Sport

Edi Iordănescu a intrat definitiv în inimile fanilor FCSB! Ce distincție a primit după ce a devenit antrenorul roș-albaștrilor. Foto

Noul antrenor al vicecampioanei FCSB nu a apucat să debuteze oficial pe banca roș-albaștrilor, dar a intrat definitiv în inimile suporterilor care i-au acordat primul titlu onorific.
20.08.2021 | 17:00
Edi Iordanescu a intrat definitiv in inimile fanilor FCSB Ce distinctie a primit dupa ce a devenit antrenorul rosalbastrilor Foto
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate în 16 august, Edi Iordănescu este noul antrenor al FCSB. Trei zile mai târziu tehnicianul susținea prima conferință de presă în noua calitate.

Vineri, fiul legendei roș-albastre, Anghel Iordănescu, a fost distins cu primul titlu onorific de către suporterii din Asociația Salvați Steaua.

ADVERTISEMENT

Asociația Salvați Steaua: ”Uniți nu ne poate învinge nimeni”

Edi Iordănescu a crescut de mic copil pe terenurile de antrenament din Complexul Sportiv al Armatei Ghencea. Tatăl lui a fost unul dintre fotbaliștii care au contribuit din plin la palmaresul grupării roș-albastre.

Firesc, și noul antrenor al vicecampioanei României și-a făcut junioratul și chiar a debutat în fotbal la vechea Steaua București, într-un 0-0 cu Inter Sibiu.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat într-o zi de 20 aprilie 1996, la 10 ani distanță după cea mai mare performanță a unei echipe de fotbal din România, câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

A fost singurul meci jucat de Edi Iordănescu în tricoul în care tatăl lui a scris istorie. Mergând pe ideea ”sângele apă nu se face”, suporterii din Asociația Salvați Steaua i-au acordat prima distincție după revenirea la gruparea care se luptă în instanțe pentru a demonstra că este continuatoarea de drept a legendarei Steaua București.

ADVERTISEMENT

”Edi Iordănescu se alătură celor care susțin Asociația Salvați Steaua.

Îi mulțumim pentru suport.   

Uniți nu ne poate învinge nimeni.

Titlul de membru de onoare se acordă persoanelor/personalităților sportive care au adus contribuții, au performat și care sunt apreciate pentru activitatea lor roș-albastră.

Prin acordarea acestui titlu dorim să le acordăm respectul nostru pentru performanțele lor, dorim să îi punem în legătură cu suporterii și, cel mult, să apelăm la experiența lor pentru diverse sfaturi.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio condiție aparte. Nu plătesc cotizații, nu contribuie cu bani, nu aleg părți”, se arată în comunicatul asociației Salvați Steaua.

Edi Iordănescu a cerut sprijinul fanilor încă de la prezentarea oficială

Edi Iordănescu și-a precizat punctul de vedere în relația cu suporterii încă de joi, când a susținut prima conferință de presă în calitate de antrenor al FCSB.

Tehnicianul a avut un mesaj tranșant pentru fani, pe care îi așteaptă lângă echipă în număr cât mai mare. Iordănescu nu s-a ferit să le transmită fanilor că el este garantul viitoarelor succese ale echipei și că își dorește să împărtășească cu ei viitoarele reușite.

”Suporterii au un rol esențial, garanția succesului sunt eu. Lucrurile care nu le-au plăcut nu vor mai fi. Dar rezultatele înseamnă muncă. Am discutat cu liderii suporterilor și vom mai avea întâlniri să discutăm. Fără susținerea lor va fi foarte greu să reușim.

Eu personal am nevoie de suporteri, echipa are nevoie de ei. Îi știu frustrați, supărați, au dor de performanță, dar să nu se aștepte la minuni, doar Dumnezeu le face, eu muncesc. Îi aștept pe suporteri încă de la primul meci alături de echipă”, a spus Iordănescu junior la conferința de presă de prezentare.

Cine este ASS și ce foști ”steliști” sunt membrii de onoare

Ultraşii FCSB sunt reuniți în Asociaţia Salvaţi Steaua, care susţine FCSB, echipa lui Gigi Becali din Liga 1. Aceștia au întreprins mai multe acțiuni în instanță unde se judecă cu juristul CSA Steaua, Florin Talpan, pentru a obține marca și palmaresul fostei echipe Steaua București.

Pe domeniul web pe care îl deține, Asociația Salvați Steaua (ASS) are ca scop principal promovarea valorilor însușite de comunitățile suporterilor steliști, precum și implicarea activă în vederea clarificării apartenenței palmaresului/denumirii/emblemei echipei prin mijloacele juridice puse la dispoziție de legislația substanțială și procesuală română.

Edi Iordănescu nu este primul ”stelist” devenit membru de onoare a ASS. Foștii jucători Alexandru Bourceanu, Marian Aliuță și Cristian Tănase au primit și ei aceeași distincție de onoare în asociația înființată de suporterii echipei patronate de Gigi Becali.

ADVERTISEMENT