Sport

Edi Iordănescu confirmă Fanatik. Nu mizează pe veterani în Liga Națiunilor. ”Grupa de calificare la Euro ne va duce la turneul final”. Video

Cu o săptămână înaintea meciurilor din Liga Națiunilor 2022, selecționerul Edi Iordănescu a vorbit despre așteptările pe care le are și a creionat viitorul naționalei în perspectiva calificării la Euro 2024.
28.05.2022 | 17:51
Edi Iordanescu confirma Fanatik Nu mizeaza pe veterani in Liga Natiunilor Grupa de calificare la Euro ne va duce la turneul final Video
Edi Iordănescu nu se dezice și renunță la veterani. Vrea să construiască o echipă națională nouă, care să fie respectată și care să aibă rezultatele așteptate de fani. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu rămâne ferm în decizia lui de a renunța la serviciile fotbaliștilor trecuți de 36 de ani, confirmând informația pe care FANATIK a oferit-o în exclusivitate.

Edi Iordănescu: ”Pentru moment ar fi fost un avantaj. În perspectivă nu”

Selecționerul Edi Iordănescu riscă totul pe cartea întineririi echipei naționale și a anunțat că deși jucători precum Cristi Săpunaru, Ciprian Deac , sau Gabriel Tamaș ar fi fost extrem de importanți, în perspectivă ei ar fi încetinit procesul de întinerire pe care mizează.

ADVERTISEMENT

Astfel, într-un interviu acordat platformei FRF.TV, selecționerul a reiterat ideea că nici un jucător trecut de 36 de ani nu se va regăsi pe lista jucătorilor convocați, în mandatul lui.

Iordănescu a adăugat că mizează pe formarea unei noi echipe naționale care să obțină calificarea la turneului final al Campionatului European din 2024 în urma preliminariilor care vor avea loc anul viitor.

ADVERTISEMENT

”Vrem să producem rezultate cât mai bune în această campanie (în Liga Națiunilor 2022 – n.r.), care să ne avantajeze pentru ceea ce va urma, preliminariile propriu zise, pentru că acea grupă ne va duce la turneul final al Campionatului European.

Acești jucători, peste un an, un an și jumătate , vor avea deja vârste foarte înaintate. Pentru mine ca și selecționer, nume precum Săpunaru, Tamaș, Deac, și aș putea să mai dau câteva, ar fi fost un mare avantaj.

ADVERTISEMENT

Pentru moment și eu și echipa națională am fi avut nevoie de experiența lor, dar ne-am gândit foarte mult la perspectivă”, a explicat Edi Iordănescu, pentru sursa citată.

Cum răspunde Edi Iordănescu criticilor vis-a-vis de selecția făcută

Edi Iordănescu nu s-a ferit să le răspundă celor care au criticat în ultima vreme selecția pe care acesta a făcut-o și în ceea ce privește amicalele cu Grecia și Israel, dar și în privința unora dintre jucătorii convocați pentru campania din luna iunie, din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

”Nu voi răspunde punctual comentariilor legate de modul în care am făcut selecția, dar vreau ca lumea să înțeleagă că avem o anumită strategie atunci când facem selecția, încercăm să ne acoperim cât mai bine, pe fiecare poziție, dar e foarte important și ca jucătorii să fie complementari.

Nu a fost ușor să facem selecția pentru că e perioadă de vară, campionatele nu se termină în același timp și nu ne putem sincroniza. Este o mare provocare să pregătim patru jocuri în 11 zile.

Jucătorii noi care vin au o medie scăzută de vârstă, sunt jucători pe care noi îi vedem de perspectivă, ne dorim să-i câștigăm pentru echipa națională.

Vor mai veni tineri și în viitor pentru că asta vreau să construim o echipă cu mentalitate bună, care să ducă un anumit ciclu și pentru asta este nevoie de sânge proaspăt”, a comentat Iordănescu.

Ce așteaptă Edi Iordănescu de la primele jocuri oficiale în calitate de selecționer

Edi Iordănescu este recunoscut pentru calitatea discursurilor lui și pe faptul că mereu a cerut jucătorilor să nu nesocotească nicio clipă planul tactic, indiferent că a fost vorba de meciuri de campionat, atunci când era antrenor de club, cu atât mai puțin în jocurile echipe naționale.

Selecționerul spune că rezultatele din precedentele amicale, 0-1 cu Grecia și 2-2 cu Israel, nu sunt cele pe care le aștepta, deși erau primele meciuri pe banca ”tricolorilor”.

Iordănescu avertizează înaintea partidelor din Liga Națiunilor că nivelul de combativitate trebuie să fie unul mult mai intens și că scopul trebuie să fie câștigarea a cel puțin un punct în urma fiecărui duel.

”Vor fi jocuri de luptă, de uzură, de muncă, de travaliu, de răbdare, de forță mentală, și în astfel de momente perioadele statice din joc și cele de tranziție pot să încline balanța. M-ar mulțumi ca fiecare joc în parte și în fiecare moment din joc să fim foarte concentrați și responsabili.

De la fiecare joc dacă scoatem punct sau puncte înseamnă că adăugăm la clasament. Mi-ar fi plăcut să spun că putem să-i suplinim pe Hagi, Man și Stanciu, pentru că vorbim de echipa națională, dar sunt jucători care ne vor lipsi. Asta este realitatea și nu sunt ei singurii.

Avem nevoie să construim o mentalitate solidă, să reînviem spiritul care lipsește, care înseamnă orgoliul, mândria de a reprezenta românii și România. Va trebui să avem o mentalitate mult mai competitivă, să fim mai puternici, să dăm mai mult, să ne luptăm mai mult. Doar așa vor apărea și rezultate care să-i satisfacă pe suporterii noștri”, a conchis Edi Iordănescu.

Programul meciurilor echipei naționale în Liga Națiunilor

4 iunie 2022
Muntenegru – ROMÂNIA 21:45.

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 21:45

11 iunie 2022
ROMÂNIA – Finlanda 21:45.

14 iunie 2022
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.

23 septembrie 2022
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45

ADVERTISEMENT