Fotbal intern

Edi Iordănescu a surprins în derby: Arlauskis e titular cu FCSB! Explicația clujenilor

19.03.2021 | 21:00
Edi Iordanescu a surprins in derby Arlauskis e titular cu FCSB Explicatia clujenilor
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu le-a pregătit o surpriză celor de la FCSB și l-a titularizat pe portarul Giedrius Arlauskis în detrimentul lui Bălgrădean, fostul jucător al echipei lui Gigi Becali, iar decizia a fost explicată de oficialii din Gruia.

Giedrius Arlauskis va fi titular la primul meci după revenirea în Gruia, în detrimentul lui Cristi Bălgrădean, care nici măcar nu este în lot pentru partida cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Portarul de 33 de ani a fost unul dintre jucătorii care au ajutat-o pe CFR Cluj să câștige trei titluri consecutive de campioană în Casa Pariurilor Liga 1.

Edi Iordănescu surprinde înainte de FCSB – CFR Cluj: Giedrius Arlauskis, titular în premieră

Giedrius Arlauskis a revenit la CFR Cluj, chiar dacă e omul pentru care Edi Iordănescu a fost dat afară de la ardeleni la primul mandat. Experimentatul portar a semnat cu CFR Cluj pe 8 martie un contract valabil până în vară, așa cum FANATIK anunțase în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Portarul lituanian este unul dintre cei mai buni goalkeperi străini care au jucat în campionatul României, cu meciuri la echipa națională a Lituaniei și are 85 de meciuri la CFR Cluj între 2017 și 2020, perioadă în care a reușit să cucerească patru trofee.

Mutarea lui Edi Iordănescu suprinde, mai ales că Arlauskis nu a mai jucat un meci oficial din 11 decembrie 2020. Conform oficialilor clujeni, Cristi Bălgrădean este accidentat și nu face parte din lotul pentru partida cu rivala FCSB.

ADVERTISEMENT

Marius Bilașco explică de ce e titular Arlauskis cu FCSB

Marius Bilașco a explicat titularizarea lui Arlauskis în derby-ul pentru primul loc cu FCSB și a declarat înainte de partida de pe National Arena că „e decizia antrenorului, Edi a considerat că Arla trebuie să fie în poartă, să înceapă meciul. El e jucătorul care dă putere vestiarului și cred că prin ceea ce a făcut și a demonstrat la Cluj nu mai are nevoie de prezentare. E un adevărat lider și sper să reușească să își conducă colegii bine în această seară”.

Conform digisport.ro, lucrurile însă stau cu totul altfel. Se pare că între Cristi Bălgrădean și conducerea clubului s-a creat o ruptură totală după venirea lui Arlauskis, iar jucătorul nu a fost inclus în lot deși nu mai este accidentat, așa cum a spus-o antrenorul principal al clujenilor. Vali Moraru a declarat la Digi Sport Special că Bălgrădean va mai juca doar dacă Giedrius Arlauskis și Grzegorz Sandomierski vor absenta.

ADVERTISEMENT

Cristi Bălgrădean a fost adus de CFR Cluj de la FCSB, lider de contract, în vara anului 2020 și a fost titularul postului de portar până runda trecută. Într-un interviu pentru site-ul nostru, fostul portar al lui CFR Cluj, Edi Stăncioiu, e sigur că portarul lituanian a venit să joace: „Arlauskis a venit să joace! E clar. La portari nu există sistem rotație din punctul meu de vedere. Doar să joace în alte competiții. E vorba de încredere și de meciuri în picioare”, a spus fostul portar în urma unui interviu aniversar.

  • 30 iunie 2021 e data la care expiră contractul lui Giedrius Arlauskis cu CFR Cluj
  • 30 iunie 2022 e data la care expiră contractul lui Cristi Bălgrădean cu CFR Cluj
  • 4 trofee are portarul lituanian de 33 de ani al lui CFR care a jucat 85 de meciuri pentru clujeni
  • 0 trofee are portarul de 32 de ani care a jucat 31 de meciuri în acest sezon
  • 1.500.000 de euro e cota lui Arlauskis conform transfermarkt
  • 1.100.000 de euro e cota lui Bălgrădean conform transfermarkt

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 3,05 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT