comanda lui Iordănescu jr, care apucase să facă doar pregătirea de vară cu echipa.

La finalul întâlnirii, președintele de atunci al CFR-ului, Iuliu Mureșan, îi transmitea tânărului tehnician că va sta cel puțin 10 ani pe banca clujenilor. ”Vei fi ca Alex Ferguson la Manchester United”, au fost cuvintele unui Mureșan euforic.

ADVERTISEMENT

Însă, după doar 10 zile în care CFR a remizat acasă cu FC Botoșani în prima etapă de campionat și a pierdut la limită, tot în Gruia, prima manșă a turul doi preliminar al Champions League cu Malmo FF, Mureșan îi arăta ușa lui Edi Iordănescu, uitând de promisiunea pe care i-o făcuse la Craiova.

Aventura antrenorului la CFR Cluj a durat extrem de puțin, dezamăgirea a fost foarte mare, dar după doi ani și jumătate Edi Iordănescu a luat decizia să revină la locul faptei, după ce Neluțu Varga i-a propus postul după plecarea lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, parcurs perfect în Liga 1 de la revenirea la CFR Cluj

Tehnicianul a redebutat cu dreptul la CFR Cluj, cu o victorie de control în deplasare cu Poli Iași, dar apoi a venit înfrângerea cu gust amar pe terenul celor de la Young Boys Berna și eliminarea din Europa League. Însă, Iordănescu a avut capacitatea de a-și remonta grupul și ardelenii au obținut două succese importante cu FCSB și Dinamo București.

CFR Cluj se află în lupta la titlu și va juca ultimul meci din 2020 acasă cu Universitatea Craiova, într-un adevărat derby al Ligii 1. Și deși partida se anunță extrem de palpitantă, pentru Edi Iordănescu amintirea din vara lui 2018 va rămâne mereu vie pentru că primul trofeu nu se uită niciodată.

ADVERTISEMENT