Sport

Edi Iordănescu, despre startul de sezon al FCSB: „E catastrofal!” Ce șanse mai are să-i transfere pe Ongenda și Sorescu

Edi Iordănescu admite faptul că FCSB are un start de sezon dezastruos, dar a acceptat provocarea să preia echipa într-un moment așa de delicat.
04.09.2021 | 21:22
Edi Iordanescu despre startul de sezon al FCSB E catastrofal Ce sanse mai are sai transfere pe Ongenda si Sorescu
ADVERTISEMENT

FCSB a început foarte slab noul sezon, a fost eliminată din Conference League încă de la debut de o echipă necunoscută din Kazakhstan, iar în Liga 1 se află momentan în afara primelor șase locuri care asigură calificarea în play-off.

Edi Iordănescu, noul antrenor al „roș-albaștrilor” după demiterea lui Dinu Todoran, admite faptul că echipa sa nu se află într-o situație foarte bună, considerând că startul de sezon este „unul catastrofal”. Cu toate acestea, nu dezarmează și e convins că lucrurile vor reveni cât de curând pe un făgaș normal.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu se teme de meciul cu Dinamo: „Va fi foarte greu să anticipăm cine va juca la ei!”

Antrenorul FCSB-ului este foarte atent ce se întâmplă în curtea rivalilor, care au adus nu mai puțin de șapte jucători înainte derby-ului de pe 12 septembrie: „Ne obligă momentul să monitorizăm ce se întâmplă acolo. Au adus jucători experimentați, e extrem de benefic că au deblocat situația.

Era mai ușor dacă îi găseam în situația de până acum. Noi avem nevoie de un rezultat pozitiv, iar asta înseamnă doar trei puncte, ca să avem entuziasm și elan. Va fi foarte greu să anticipăm cine poate juca la ei”, a spus Edi Iordănescu pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Presiunea clasamentului e și mai mare, iar Iordănescu Jr. nu concepe alt rezultat decât victoria împotriva lui Dinamo pentru ca echipa să mai spere la titlu: „Eu nu mă feresc de vorbe – debutul de sezon e unul catastrofal și nu e o exagerare. Ieși din Europa din primul tur cu acel adversar, în campionat după 7 etape ești la 12 puncte de locul 1, e clar că e un început de sezon extrem de nefericit”.

Știu că, de principiu, ca să emiți pretenții cu adevărat pentru titlu trebuie să arăți bine, să arăți putere, continuitate, consistență, dar am încredere. – Edi Iordănescu

Edi Iordănescu nu mai crede în venirea lui Ongenda și Sorescu: „Nu cred că se pune problema”

Edi Iordănescu a recunoscut că este aproape imposibil ca Ongenda și Sorescu să mai ajungă la FCSB, chiar dacă jucătorii au fost ofertați de Gigi Becali: „Din punctul meu de vedere, Ongenda e caz închis. Sorescu, la fel, nu cred că se pune problema, e o situație mai complexă, deja s-a refuzat oferta făcută de noi. Trebuie să găsim soluții, suntem extrem de reduși ca număr”.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate lista jucătorilor doriți de Edi Iordănescu, iar antrenorul a declarat că ofertele apărute în presă au fost reale: „Sunt cazuri, cum a fost Sorescu sau Ongenda, în care clubul, patronul a făcut eforturi. Au apărut și public ofertele făcute. Nu s-au materializat”.

Ce jucători noi are la antrenamente Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a anunțat că Andrei Miron este aproape de revenirea pe gazon, în sezonul trecut fiind un jucător de bază în defensiva vicecampioanei României: „Eu vreau foarte mult să-i recuperăm pe cei cu probleme. Miron e deja recuperat, dar și el, sezonul trecut, a fost un jucător extrem de important.

ADVERTISEMENT

Miron și-a revenit, azi a și jucat. E și el după o perioadă de 3 luni de zile. Nu e ușor, jucătorii ăștia, chiar dacă ne dorim să-i recuperăm, nu poți arde procesul. Mă bucur că îl avem înapoi și sper să revină la parametri buni. E nevoie de răbdare și susținere””.

În privința lui Adrian Șut, accidentat grav în sezonul trecut, Edi Iordănescu a explicat că va mai dura o vreme până când mijlocașul central va reveni: „Șut, care a revenit și a ieșit din nou de circuit, sperăm că nu e ceva… Nu pot să spun că e accidentat, dar resimte o anumită problemă”.

Unde își mai dorește Edi Iordănescu jucători: „De la mijloc în sus caut soluții, mijlocași”

Edi Iordănescu a mărturisit că își mai dorește jucători ofensivi și anume mijlocași, însă odată cu încheierea perioadei de transferuri e de părere că va fi și mai dificil să găsească jucători liberi de contract care pot ajuta FCSB: „Sunt discuții, dar nu e nimic concret. De la mijloc în sus caut soluții, mijlocași. Sper că-i va aduce domnul Becali.

Se închide fereastra de transferuri, iar dacă până luni nu putem aduce, vorbim doar de jucători care vor fi liberi. Va fi o provocare și mai mare”.

Edi Iordănescu atrage din nou atenția că FCSB a pierdut în câteva luni cinci dintre cei mai importanți jucători din echipă și care sunt aproape imposibil de înlocuit, iar cei accidentați vor mai avea mai de așteptat până să revină pe teren: „Deși am spus că de acum înainte nu ne mai putem întoarce la gândurile noastre, e un fapt concret că sunt cel puțin 5 jucători care în sezonul trecut se regăseau în majoritatea timpului în primul 11, iar acum nu mai sunt, mă gândesc la Man, Moruțan.  Avem Șut, Tănase – 2 luni și Florinel Coman – 3 luni. Sunt 5 jucători care erau constant prezenți în angrenajul primei echipe. Acum, au dispărut”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,05 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT