Fotbal intern

Edi Iordănescu, despre negocierile cu FCSB: “Vorbesc des cu patronul! Chiar şi acum, după numirea lui Teja”

02.01.2019 | 21:39
Gigi Becali si Mihai Teja la conferinta de presa a prezentarii noului antrenor al FCSB, desfasurata la Palatul din Aleea Alexandru din Bucuresti

Edi Iordănescu a fost pe lista scurtă a lui Gigi Becali pentru înlocuirea lui Nicolae Dică. Chiar dacă a fost aproape să fie numit antrenor la FCSB, până la urmă Mihai Teja a fost alesul. Edi a recunoscut că a vorbit cu patronul şi a declarat că el discută des cu Gigi Becali, chiar şi după ce l-a numit pe Teja antrenor:

“A fost o discuţie cu Gigi Becali. Nu a fost nici prima, nici ultima. Am mai vorbit cu el şi după aceea. M-a întrebat de alţi jucători, am discutat de altele. Din punctul meu de vedere sunt deschis la orice discuţie. Dar nu a fost o negociere şi nu s-a pus problema aşa. M-a prins într-un moment dificil pentru că am avut un incident nefericit în familie. Eu spun că ne cunoaştem foarte bine unul pe celălalt. Probabil că mă apreciază, dar cred că FCSB a făcut o algere bună cu Mihai Teja”, a spus Iordănescu la Telekom Sport.

Conferinta de presa, desfasurata la sala de conferinta de la Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, miercuri, 13 iunie 2018, in cadrul careia a fost prezentat Edward Iordanescu, noul antrenor al echipei CFR Cluj, la care au mai participat: Bogdan Mara, director sportiv, Iuliu Muresan, presedinte si Oana Sabau, ofiter de presa al clubului din Gruia. Edi Iordanescu va avea ca principal obiectiv castigarea titlului si intrarea in grupele Champions League sau Europa League. Iordanescu jr. a mai fost antrenor principal la ASA Targu Mures, Fortuna Poiana Campina, Pandurii, CSKA Sofia si Astra Giurgiu.
Conferinta de presa, desfasurata la sala de conferinta de la Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, miercuri, 13 iunie 2018, in cadrul careia a fost prezentat Edward Iordanescu, noul antrenor al echipei

Edi Iordănescu îi atrage atenţia lui Teja: “Dacă vrei să ai succes, ia-l pe Meme de partea ta!”

Edi a vorbit pozitiv despre Mihai Teja şi i-a dat sfatul să şi-l apropie pe Meme Stoica dacă vrea să aibă succes la FCSB: “Este devotat, munceşte foarte mult şi are experienţa de a gestiona ce se întâmplă la FCSB. Dacă va reuşi să aibă o relaţie bună cu Gigi şi îl va avea pe Mihai Stoica de partea lui, totul va fi bine. Faptul că Meme nu mai iese atât de mult în presă, nu înseamnă că nu are influenţă la echipă. El are şi o relaţie bună cu jucătorii şi cu patronul. 

Mi-aş fi dorit o ofertă, dar în anumite condiţii. Nu am refuzat niciodată o ofertă. Depinde de condiţii, de rolul pe care îl ai, de autoritatea pe care ai avut-o. Eu sunt genul de antrenor căruia îi place să fie implicat în transferuri şi în toate lucrurile. Dacă nu eşti implicat în totalitate este greu. Comunic des cu Mihai Teja. Am vorbit cu el şi după ce a semnat cu FCSB. Nu îmi permit să îi dau sfaturi. El a fost o perioadă mai lungă la FCSB decât mine”, a spus Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu a antrenat ultima dată la CFR Cluj, în debutul sezonului. Antrenorul a fost dat afară după doar 3 meciuri în care a stat pe banca echipei campioane, dar a reuşit să câştige un trofeu alături de ardeleni: Supercupa României.