Fotbal intern

Edi Iordănescu, despre plecarea de la CFR Cluj. Ce zice despre scandalul Culio-Djokovic

27.07.2018 | 11:51
Edi Iordanescu despre plecarea de la CFR Cluj Ce zice despre scandalul CulioDjokovic

Edi Iordănescu a vorbit despre plecarea de la CFR Cluj. Antrenorul care a fost demis de oficialii din Gruia a postat un mesaj pe Facebook prin care a ţinut să lămurească problemele care au apărut în perioada petrecută pe banca ardelenilor.

Antrenorul în vârstă de 40 de ani a confirmat şi informaţia oferită de FANATIK în legătură cu discuţia purtată de el cu patronul Nelu Varga. Acesta a comentat şi despre scandalul dintre Culio şi Djokovic.

Edi Iordănescu, despre plecarea de la CFR Cluj

“Nu doresc să ies în spaţiul public, cel puţin nu o perioadă. Îmi doresc linişte. Sunt însă câteva lucruri care trebuiesc spuse:

  1. E naiv cine crede că latura sportivă a stat la baza plecării mele de la CFR. Nu poţi pleca după 3 jocuri de la o echipa, din care unul a reprezentat câştigarea unui trofeu pe terenul Craiovei.
  2. Am fost în locul potrivit (un club cu multă istorie în spate) la momentul nepotrivit. Am venit alături de nişte oameni şi am plecat împreună. Sunt cei care m-au dorit şi adus la echipă şi care până la urmă au produs performanţa pentru CFR. Un campionat şi o Supercupă reprezintă performanţa. Le mulţumesc pentru sprijinul necondiţionat!
  3. M-a bucurat şi onorat gestul jucătorilor, iniţiativa lor de solidaritate. Sunt jucători valoroşi pentru care am venit până la urmă. Am crezut mereu în ei şi sunt sigur că vor performa la cel mai bun nivel. Le voi ţine pumnii mereu. Însă ei au înţeles că personalitatea mea nu m-a lăsat să mă întorc. E adevărat că m-a sunat patronul şi mi-a spus că doreşte să rămân, că nu mai este de acord cu rezilierea, a venit şi la stadion să vorbim, însă era greu să mai rămân. Am avut o discuţie finală complexă cu dânsul şi cred că ne-am despărţit în relaţii mai mult decât normale.
  4. Informaţia legată de Culio e o intoxicare majoră, venită de la cineva care din asta trăieşte probabil. Să dezinformeze. Eu sunt sigur că veţi avea o reacţie din partea lui Culio. Conflictul dintre el şi Djokovic a fost unul izolat, după antrenament. Sunt şi foarte buni prieteni. La o oră după eveniment se ţineau de gât. După acel incident l-am chemat pe Culio, am avut o discuţie de peste 30 de minute cu el, i-am explicat ce a greşit, pentru că vina principală i-a aparţinut, i-am comunicat că o să fie amendat şi i-am solicitat să îşi ceară scuze în faţa grupului. Lucru care s-a şi întâmplat. A avut o poziţie extrem de profesionistă şi naturală. În plus, dacă cineva îşi aminteşte declaraţia publică a lui Culio de după jocul de la Craiova, va înţelege că am dreptate. A fost un incident izolat între 2 jucători şi singurul în perioada cât eu am fost la Cluj.
  5. Mulţumesc din suflet suporterilor pentru primirea făcută şi susţinerea oferită. Îmi pare rău că nu am putut să duc la final munca începută. Lucrurile în fotbal se construiesc în timp. Baftă CFR!”