Fotbal intern

Edi Iordănescu continuă războiul declarațiilor cu Universitatea Craiova: ”Rămânem cu impresia frumoasă despre planta Papură și nu despre poziția omului Papură”. VIDEO

05.03.2020 | 14:54
Edi Iordanescu continua razboiul declaratiilor cu Universitatea Craiova Ramanem cu impresia frumoasa despre planta Papura si nu despre pozitia omului Papura VIDEO
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a decis să-i răspundă lui Corneliu Papură, care i-a făcut „clovni” pe membrii staff-ului de la Gaz Metan Mediaș. Antrenorul medieșenilor a rugat comisiile să se autosesizeze și l-a comparat pe Corneliu Papură cu o plantă care se înclină după cum bate vântul.

”Rămânem cu impresia frumoasă despre planta Papură și nu despre poziția omului Papură”

Meciul dintre Universitatea Craiova și Gaz Metan, încheiat 2-1 în prima rundă din play-off, a provocat un scandal între cele două bănci tehnice. La finalul partidei, Corneliu Papură a condamnat atitudinea membrilor staff-ului medieșenilor, numindu-i „clovni”, iar la câteva zile a apărut și replica lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește poziția omologului meu de la Craiova aș prefera să nu-i răspund în mod direct. Și am două motive pentru care nu fac asta, cred că este josnică declarația și ar trebui să să mă cobor la un nivel mult prea jos și m-ar condamna educația.

Cred că este un moment în care cineva ar trebui să se autosesizeze și să ia niște măsuri pentru că astfel de derapaje nu fac cinste, nu fac cinste antrenorilor în general și fac cinste unui reprezentant al unui club atât de frumos și atât de mare! Sper să se autosesizeze Comisiile pentru că s-ar crea un precedent.

ADVERTISEMENT

Toți ne mai enervăm, toți mai scăpăm câte o vorbă, toți putem să mai avem niște ieșiri și gesturi pe care ulterior să le regretăm și a fost și cazul meu și mi-am cerut scuze, și vorbim de o recidivă!

La meciul din ianuarie noi eram cei supărați, cei nedreptățiți, dar noi am fost decenți, n-am comentat, n-am adus niciun fel de atacuri. Pentru mine a fost o surpriză ieșirea domnului Papură de la acel moment. Am tratat-o ca o ieșire la nervi, la presiune, miza foarte importantă, el nou în funcție.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult decât atât, am făcut apel la colegii mei să evite să ia vreo poziție, să ignorăm acel moment ieșit de inspirație. Deja vorbim de a doua ieșire și lucrurile nu sunt ok. A atacat o bancă întreagă și este lipsă maximă de respect.

Eu l-am considerat coleg, am fost chiar colegi la licența PRO și am stat și m-am gândit că poate atacul este direcționat către mine și e dat cu mantă pentru că am înțeles că-i place și snooker-ul, sau efectiv din nou a fost o cădere nervoasă. M-a dezamăgit cumplit poziția lui și sunt și lucruri pozitive care derivă din numele lui”, a declarat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

„Papura se duce în funcție de direcția vântului”

Edi Iordănescu a continuat atacurile asupra lui Corneliu Papură, condamnând lipsa de respect a tehnicianului Craiovei.

Papura e o plantă cu multe proprietăți pozitive, e o plantă medicinală care am văzut că nu este foarte pretențioasă cu mediul ei de trai, trăiește și la marginea lacului și pe marginea mlaștinilor, ba mai mult este destul de flexibilă și se duce în funcție de direcția vântului, se adaptează.

E trist că putem să avem astfel de poziții în ceea ce ne privește pe noi, antrenorii, și eu chiar am o relație bazată pe respect cu toți băieții lui din staff-ul tehnic și de fiecare dată când am avut posibilitatea i-am salutat pe toți și le-am urat baftă.

Îi dau prea multă importanță. Eu nu pot să mă bag în mintea nimănui, eu am învățat să-mi compartimentez stilul de viață și să nu amestec lucrurile. Atacurile le am pe compartimente diferite, unele care merită răspuns și care merită atenția mea și altele, cum e cazul ăsta, care nu trebuie niciun fel de atenție din partea mea.

N-aș fi spus nimic dacă nu era către oamenii din staff și oamenii de pe bancă. Rămânem cu impresia frumoasă despre planta Papură și nu despre poziția omului Papură”, susține Iordănescu.

#GazMetan #ConferintaPresa Tehnicianul Edi Iordănescu și fundașul Gabriel de Moura susțin o conferință de presă.

Posted by Gaz Metan Mediaș on Thursday, March 5, 2020

Acuze pentru arbitraj

Edi Iordănescu a criticat prestația centralului Horațiu Feșnic din partida de duminică, susținând că deciziile arbitrilor au influențat decisiv rezultatul final.

Antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș susține că echipa sa a fost dezavantajată evident în ultimele trei meciuri disputate contra Universității Craiova.

Vreau să menționez că personal îl respect și îl apreciez pe arbitrul Horațiu Feșnic, e un arbitru foarte bun și care cred că în continuare poate progresa și poate confirma spusele mele. Consider că au fost greșeli clare, care au influențat rezultatul, dar sunt sigur că nu au fost intenționate.

Craiova e un club extrem de important pentru fotbalul românesc, foarte iubit, foarte bine organizat și cu oameni corecți, drepți. Craiova nu a influențat într-un fel ce s-a întâmplat în ultimele trei jocuri, asta să nu fie înțeles greșit.

Dar sunt trei jocuri: 3-2 acasă, am pierdut cu un penalty clar pe care l-am avut și nu ne-a fost acordat, apoi mergem la meciul de la Craiova după ce ne-am întors din pregătire, la 2-1 luați golul de 3-1 al Craiovei care a rupt echilibrul definitiv și a făcut ca rezultatul final să fie de partea Craiovei, un fault clar la acea fază fixă la Larie.

A fost împins cu totul și acolo efectiv, se rupe filmul, continuând cu acest meci în care putem vorbi de un fault la Buș și mie mi-a adus aminte de vremea comunismului când se stătea la coadă la lapte și la iaurt și când se deschidea te trezeai că-ți face unul un brânci ca să-ți ia față.

Nu a fost ceva finuț, a fost cu ambele mâine, direct, în fața băncii noastre și în fața celui de-al patrulea arbitru și al tușierului care a văzut la penalty și care a acordat penalty pentru Craiova corect. Fault clar la mijlocul terenului din care a ieșit golul lor, dacă se fluiera, avem o altă desfășurare.

Continuând apoi cu penalty-ul la Velisar, un atac pentru care trebuia și cartonaș galben. Când vorbim de două greșeli capitale, atunci nu văd ce mai trebuie să mai comentăm. În toate cele trei jocuri pe care le-am avut cu Craiova noi am fost extrem de dezavantajați”, a spus Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT