Sport

Edi Iordănescu, avertisment pentru jucători înaintea debutului în preliminariile Euro 2024: „Vor fi zero compromisuri și jumătăți de măsură!”

Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul României, a ieșit cu un comunicat de presă înainte de debutul campaniei de calificare. Mesaj clar pentru jucători
17.03.2023 | 17:22
Edi Iordanescu avertisment pentru jucatori inaintea debutului in preliminariile Euro 2024 Vor fi zero compromisuri si jumatati de masura
Edi Iordănescu i-a explicat lui Gică Hagi motivul pentru care nu l-a convocat pe Ianis la națională. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a ținut să transmită un amplu mesaj înainte de debutul noii campanii de calificare la Campionatul European din 2024, după ce selecționerul a fost atacat și de Gică Hagi.

Edi Iordănescu acuză problemele de lot: „Fotbaliști care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă”

Selecționerul naționalei României a deschis mesajul adresându-se în primul rând jucătorilor și fanilor: „Înaintea preliminariilor EURO 2024, gândul meu se îndreaptă spre jucătorii și suporterii noștri. Spre jucătorii pe care i-am monitorizat îndelung la nivel de club, cu care am lucrat până acum la națională dar și spre cei care, prin evoluția și evoluțiile lor, arată că au potențialul de-a ajuta România.

ADVERTISEMENT

Urmează primele convocări din această campanie, moment oportun pentru un mesaj public ferm, pentru fotbaliștii și suporterii pe care a venit vremea să îi răsplătim cu un turneu final”.

Edi Iordănescu a ținut să sublinieze și problemele de lot pe care le are: „Sigur că mi-aș fi dorit să nu avem absențe medicale, dar din păcate sunt fotbaliști care sunt accidentați sau care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă. Dar aceasta este o realitate cu care un selecționer trebuie să se confrunte”.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, despre șansele de calificare ale României: „Doar printr-un salt de nivel individual și de grup”

Edi Iordănescu crede că „tricolorii” au o singură șansă să ajungă la Campionatul European din 2024: „Sunt convins că România ajunge la EURO doar printr-un salt de nivel individual și de grup și prin concentrare totală la acest obiectiv. De-aceea va juca doar cine arată zi de zi că vrea să devină mai bun. Și doar cine e racordat cu inima, mintea, talentul și munca la echipa națională”.

Din punctul de vedere al selecționerului, naționala ar trebui să fie prioritate zero pentru toți jucătorii din anturajul echipei României: „Deși am mereu încredere în fotbaliștii noștri și în potențialul lor, acum avem puțini angrenați în ligi puternice sau competiții continentale, de aceea succesul României ar trebui să fie cu atât mai mult obiectivul principal. Iar cum jucătorii din țară ajung tot mai greu în fotbalul de afară, parcursul naționalei poate aduce și saltul în carieră pentru fiecare”.

ADVERTISEMENT

Iordănescu Jr. și-a pierdut răbdarea și transmite un mesaj ferm: „Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare: poartă tricoul României doar cine merită, dar și oferă 100% pentru obiectiv. Nu există 99,9% în viziunea mea. Urmează o campanie scurtă, vor fi zero compromisuri și jumătăți de măsură! Am acordat șanse, dar acum e o singură șansă: calificarea!”.

Edi Iordănescu a construit scheletul echipei naționale: „Am conturat un nucleu de jucători”

Edi Iordănescu are deja o viziune clară asupra modului în care va arăta România în această campanie: „Am conturat un nucleu de jucători, mergem pe continuitate pentru rezultate. Forma sportivă e un criteriu important în selecție, dar ea înseamnă inclusiv constanță și mentalitate de învingător transpusă în teren.

ADVERTISEMENT

Nu ne vom califica prin jucătorii unor sclipiri de moment, ci cu fotbaliștii care trec proba de devotament. În raport cu fotbalul, cu echipa națională și cu suporterii. Totodată, istoricul recent pentru tricolor are o însemnătate importantă în selecție”.

Edi Iordănescu spune lucrurilor pe nume și admite faptul că a fost foarte deranjat de atitudinea unor jucători: „E adevărat că nu voi închide nimănui ușa reprezentativei, dar e adevărat și că am fost dezamăgit de cum au tratat unii în ultimii ani atât echipa națională, cât și propriul talent.

Există mereu a doua șansă, însă calificarea României la EURO trece peste orice nume și persoană. De aceea și eu voi ignora orice atacuri sau presiuni pe durata campaniei de calificare”.

Edi Iordănescu: „Vom face fiecare orice sacrificiu necesar în pregătire și pe teren”

„Sunt mulți jucători tineri și foarte tineri în care credem și pe care îi urmărim. Luna aceasta, o parte vor rămâne în loturile naționalelor U21, U20 și U19 cu meciuri în martie, sau în circuitul lărgit al naționalei de seniori. Cu responsabilitatea de a-și menține forma și mentalitatea, pentru că mulți m-au convins că pot deveni opțiuni de încredere.

Le mulțumesc anticipat românilor care ne vor susține pe stadioane, acasă și în deplasare, dar și din fața televizoarelor, de pretutindeni. Începem acest drum cu încredere și cu un singur gând: calificarea la EURO. Pentru asta vom face fiecare orice sacrificiu necesar în pregătire și pe teren, doar așa vom fi fericiți împreună!”.

ADVERTISEMENT