Sport

Edi Iordănescu, criticat de un jucător-simbol al naționalei: „Lasă-i să joace împreună”

Naționala României a evoluat împotriva Bosniei și Herțegovinei într-o formulă mult schimbată după eșecul de la Podgorica, împotriva Muntenegrului. Unul dintre foștii mari jucători critică decizia selecționerului.
10.06.2022 | 20:56
Edi Iordanescu criticat de un jucatorsimbol al nationalei Lasai sa joace impreuna
Edi Iordănescu pe banca echipei naționale a României. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Cel mai selecționat fotbalist român din toate timpurile a criticat schimbările masive pe care selecționerului Edi Iordănescu le-a operat în primul 11 al ”tricolorilor” la meciul cu Bosnia și Herțegovina.

Prea desele schimbări ale formulei de joc îi bulversează pe fotbaliști

Dorinel Munteanu este fotbalistul român cu cele mai multe meciuri în tricoul primei reprezentative a României. Are patru participări, câte două, la turneele finale de Cupă Mondială și Campionat European.

ADVERTISEMENT

În prezent antrenor la Oțelul Galați, Munti l-a criticat pe selecționerul Edi Iordănescu pentru alegerile făcute în ceea ce privește formulele de joc în care a abordat meciurile cu Muntenegru, respectiv Bosnia și Herțegovina.

Concret, Dorinel Munteanu îi cere să găsească un prim 11 standard pe care să-l ruleze meci de meci, pentru ca fotbaliștii să se cunoască și să-și creeze automatisme de joc.

ADVERTISEMENT

”Problema este că Iordănescu schimbă prea mult echipa de la meci la meci. La fel au făcut și predecesorii lor. În ultimii 5-6 ani, n-am jucat o dată cu aceiași jucători pe compartimente măcar două partide la rând. 

Am văzut că și Muntenegru a schimbat 8-9 jucători și a pierdut în Finlanda. Tot mentalitate balcanică. Lăsați-o pe asta cu oboseala! Lasă-i să joace împreună, să se cunoască, să aibă relații de joc.

ADVERTISEMENT

Ce să mai înțeleagă și jucătorii dacă schimbi câte 6-7 la fiecare joc?! Edi să nu mai facă atâtea schimbări! Echipa de început cu Bosnia a avut ocazii. Las-o să joace și cu Finlanda.

Dă-le încredere jucătorilor, dă-le o șansă! Dar nu în acest sistem cu 5 fundași. Noi ar trebui să jucăm în 4-2-3-1”, a spus Dorinel Munteanu pentru Gazeta Sporturilor.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu nu vede un viitor pentru actuala echipă națională

Fostul mare fotbalist a mai spus că deși a remarcat o schimbare de atitudine în jocul României, echipa nu a reușit să treacă peste complexul de inferioritate, nici în meciul cu Bosnia și Herțegovina.

Munteanu crede că selecționerul Edi Iordănescu nu reușește să se facă înțeles de jucătorii pe care mizează în actuala campanie în Liga Națiunilor.

”De data asta am sesizat o reacție în joc, față de cel cu Muntenegru. Dar tot o înfrângere e. Atunci n-am tras la poartă, cu Bosnia am avut ocazii mari, puteam să deschidem scorul.

Dar n-a fost de ajuns ca să obținem ceva! Degeaba filozofezi și le explici la tablă, pe teren contează. Nu știu ce să mai zic, ce mai poate fi făcut. Doar o minune, o inspirație de moment cred că ne mai pot salva”, a adăugat Dorinel Munteanu.

  • 134 de meciuri a jucat Dorinel Munteanu în tricoul echipei naționale

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,03 este cota pentru „total goluri oaspeți în repriza a doua peste 0,5” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT