Fotbal international

Edi Iordănescu a dezvăluit motivele pentru care merge la Campionatul Mondial din Qatar: „Țin cu România și, din păcate, nu va fi acolo”

Edi Iordănescu, selecționerul României, va efectua o deplasare în Qatar, unde va putea viziona, pe viu, 10 partide de la Campionatul Mondial.
17.11.2022 | 15:43
Edi Iordanescu a dezvaluit motivele pentru care merge la Campionatul Mondial din Qatar Tin cu Romania si din pacate nu va fi acolo
Edi Iordănescu a dezvăluit motivul pentru care merge la Cupa Mondială din Qatar: Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu începe misiunea de calificare la Campionatul European din 2024, care ar putea reprezenta primul turneu final al „tricolorilor” după o pauză de 8 ani. După partidele amicale ale României cu Slovenia și Moldova, Edi Iordănescu va merge în Qatar pentru a urmări Elveția, unul dintre adversarii „tricolorilor” în drumul spre Euro 2024.

Edi Iordănescu va merge la Campionatul Mondial din Qatar pentru a spiona Elveția: „Va fi o experiență unică pentru mine”

Campionatul Mondial se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar Edi Iordănescu va merge în Qatar pentru a urmări 10 partide de la turneul final. În două dintre meciuri, Edi Iordănescu va fi cu ochii pe Elveția, favorita primului loc din grupa României, care le înfruntă pe Brazilia și Serbia.

ADVERTISEMENT

„Va fi un moment fantastic cum au mai fost și altele, o experiență foarte bună. Merg cu gândul să înțeleg mai bine Elveția și să o văd la lucru în cea mai mare provocare a ei din ultima perioadă. Este o echipă care nu prea lipsește de la turneele finale.

Văzând un total de 10 meciuri în 5 zile, adică 2 jocuri pe zi și pentru mine va fi o experiență unică să văd cei mai buni jucători ai lumii, cu cele mai bune echipe ale lumii și sunt deschis la întoarcere să împărtășesc aceste experiențe”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare meciului cu Slovenia.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce echipă va susține la Campionatul Mondial din Qatar, Edi Iordănescu nu are o încă o favorită. „Țin cu România și, din păcate România, nu va fi acolo și nu va răsuna. Nu pot să am o altă favorită, pe parcurs probabil voi alege”, a declarat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu a vorbit despre Campionatul European din 2024: „Sunt pregătit”

Meciurile cu Slovenia și Moldova sunt ultimele înainte ca România să debuteze în campania de calificare la Euro 2024. Edi Iordănescu a dezvăluit că obiectivul „tricolorilor” este locul 1 în grupă. „A fost o experiență fantastică la tragerea la sorți din Germania.

ADVERTISEMENT

Am simțit emoții, o mare responsabilitate. Sunt pregătit pentru drumul pe care îl avem în față. Este o grupă echilibrată, dar care ne dă speranțe. Obiectivul principal este să mergem la turneul final. Obiectivul pe care l-am transmis deja jucătorilor este să atacăm primul loc.

Dacă ne uităm pentru locul 2, ne scad șansele. Nu avem argumente, marcați emoționali de eșecurile din ultimii ani. Dar au fost și lucruri bune, construite, lucuri care pot fi dezvoltate, la care muncim pentru a le implementa.

ADVERTISEMENT

Avem speranță, dar trebuie să facem front comun, trebuie să venim în sprijinul echipei naționale, trebuie să lăsăm contestările măcar la ceea ce înseamnă jucător. Puteți să-mi contestați anumite decizii, dar când sunt propuse atât de multe nume din atât de multe părți nu mi se face mie o nedreptate. Se face nedreptate jucătorilor care sunt acum la echipa națională”, a mai spus Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu, mesaj clar înainte de meciurile cu Slovenia și Moldova: „Să strângem rândurile”

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Edi Iordănescu nu se va putea baza pe 10 jucători pentru acțiunea naționalei din luna noiembrie. Edi Iordănescu a confirmat informațiile și a vorbit despre probleme din lotul „tricolorilor”.

„Mesajul meu este unul de solidaritate. Din nou un apel către toată lumea, să strângem rândurile. Venim cu un nucleu de jucători tineri, spre foarte tineri. Vorbim de o medie de vârstă deja scăzută sub 24 de ani, după ultimele accidentări. Mulți jucători tineri, posibil 10 debutanți.

Au întâmpinat probleme cu cluburile din străinătate care s-au opus venirii jucătorilor la echipa națională. Avem mai mult ca niciodată și probleme medicale cu care ne-am confruntat, unele total nefericite și grave. Suntem alături de toți băieții. Strategia inițială era de solidaritate și continuitate”, a încheiat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT