ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Edi Iordănescu a găsit explicație pentru eșecul cu FCSB: “Am fost jos din punct de vedere mental. Suntem căzuți!”

Autor: Gabriel Esanu | 19.03.2021 | 23:55
Edi Iordănescu a găsit explicație pentru eșecul cu FCSB:
Edward Iordănescu a fost dezamăgit de prestaţia elevilor săi în partida cu FCSB. Sursă foto: Hepta.ro

CFR Cluj a dat o replică foarte palidă în partida cu FCSB, din etapa a 28-a a Ligii 1 și a pierdut clar, scor 0-3. Edward Iordănescu a pus înfrângerea pe nivelului scăzut la care se află jucătorii săi din punct de vedere mental. Mai ales că mai mulți jucători importanți sunt infectați cu noul coronavirus, iar ceilalți se temeau și ei că s-ar putea infecta.

ADVERTISEMENT

Iordănescu este convins că tocmai factorul mental a dus la numeroasele greșeli comise de elevii săi. Arlauskis a fost eliminat în prima repriză, Chipciu a gafat la reușita prin care FCSB a deschis scorul, iar golul care a fost unul de cascadorii râsului. Burcă, Vinicius și mai ales Camora au tratat faza inexplicabil.

Antrenorul campioanei este convins că și suspendarea sa a dus la acest rezultat. Echipa ar fi avut mai multă agresivitate dacă el s-ar fi aflat pe bancă, este convins Edward Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu pune greşelile făcute de elevii săi pe seama căderii la nivel mental din lot, după numeroasele problemele

“Nu putem da vina pe roșu la Arlauskis, chiar dacă se dă jocul peste cap și tot rezultatul. Din punctul meu de vedere, latura mentală a fost foarte scăzută. Antrenez echipa de patru luni, dar astăzi am fost jos din punct de vedere mental. Am vorbit și cu Marian la antrenamente și remarcam faptul că suntem jos mental.

Ne-am pus speranțe în Omrani că revenise cu gol și pasă de gol etapa trecută, dar a picat și el acum câteva zile. Factorul mental a contat foarte mult. Noi nu suntem obișnuiți cu ideea de vârf fals și s-a văzut asta.

ADVERTISEMENT

Au fost multe lucruri nefericite pentru noi în ultima perioadă și s-a văzut. Când au început să pice unul câte unul jucătorii, ceilalți se gândeau dacă nu cumva au și ei, au și familii… nu a fost ușor. Echipa avea nevoie de agresivitatea mea, de spiritul meu, de ce fac eu pe teren.

Noi am făcut un meci modest din toate punctele de vedere. L-ați văzut pe Camora să mai facă vreodată astfel de greșeli. Totul a fost din punct de vedere mental, a fost și mult ghinion că ne-au picat mulți jucători”, a declarat Edward Iordănescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu va continua să mizeze pe Bălgrădean: “Nu l-aş fi scos din poartă dacă nu era accidentat”

Edward Iordănescu a vorbit și despre situația lui Cristi Bălgrădean, absent în partida cu FCSB. Jurnalistul Vali Moraru a spus în direct la Digi Sport că portarul ar fi fost scos din echipă din cauza unui conflict cu conducerea. Varianta a fost negată de Iordănescu jr, care a explicat că “Pufi” este accidentat și că rămâne numărul 1 în poarta echipei sale, în faţa lui Arlauskis.

Pe Bălgrădean nu l-aș fi scos din poartă dacă nu ar fi fost accidentat. A fost ideea de a nu-l expune din nou și am încercat să găsim soluții. Credeți că aș accepta să mi se impună lucruri? La cluburi sunt opinii și păreri, dar niciodată nu voi accepta așa ceva.

ADVERTISEMENT

Bălgrădean e numărul unu pentru mine și când a greșit nu l-am scos din poartă. Dacă nu se accidenta, ar fi jucat și cu Poli Iași”, a mai spus Iordănescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!