Sport

Edi Iordănescu, avertisment ferm înainte de Andorra – România: „Ușa naționalei e deschisă oricui, dar nu se va mai intra atât de ușor!”

Edi Iordănescu a avut un mesaj clar înainte de partida dintre Andorra și România, prima pentru „tricolori” din campania de calificări pentru EURO 2024.
24.03.2023 | 19:47
Edi Iordanescu avertisment ferm inainte de Andorra  Romania Usa nationalei e deschisa oricui dar nu se va mai intra atat de usor
Edi Iordănescu, avertisment ferm înainte de Andorra - România. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Selecționerul naționalei le-a transmis tuturor jucătorilor că ușa naționalei este deschisă pentru toată lumea, însă a precizat că nu se va mai ajunge atât de ușor să se îmbrace tricoul României.

Edi Iordănescu, avertisment ferm înainte de Andorra – România

Edi Iordănescu a făcut un avertisment ferm înaintea partidei dintre Andorra și România, cu privire la jucătorii nemulțumiți că nu au fost convocați, transmițându-le că pot oricând să fie convocați, însă că vor fi nevoiți să dovedească mult mai mult decât până acum: „Primim cu entuziasm acest început de campanie, cu energie bună, cu speranță.

ADVERTISEMENT

Totuși, aceste lucruri nu sunt suficiente. Trebuie să fim concentrați, să intrăm cu spirit pe teren. Trebuie să înțelegem că vom avea un adversar care pune mult suflet în joc. Venim după 7-8 ani de secetă, există o presiune mare, trebuie să știm să gestionăm aceste lucruri și să aducem trei puncte la clasament, pentru că altfel nu putem.

Nu pot comenta despre jucători care nu sunt acum cu noi, cu tot respectul, oricine are o ușă deschisă la națională. De-acum merge totul pentru joc. Ar fi lipsă de respect pentru mine să vorbesc despre fotbaliști care nu sunt alături de noi acum. Responsabilitatea e a mea. Pot spune că abia după cele două meciuri, voi clarifica suplimentar ceea ce s-a vorbit în spațiul public, pentru că nu am avut luxul să citesc tot.

ADVERTISEMENT

E un trecut destul de lung în spate și facem o presiune artificială, care nu ajunge. Eu îmi asum tot. Decizia e a mea, responsabilitatea e a mea. Restul pot să facă declarații, dar eu hotărăsc. Fiecare e liber să spună ce vrea”.

„E vorba despre un context mai larg, cu tineri jucători, dar nu e un subiect pe care vreau să-l comentez. Peste 90% dintre jucătorii convocați de-acum îi regăsiți în perioada anterioară. Nu putem face schimbări de la un meci la altul. Riscăm să pierdem un talent? E posibil. Ușa e deschisă pentru oricine, dar nu se va mai intra atât de ușor.

ADVERTISEMENT

Pot să vă spun despre nucleul de jucători că dacă ar fi să adaug ceva e că mi-am asumat unele decizii, care nu au fost confortabile. Nu îmi plac, dar erau necesare. De când am venit am avut un discurs clar, pe care mi l-am asumat și pe care mi l-am păstrat.

Din păcate, un lanț al nefericirii a fost și sunt jucători care ne lipsesc. E o campanie de calificare, nu a scuzelor. Nu e ușor să ai patru jucători cu probleme pe aceeași poziție. Mâine vom încerca să facem cea mai bună alegere și să luăm cele trei puncte pentru România”, a mai spus Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

„Vă promit că o să vă ofer un zâmbet larg la finalul campaniei!”

„Acel regulament e de trei ani la Mogoșoaia. Sunt primul care respectă regulile. Nu mi s-a părut normal să apară în spațiul public și să fie comentat prea mult. La fel și în cazul programului nostru.

Stanciu e o voce puternică pentru echipa națională. E un grup unit, în care am încredere foarte mare. Vor mai fi provocări, pot apărea și schimbări, dar regulile rămân aceleași. Am fost conștient că va veni un val mare de critici, dar eram pregătit.

Dacă nu voi fi la EURO, nu voi mai fi selecționerul României, așa scrie în contract. Vă garantez că voi avea mult de tras. Trebuie să fim concentrați. Andorra e o echipă cu inimă mare, care știe să sufere. A produs unele rezultate care ne-au atras atenția și pe care nu putem să le negăm.

Austria a câștigat în minutul 88, scor 1-0. Mă gândesc la meciul cu Ungaria, când maghiarii făceau furori. Mă gândesc chiar și la victoria Poloniei cu 4-1, însă Andorra a fost cu un om în minus din primul minut și a marcat în inferioritate numerică. Mă bucur mult pentru că va fi un număr mare de suporteri români la meci”, a continuat Edi Iordănescu.

„Vreau să consolidez lucrurile la nivel de strategie. E o campanie scurtă, nu sunt de acord cu cei care spun că suntem într-o grupă accesibilă. Dar avem o șansă. Cât de mare o facem depinde doar de noi.

Trebuie să facem trei puncte în Andorra ca să putem vorbi ulterior de șase puncte după meciul cu Belarus. Trebuie să ne gândim la jocul de mâine, echipa trebuie să fie cu focusul pe meciul cu Andorra.

Zâmbetul trebuie să vină la final, vă promit că o să vă ofer un zâmbet larg când voi califica echipa națională la EURO. Orgoliul e important, să nu uităm că suntem români și că avem o datorie mare pentru suporterii noștri”, a mai spus selecționerul României.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 2,10 este cota pentru „prima repriză: 1X” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT