Sport

Edi Iordănescu debordează de optimism înaintea returului cu Muntenegru: „Echipa națională are viitor!”. Video

România dispută, marți, ultimul meci din prima perioadă a Ligii Națiunilor, iar selecționerul Edi Iordănescu este convins că ”tricolorii” vor face un meci și mai bun decât cel cu Finlanda, câștigat cu 1-0.
13.06.2022 | 12:47
Edi Iordanescu debordeaza de optimism inaintea returului cu Muntenegru Echipa nationala are viitor Video
Edi Iordănescu a prins curaj după prima victorie ca selecționer. Anticipează un viitor strălucit echipei naționale. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fereastra internațională dedicată meciurilor din Liga Națiunilor se încheie marți seara pentru România. În Giulești, ”tricolorii” vor înfrunta reprezentativa din Muntenegru.

Edi Iordănescu: ”Trebuie să lăsăm lucruri bune pentru septembrie”

După ce a obținut prima victorie în calitate de selecționer, Edi Iordănescu a prins curaj și anticipează un nou rezultat pozitiv pentru ”tricolori” în meciul de marți cu Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Iordănescu spune că presiunea care s-a pus pe el și pe jucători va fi folosită constructiv în duelul de marți seara, de pe stadionul Giulești, și că personal nu s-a lăsat doborât de valul de critici din partea suporterilor și a oamenilor de fotbal.

”Presiunea există mereu, trebuie să o acceptăm, să o folosim constructiv. Probabil oricine și-ar fi pus întrebarea «dacă merită». Și eu mi-am pus o singură dată această întrebare și răspunsul l-am găsit rapid. Merită, pentru că e vorba de echipa națională, care a oferit atât de multe bucurii familiei mele.

ADVERTISEMENT

Echipa națională are viitor. A avut reacție după meciul din Muntenegru și a continuat cu o reacție și mai puternică în jocul din Giulești contra Finlandei.

Situația a fost foarte proastă după primul joc și a persistat și în al doilea, dar ne-am adunat bine, ați văzut că și pentru băieți e greu să dea multe explicații.

ADVERTISEMENT

Nu am pregătit altfel meciul de pe Giulești față de cel din Muntenegru. E vorba doar de starea emoțională, am avut timp să stăm împreună și s-a văzut. În acest moment nu pot să analizez clasamentul pentru că este în dinamică, după fiecare etapă suferă modificări.

Eu nu mă uit la clasament, ci la ce urmează. Trebuie să lăsăm lucruri bune pentru luna septembrie”, a spus Edi Iordănescu în conferința de presă premergătoare partidei cu Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu anunță noi schimbări în primul „11” al României

Criticat pentru desele schimbări pe care le efectuează în garniturile de start ale naționalei, Edi Iordănescu le transmite suporterilor și oamenilor de fotbal că va apela și la meciul cu Muntenegru la principiul rotației jucătorilor.

”Știu că sunt și lucruri negative care atrag aceste dese schimbări în echipă, lucruri care țin de omogenitate, de chimie a jocului. Dar a trebuit să apelăm la această strategie pentru că ne-a obligat calendarul.

Așteptați-vă din nou la schimbări, este un semn de încredere pe care îl transmit către grupul de jucători. Oricine trebuie să intre și să dea totul, la nevoie.

E o grupă deschisă oricărui rezultat. Ne așteptăm la o opoziție solidă, pentru că Muntenegru este o echipă cu potențial și putere de luptă, dar trebuie să demonstrăm și să reușim să depășim orice barieră mentală, de uzură și să demonstrăm că la Podgorica a fost un accident”, a mai spus selecționerul.

Edi Iordănescu mai optimist ca niciodată: ”Mă simt exact în tot ce fac”

Selecționerul României a ținut să precizeze că a depășit perioada agitată de la începutul cantonamentului pentru meciurile din această lună, din Liga Națiunilor.

Iordănescu spune că în ciuda lipsei de experiență, ca antrenor de echipă națională, se simte cu fiecare zi tot mai stăpân pe deciziile și pe munca lui.

”Eu sunt stăpân pe munca pe care pot să o fac împreună cu staff-ul. Nu am făcut o analiză a criticilor, pentru că nu sunt un fond bun. Pe mine mă interesa să nu fie afectați jucătorii. Mergem înainte.

Mă simt în momentul de față mai exact în tot ce fac. A trebuit să mă familiarizez cu jucătorii, să primesc anumite răspunsuri. De la zi la zi controlez tot mai bine lucrurile.

Un moment al analizei va fi după acest joc (meciul de marți cu Muntenegru – n.r.). Va conta foarte mult starea de spirit în funcție de acest rezultat. În cazul în care vom câștiga acest joc, atunci cu siguranță și suporterii și presa vor avea puterea să treacă mai ușor peste meciul din Muntenegru.

Voi face o analiză și voi spune și despre lucrurile mai puțin bune. Nu m-au surprins criticile, dar cu cât trec anii se adună tot mai multe frustrări și răutăți, lucruri pe care nu le înțeleg și poate nu ar trebui să le înțeleg”, a adăugat selecționerul.

Cum răspunde Edi Iordănescu celor care critică lipsa lui de experiență

Edi Iordănescu a făcut apel la răbdarea fanilor și a răspuns celor care au criticat alegerea Federației Române de Fotbal atunci când i-a oferit banca tehnică a ”tricolorilor”.

”Trebuie să schimbăm optica, viziunea și abordarea. Dacă nu facem asta nu vom avea succes. Trebuie să ne sprijinim mai ales la greu.

Mi-am asumat rolul că sunt un antrenor destul de tânăr, dar m-am dezvoltat și au urmat etape în care mi-am atins obiectivele.

Am parcurs etape firești și normale, nu m-am scăldat în anonimat, sunt în formare totuși. Provocarea cea mai mare este să greșesc cât mai puțin și aceste greșeli să nu le simtă echipa.

Dacă tata (Anghel Iordănescu, fost selecționer al României – n.r.) a primit atâtea critici având rezultatele pe care le-a avut, eu eram pregătit să primesc și mai multe”, a încheiat Edi Iordănescu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 6,30 este cota pentru „1 și sub 1,5 goluri” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT