Fotbal intern

Edi Iordănescu cere un transfer la CFR: “Mi-aş dori! Suferim pe acest post”

18.07.2018 | 20:10
Edi Iordanescu cere un transfer la CFR Mias dori Suferim pe acest post

Edi Iordănescu cere un transfer la CFR şi anunţă pe ce post campioana este deficitară. Antrenorul echipei din Gruia a vorbit despre mişcarea de trupe din această vară, partida cu FC Botoşani, prima din LIga 1 Betano, precum şi despre lupta la titlu:

.. despre debutul de campionat: “Suntem în fața debutului în campionat, e bine că starea de spirit este bună la echipă, că am reușit să aducem un nou trofeu în vitrina clubului. Plecăm cu dreptul în acest sezon, ne dă entuziasm, ne dă elan acest succes. Am strâns rândurile, suntem concentrați acum pe partida cu FC Botoșani. Reprezintă un grup foarte valoros, să nu uităm că în trei jocuri din sezonul trecut CFR nu a reușit să câștige niciodată, cu puțină șansă ei prindeau chiar play-off-ul. Am cules foarte multe date în această săptămână, am vizionat imagini din jocurile amicale, am observat omogenitate la Botoșani. Îl respect enorm pe Costel Enache, un antrenor foarte implicat, un om pe care personal îl stimez foarte mult.

“Să ne calificăm! Altă soluţie nu există”

E important să debutăm cu victorie în fața suporterilor noștri, mai ales că vine dubla din Champions League, un duel foarte echilibrat. Am văzut ambele jocuri din Champions League, am vizionat și un joc din campionat, trebuie să fim responsabili, iar dacă situația o va impune, pragmatici. Avem obligația să mergem mai departe, să ne calificăm, altă soluție pentru mine nu există.

Edi Iordănescu cere un transfer la CFR

Să nu comparăm situația actuală cu cea din sezonul trecut. Atunci era un singur joc pe săptămână, acum avem în față și un parcurs european. Este nevoie să avem variante la dispoziție, să fim acoperiți, iar fiecare jucător are datoria să se pregătească la cel mai înalt nivel, să dea randament maxim. Vara a fost foarte scurtă, calendarul a fost agresiv, timpul avut la dispoziție a fost mult mai puțin decât îmi doream. Lucrurile au întârziat puțin, jucătorii au venit pe parcurs, iar atunci când eu voi considera că sunt bine-pregătiți, fotbaliștii noi vor apărea mai devreme sau mai târziu în echipă.”

… despre mutările de la club: “S-a vorbit despre plecările lui Camora, Deac, Țucudean, Omrani, nu ne-au făcut bine aceste speculații. Nu e ușor ca jucător să te gândești la alte oportunități, îți distrage atenția. S-a vorbit foarte mult despre veniri la CFR, dar s-a discutat poate și mai mult despre plecări. A venit Țucudean, a bătut la ușă că a fost contactat de agenți, imediat după ce s-a clarificat situația lui Omrani.

“E prea devreme să vorbim despre şansele la titlu”

Personal mi-aș dori doar încă un fundaș central, suferim din punct de vedere numeric pe acest post. Cuplul de fundași pe care-l avem este unul solid, sunt mulțumit de ei, dar nu prea avem alte soluții. Nu cred că este cazul să mai vorbim de Budescu, este deja la altă echipă. E un jucător bun, îmi place foarte mult, îi doresc baftă, dar el cu misiunea lui, noi cu misiunea noastră.

… despre lupta la titlu: “Craiova caută să se întărească, am înțeles că sunt în discuții cu alți jucători, am aflat chiar de la sursă, dar nu este problema noastră. E normal să ne uităm și în curtea altora, dar important este să ne vedem de treaba noastră, să uităm de euforia după Supercupa României. Sunt mai multe echipe care pot emite pretenții, sunt curios ce vor face Dinamo, Viitorul și Astra. Totuși, cred că este prea devreme să vorbim despre șansele la titlu, poate în 5-6 etape vom avea o imagine mai clară”.

Edi Iordănescu cere un transfer la CFR. Antrenorul dă indicaţii jucătorilor de la Astra Giurgiu
Edi Iordănescu cere un transfer la CFR. Antrenorul, pe vremea când era la Astra Giurgiu

Citeşte şi: