Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Edi Iordănescu, comparat de jurnaliștii francezi cu tatăl său. Cine este cel mai important jucător din naționala României

Presa din Franța a analizat jocul României cu 3 zile înainte de meciul cu Ucraina. Jurnaliștii au vorbit despre obiectivul tricolorilor și despre jucătorii care vor face diferența.
14.06.2024 | 21:03
Edi Iordanescu comparat de jurnalistii francezi cu tatal sau Cine este cel mai important jucator din nationala Romaniei
România va debuta la EURO luni, pe 17 iunie. Ce scriu francezii înainte de duelul cu Ucraina Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai sunt doar 3 zile până la meciul cu Ucraina, iar ”tricolorii” fac ultimele pregătiri în cantonamentul din Würzburg. Edi Iordănescu pune la punct tactica perfectă pentru ca România să reușească un meci din care să obțină cât mai multe puncte în vederea calificării în fazele superioare ale competiției.

Naționala României, analizată de presa din Franța

Din punctul de vedere al valorii lotului, România este cea mai slab cotată echipă de la turneul final din Germania. Fotbaliștii din naționala lui Iordănescu Jr. vor să își demonstreze însă valoarea adevărată și să scrie o pagină importantă în istoria fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la L’Equipe au analizat în detaliu naționala României. Francezii au discutat cu antrenorul român, Laszlo Bölöni, despre obiectivul ”tricolorilor” și despre felul în care naționala va aborda meciurile de la EURO 2024. Aceștia au vorbit despre căpitanul României, Nicolae Stanciu, pe care l-au descris drept „conducătorul din vestiar și principalul om de legătură al selecționerului Edward Iordănescu”.

“Laszlo Bölöni, antrenorul echipei Metz și fost jucător cu 102 selecții la națională, a explicat că prioritatea României la Euro 2024 este să reziste, să întrerupă ritmul adversarului, să construiască jocul cu maximă siguranță și să profite de toate oportunitățile de a contraataca rapid.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Edward Iordănescu mizează pe un sistem 4-2-3-1 foarte compact, care poate trece uneori la 4-3-3, bazându-se în primul rând pe o apărare robustă și agresivă. Creativitatea echipei se bazează în mare parte pe căpitanul și playmaker-ul Nicolae Stanciu (31 de ani). Obiectivul României este de a depăși cel puțin faza grupelor pentru a doua oară în ultimele șase participări la Euro (după 2000)

Singurul jucător prezent și la ultima participare a României la un turneu major (Euro 2016), Nicolae Stanciu (31 de ani, 68 de selecții, 14 goluri) este incontestabil liderul suprem al acestei selecții. El este atât liderul tehnic, cât și „conducătorul” din vestiar și principalul om de legătură al selecționerului Edward Iordănescu”,  au notat jurnaliștii francezi.

ADVERTISEMENT

Cum l-au caracterziat francezii pe Edi Iordănescu

Și Edi Iordănescu a fost un subiect abordat de presa din Hexagon. Francezii i-au prezentat palmaresul antrenorului, dar au amintit și despre legătura cu tatăl său, Anghel Iordănescu. Ei au scris:

“Fiul emblematicului selecționer Anghel Iordănescu, Edward, un fost mijlocaș modest care a evoluat în principal în România, a fost numit în funcția de selecționer în urmă cu doi ani. Anterior, a antrenat numeroase echipe de club, tot preponderent în țara natală, deși a avut și o experiență în Bulgaria, la ȚSKA Sofia (august-noiembrie 2016).

ADVERTISEMENT

Palmaresul său s-a conturat la Cluj, unde a câștigat un titlu de campion (2021), două Cupe ale României (2019, 2021) și a obținut astfel biletele către selecționată, după o scurtă perioadă la FCSB, fosta Steaua București (n.r. – FCSB) (august-noiembrie 2021)”.

ADVERTISEMENT
3,40 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X solist” la meciul România - Ucraina