News

Edi Iordănescu, drum liber spre FCSB: a refuzat două oferte din Grecia şi a pus pe aşteptare una din Liga 1 Betano pentru negocierile finale cu Gigi Becali! EXCLUSIV

19.05.2019 | 15:20
Edi Iordanescu drum liber spre FCSB a refuzat doua oferte din Grecia si a pus pe asteptare una din Liga 1 Betano pentru negocierile finale cu Gigi Becali EXCLUSIV

Trec zilele şi numirea noului antrenor la formaţia roş-albastră intră în linie dreaptă. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, iar Gigi Becali a confirmat ulterior, fiul lui Anghel Iordănescu este marele favorit pentru a prelua banca tehnică de la Mihai Teja. Din informaţiile noastre, lucrurile se aranjează din ce în ce mai clar. Edi Iordănescu, drum liber spre FCSB! Tehnicianul ar fi declinat două propuneri extrem de tentante din prima ligă din Grecia şi a blocat, momentan, tratativele cu Sepsi.

Edi Iordănescu, drum liber spre FCSB! Atromitos şi Xanthi l-au ofertat

Nu există dubii: Mihai Teja va fi demis de la FCSB după meciul de duminică împotriva celor de la CFR Cluj. De luni, practic, echipa nu va mai avea antrenor principal. Gigi Becali şi-a fixat ţinta principală: Edi Iordănescu! Tratativele între părţi sunt foarte avansate, dar mai sunt de pus la punct câteva detalii. Din informaţiile FANATIK, săptămâna viitoare vor avea loc negocierile finale. Până atunci, veştile pentru Becali sunt dintre cele mai bune.

Sursele noastre susţin că Edi Iordănescu a refuzat în aceste zile două oferte din prima ligă a Greciei, de la Atromitos şi de la Xanthi! Deşi salariile propuse de cele două cluburi erau foarte mari, Iordănescu jr. preferă să rămână în România, unde speră să se bată la primele trei locuri în sezonul viitor sau, dacă merge la FCSB, să câştige titlul. În plus, actualul tehnician de la Gaz Metan a sistat deocamdată negocierile cu cei de la Sepsi, care l-au căutat după despărţirea de Eugen Neagoe. Este semnul clar că Edi Iordănescu are drum liber spre FCSB şi că este extrem de interesat de job-ul de la clubul lui Gigi Becali, dar nu în orice condiţii.

Edi Iordănescu la antrenamentele echipei Steaua Bucureşti
Edi Iordănescu a fost mereu ataşat de Steaua, iar acum are şansa să antreneze la FCSB. Negocierile finale se vor purta săptămâna următoare. Sursa foto: Sportpictures.eu

Vrea autoritate totală şi ar putea avea o clauză-record

Pentru a fi sigur că nu se trezeşte într-o situaţie ingrată la FCSB, Edi Iordănescu a anunţat public condiţiile în care va prelua formaţia roş-albastră. Deşi discursul a fost făcut la modul general, trimiterile către Gigi Becali sunt cât se poate de clare.

În momentul când voi pleca de la Mediaş, dacă se va întampla, voi lua în calcul doar o ofertă în care autoritatea mea tehnico-tactică va fi totală, unde voi avea un mediu propice succesului, susţinere necondiţionată, implicare în selecţie, protecţia muncii mele şi controlul vestiarului. Acesta este stilul meu, îl cunoaşteţi deja cu toţii, sunt principiile şi valorile omului şi antrenorului E. Iordănescu!”, a spus antrenorul pe contul personal de facebook.

Pe lângă condiţiile de ordin tehnico-tactic, Iordănescu jr. are în plan să îşi betoneze statutul la FCSB printr-o clauză de reziliere uriaşă. În fapt, ar fi vorba despre un record în fotbalul românesc: un milion de euro. Cu alte cuvinte, acceptă dialogul cu Gigi Becali, dar dacă se va ajunge într-un punct în care patronul va dori să rupă înţelegerea unilateral se asigură că va fi răsplătit financiar pe măsura eventualului prejudiciu de imagine adus.

Edi si Anghel Iordanescu în tribune
Edi Iordănescu s-a sfătuit cu tatăl său, Anghel Iordănescu, în privinţa ofertei de la FCSB. Sursa foto: Sportpictures.eu
  • 1 an de contract mai are Edi Iordănescu la Gaz Metan Mediaş, dar are o clauză prin care poate pleca oricând
  • 1 milion de euro este clauza pe care Edi Iordănescu vrea să o treacă în contractul cu FCSB