Explicațiile clujenilor pentru criza de nervi și eliminarea lui Edi Iordănescu: „Asta s-a scris în raport” Foto

Cosmin Crăciun   
în CFR Cluj
07/03/2021, 00:03
Explicațiile clujenilor pentru criza de nervi și eliminarea lui Edi Iordănescu: „Asta s-a scris în raport” Foto
Edi Iordănescu, eliminat în UTA - CFR Cluj. Înjurături oribile ale lui Valentin Costache. Foto: Telekomsport

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Edi Iordănescu, a fost trimis în tribune de arbitrul Adrian Cojocaru, după ce a protestat vehement în minutul 64 al partidei cu UTA.

Marius Bilașco explică și el eliminarea lui Iordănescu: „Asta mi-a spus la telefon”

UPDATE, 7 martie, ora 00:07 / Marius Bilașco, directorul sportiv al campioanei, a vorbit despre eliminarea lui Iordănescu, după meci: „Edi mi-a spus la telefon, după meci că ar fi depășit spațiul tehnic și că de aceea a fost eliminat. Asta mi-a spus, dar nu știu exact ce s-a întâmplat. Probabil că el știe mai bine. Am aflat după meci că asta s-a scris și în raportul de joc”, a spus Bilașco la Digisport.


Secundul Vergil Andronache a venit la interviul de după meci

UPDATE, 6 martie, ora 23:45 / Edi Iordănescu nu a putut fi prezent la interviurile de după meci, așa că la întrebările reporterului a răspuns secundul său, Vergil Andrnoache. Fostul principal al celor de la FCSB a explicat de ce a fost eliminat tehnicianul campioanei. „Așa este în fotbal. Meseria de antrenor nu este una ușoară. El a considerat că este destul de aproape de fază, așa a văzut. Eu consider că este un exces de zel din partea arbitrului. Și antrenorii sunt oameni. Edi le-a ținut de fiecare dată partea, nu a avut păreri negative despre ei. De fiecare dată i-a înțeles, pe românește. Cred că și domnul arbitru ar fi trebuit să îl înțeleagă pe Edi. Toate meciurile sunt extraordinar de grele, știm foarte bine că atunci când echipele joacă cu campioana sunt motivate la maximum. Așa că este logic să fie așa. Pentru noi, este bine că am câștigat trei puncte. Vor conta foarte mult la final de campionat. Nu ne-am gândit să punem presiune pe FCSB. Important e ce se întâmplă în ultima etapă de play-off. Să iasă atunci campion cine este cel mai bun”, a spus Andronache la Digisport.


Nemulțumirea tehnicianului a fost cauzată de un corner neacordat echipei sale, după o pătrundere a lui Valentin Costache. Și fotbalistul CFR-ului putea fi eliminat, după ce l-a înjurat oribil pe tușierul Neacșu.

Cojocaru nu l-a taxat pe fotbalistul campioanei, dar a fost foarte strict cu Edi Iordănescu, pe care l-a trimis în tribune fără să ezite, după ce acesta și-a pierdut cumpătul.

Edi Iordănescu, criză de nervi la UTA – CFR Cluj. Totul, după un corner neacordat

Ieșirea necontrolată a lui Edi Iordănescu la adresa arbitrilor partidei UTA – CFR Cluj a avut loc în minutul 64 al partidei de la Arad. Valentin Costache a pătruns spre poarta adversă, talonat de un fundaș al celor de la UTA.

Mingea a părăsit suprafața de joc, iar ardelenii din Gruia au solicitat corner, dar tușierul George Neacșu a dictat doar aut de poartă, declanșând furia totală a oaspeților.

Edi Iordănescu, eliminat în UTA - CFR Cluj. Foto: Telekomsport
Edi Iordănescu, eliminat în UTA – CFR Cluj. Foto: Telekomsport

Mai întâi, rezerva Mario Rondon s-a năpustit asupra centralului, deoarece se încălzea în apropierea arbitrului, pentru a-i reproșa decizia. Protestele i-au adus venezueleanului un cartonaș galben.

Și Valentin Costache ar fi trebuit să fie penalizat, după ce l-a înjurat oribil pe Neacșu. „Băga-mi-aș p**a în morții tăi!”, i-a transmis fostul dinamovist tușierului. Centralul Cojocaru nu a văzut sau nu a considerat prea grav gestul lui Costache.

În schimb, a fost „taxat” Edi Iordănescu, antrenorul fiind eliminat pentru că a protestat extrem de vehement la decizia de a nu acorda corner pentru CFR Cluj. După ce a văzut cartonașul roșu, Iordănescu a fost chiar mai furios, însă a mers în tribune în cele din urmă.

Edi Iordănescu, eliminat în UTA - CFR Cluj. Foto: Telekomsport
Edi Iordănescu, eliminat în UTA – CFR Cluj. Foto: Telekomsport

Antrenorul ar putea argumenta că și un banal corner poate reprezenta o oportunitate extraordinară de gol pentru echipa sa, dovadă că Paulo Vinicius a deschis scorul în urma unei astfel de acțiuni, la doar cinci minute după eliminarea tehnicianului.

Închide ×