Fotbal intern

Edi Iordănescu a găsit explicație pentru eșecul cu FCSB: “Am fost jos din punct de vedere mental. Suntem căzuți!”

19.03.2021 | 23:55
Edi Iordanescu a gasit explicatie pentru esecul cu FCSB Am fost jos din punct de vedere mental Suntem cazuti
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a dat o replică foarte palidă în partida cu FCSB, din etapa a 28-a a Ligii 1 și a pierdut clar, scor 0-3. Edward Iordănescu a pus înfrângerea pe nivelului scăzut la care se află jucătorii săi din punct de vedere mental. Mai ales că mai mulți jucători importanți sunt infectați cu noul coronavirus, iar ceilalți se temeau și ei că s-ar putea infecta.

Iordănescu este convins că tocmai factorul mental a dus la numeroasele greșeli comise de elevii săi. Arlauskis a fost eliminat în prima repriză, Chipciu a gafat la reușita prin care FCSB a deschis scorul, iar golul care a fost unul de cascadorii râsului. Burcă, Vinicius și mai ales Camora au tratat faza inexplicabil.

ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei este convins că și suspendarea sa a dus la acest rezultat. Echipa ar fi avut mai multă agresivitate dacă el s-ar fi aflat pe bancă, este convins Edward Iordănescu.

Edi Iordănescu pune greşelile făcute de elevii săi pe seama căderii la nivel mental din lot, după numeroasele problemele

“Nu putem da vina pe roșu la Arlauskis, chiar dacă se dă jocul peste cap și tot rezultatul. Din punctul meu de vedere, latura mentală a fost foarte scăzută. Antrenez echipa de patru luni, dar astăzi am fost jos din punct de vedere mental. Am vorbit și cu Marian la antrenamente și remarcam faptul că suntem jos mental.

ADVERTISEMENT

Ne-am pus speranțe în Omrani că revenise cu gol și pasă de gol etapa trecută, dar a picat și el acum câteva zile. Factorul mental a contat foarte mult. Noi nu suntem obișnuiți cu ideea de vârf fals și s-a văzut asta.

Au fost multe lucruri nefericite pentru noi în ultima perioadă și s-a văzut. Când au început să pice unul câte unul jucătorii, ceilalți se gândeau dacă nu cumva au și ei, au și familii… nu a fost ușor. Echipa avea nevoie de agresivitatea mea, de spiritul meu, de ce fac eu pe teren.

ADVERTISEMENT

Noi am făcut un meci modest din toate punctele de vedere. L-ați văzut pe Camora să mai facă vreodată astfel de greșeli. Totul a fost din punct de vedere mental, a fost și mult ghinion că ne-au picat mulți jucători”, a declarat Edward Iordănescu la Digi Sport.

Edi Iordănescu va continua să mizeze pe Bălgrădean: “Nu l-aş fi scos din poartă dacă nu era accidentat”

Edward Iordănescu a vorbit și despre situația lui Cristi Bălgrădean, absent în partida cu FCSB. Jurnalistul Vali Moraru a spus în direct la Digi Sport că portarul ar fi fost scos din echipă din cauza unui conflict cu conducerea. Varianta a fost negată de Iordănescu jr, care a explicat că “Pufi” este accidentat și că rămâne numărul 1 în poarta echipei sale, în faţa lui Arlauskis.

ADVERTISEMENT

Pe Bălgrădean nu l-aș fi scos din poartă dacă nu ar fi fost accidentat. A fost ideea de a nu-l expune din nou și am încercat să găsim soluții. Credeți că aș accepta să mi se impună lucruri? La cluburi sunt opinii și păreri, dar niciodată nu voi accepta așa ceva.

Bălgrădean e numărul unu pentru mine și când a greșit nu l-am scos din poartă. Dacă nu se accidenta, ar fi jucat și cu Poli Iași”, a mai spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT