Fotbal intern

Edi Iordănescu, eliminat după un dialog cu arbitrii la pauza meciului CFR – Gaz Metan 3-0: ”Ceea ce s-a întâmplat astăzi e sfidător, josnic, e aroganță”

30.09.2019 | 00:18
Edi Iordanescu eliminat dupa un dialog cu arbitrii la pauza meciului CFR  Gaz Metan 30 Ceea ce sa intamplat astazi e sfidator josnic e aroganta

Edi Iordănescu s-a ales cu un cartonaş galben din partea arbitrului Istvan Kovacs în prima repriză a partidei CFR Cluj – Gaz Metan. Iordănescu nu a făcut prea mare scandal la faza pentru care a primit avertisment din partea centralului, însă nu l-a iertat pe Kovacs la pauză. Şi nici Kovacs, care i-a dat “roşu” şi l-a trimis în tribună!


UPDATE, 29 septembrie, ora 22:50 / Edward Iordănescu, antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș, a avut o izbucnire extrem de nervoasă la finalul meciului cu CFR Cluj, unul în care a fost eliminat de centralul Istvan Kovacs.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi e sfidător, josnic, e aroganță. Să vă explic. Dacă se dovedește că mint, eu ies din fotbal. A fost un moment de joc în care am zis: Haideți să jucăm, haideți să jucăm. A venit la mine: ‘Galben, la următorul pleci!’ Nu mi s-a dat nicio explicație. Mi s-a spus: ‘Pleci!’ Nu e corect, pentru că și noi ne consumăm și cerem respect. Azi a fost o formă maximă de lipsă de respect. Noi, cei din România suntem cei mai agresivi din lumea asta? Noi suntem mai mult în tribună decât pe teren. Înțeleg când ieșim în decor. 

Am întrebat pe culoar: ‘Ce am greșit? Să știu cu ce am greșit’. Din nou: ‘Pleci, nu mai intri pe teren în repriza a doua’. Și nu am mai intrat. Am avut martori. Am întrebat doar cu ce am greșit. Ce s-a întâmplat azi a fost vânătoare. Chiar nu reprezint nimic? Mi-am respectat meseria, am încercat să mi-o fac cât mai bine. Am avut respect fată de toți. Nu m-ați văzut să fac nimic deplasat. Ce s-a întâmplat azi a fost josnic.

Să se dea o lege și pentru arbitri. Cum dăm noi explicații, antrenorii, așa să dea și ei, să explice cu ce am greșit. Nu se poate, pentru ce am am fost eliminat? Sunt curios dacă și domnia sa vine și îmi explică. Atunci o să vin să-mi cer scuze. Dacă fotbalul românesc e cu antrenorii cei mai nenorociți și vagabonzi, atunci să vină străinii să ne dea exemple de civilizație”, spus antrenorul Gazului după meciul cu CFR Cluj.


Edi Iordănescu, eliminat după ce s-a răstit la arbitrul Istvan Kovacs la pauza meciului CFR – Gaz Metan

Imediat cum s-a fluierat finalul primelor 45 de minute, tehnicianul celor de la Gaz Metan Mediaş s-a dus direct la arbitrul din Carei. la intrarea la vestiare s-a răstit la Kovacs. “De ce îmi dai galben, că nu am înjurat, nu am făcut nimic! Lasă-mă să muncesc, să îmi fac meseria. Asta e bătaie de joc!”, i-a reproşat antrenorul celor de la Gaz. Arbitrul Kovacs n-a stat prea mult pe gânduri şi i-a arătat direct cartonaşul roşu! Astfel, în repriza secundă, Iordănescu jr. nu a mai stat pe banca echipei sale. De remarcat că şi Dan Petrescu a fost suspendat pentru acest meci, aşa că niciun antrenor principal nu a stat pe banca de rezerve în repriza a doua!

Istvan Kovacs a fost criticat în diverse rânduri de fotbalişti şi de antrenori că este “arogant” şi că nu poate avea o înţelegere bună cu cei pe care îi arbitrează. Ultimul episod de acest gen s-a produs la partida dintre Craiova şi FCSB, când i-a spus în repetate rânduri “Dispari!” lui Florinel Coman, care venise să-i ceară explicaţii pentru că îi acordase un cartonaş galben.

Gaz Metan Mediaş a primit două goluri din două faze fixe în prima repriză de pe “Dr. Constantin Rădulescu”. Autorii celor două goluri prin care CFR Cluj a condus la pauză au fost fundaşii centrali ai vişiniilor, Vinicius şi Boli.