Fotbal intern

Edi Iordănescu a dezvăluit cum i-a ratat CFR Cluj pe Alin Toşca şi Cristi Săpunaru

21.08.2018 | 16:48
Alin Toşca în timpul unui meci jucat pentru naţionala României. Fundaşul a fost la un pas de CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a dezvăluit cum i-a ratat CFR Cluj pe Alin Toşca şi Cristi Săpunaru. Fostul antrenor al campioanei României susţine că i-a promis patronului grupării din Gruia că va câştiga titlul în momentul în care a semnat contractul, dar i-a cerut acestuia patru jucători care să aducă un plus de valoare, iar printre aceştia s-au aflat şi cei doi internaţionali români.

Tehnicianul în vârstă de 40 de ani susţine că CFR Cluj i-a pierdut pe Alin Toşca şi Cristi Săpunaru, deoarce cluburile de care aparţin cei doi jucători nu au fost deschise. Edi Iordănescu a discutat personal cu Alin Toşca, fotbalist pe care îl cunoştea de când evolua la juniorii echipei FCSB, dar situaţia lui de la Betis era neclară.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a dezvăluit cum i-a ratat CFR Cluj pe Alin Toşca şi Cristi Săpunaru

”Ce m-a deranjat a fost faptul că am plecat la un drum cu câteva lucruri clarificate de la început. Chiar înainte să semnez i-am spus patronului, față în față, că-i garantez că ne vom bate cu șanse reale la campionat, că avem șanse mari să ajungem în grupele Europa League, dar că  vom face totul și pentru Champions League, deși acolo era foarte greu. Am cerut patrru jucători care să aducă un plus de valoare iar printre aceștia s-au aflat și Săpunaru și Toșca.

Am vorbit personal cu Toșca, era extrem de deschis, îl știu de la juniori de la Steaua, ar fi venit, dar, din păcate, situația cu Betis era neclară. Era un obiectiv foarte îndrăzneț, acela de a ajunge în grupele UCL, aveam nevoie și de șansă. În schimb, repet, am spus că avem șanse reale de a ajunge în EL iar realitatea confirmă acest lucru, a spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT
Fază de joc dintr-un meci al naţionalei României care îl are în prim plan pe Cristi Săpunaru
Cristi Săpunaru îndepărtează balonul de poarta naţionalei României

Ce i-a promis Edi Iordănescu lui Nelu Varga

Edi Iordănescu a comentat şi în legătură cu o discuţie pe care a avut-o cu Varga, patronul CFR-ului, în care a insistat că gruparea din Gruia păstreză şanse să câştige titlul şi în sezonul 2018 – 2019, chiar dacă ardelenii nu au avut o prestaţie foarte bună în meciul cu FC Botoşani. ”După ce am câștigat Supercupa, a venit meciul cu Botoșani după care a urmat o discuție amicală cu patronul. În urma acelor discuții, m-am ambiționat și i-am spus patronului ’uitem facem o hârtie și o semnez chiar acum, că dacă CFR nu ia campionatul, toți banii pe carte-i câștig sezonul ăsta, îi dau înapoi’. A glumit, dar eu aș fi semnat hârtia, deși nu eram condiționat în contract de un astfel de obiectiv”, a spus Edi Iordănescu, fostul antrenor al CFR-ului.

Edi Iordănescu a fost demis de Nelu Varga după ce CFR Cluj a fost învinsă de Malmo FF, scor 0-1, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, în turul 2 preliminar al Champions League. Înainte ca cele două părţi să ajungă la un acord pentru rezilierea contractului, jucătorii din Gruia au mers la birourile oficialilor echipei din Gruia pentru a contesta decizia de a-l demite pe antrenorul român în vârstă de 40 de ani.

ADVERTISEMENT