News

Edi Iordănescu explică atacul lui Arlauskis la Mailat: „Are o nebunie pozitivă incredibilă”

16.07.2018 | 10:48
Edi Iordanescu explica atacul lui Arlauskis la Mailat Are o nebunie pozitiva incredibila

Edi Iordănescu explică atacul lui Arlauskis la Mailat. Atacul violent, verbal numai, slavă Domnului, din minutul 35 al Supercupei cu U Craiova (1-0), când portarul lui CFR Cluj era să-l mănânce de viu pe coechipierul său Sebastian Mailat a suscitat ample comentarii, mulți iubitori de fotbal fiind de părere că goalkeeper-ul lituanian merita un cartonal galben pentru ieșirea sa nesportivă.

Edi Iordănescu a explicat în exclusivitate pentru FANATIK.RO ce îl „motivează” pe Giedrius Arlauskis să-și certe atât de violent coechipierii, în special pe cei mai tineri, cărora, altfel, le e în vestiar ca un… tată!

Edi Iordănescu explică atacul lui Arlauskis la Mailat, pe care antrenorul CFR-ului l-a urmărit de pe marginea terenului
Edi Iordănescu explică atacul lui Arlauskis la Mailat, pe care antrenorul CFR-ului l-a urmărit de pe marginea terenului

Edi Iordănescu explică atacul lui Arlauskis la Mailat: „Are o nebunie pozitivă incredibilă”

„Arla este un caracter incredibil, dar este și un lider al vestiarului, un jucător a cărui voce are impact în vestiar, este extrem de respectat de către coechipieri, este un jucător-cheie, important, să nu uităm ce a făcut în trecut la Urziceni, să nu uităm penalty-ul cu Craiova din sezonul trecut, decisiv, care a salvat titlul, dar nu numai asta, a avut un an incredibil, eu dacă mă forțez acuma și fac un exercițiu de memorie nu știu două, trei momente în care Arlauskis să fi greșit în sezonul trecut”.

„Mailat are mult talent, dar trebuie să reziste la presiune dacă vrea să ajungă la un nivel înalt”

„A fost constant foarte bun, decisv pentru echipă. Își asumă acest rol de lider și dacă ce a făcut în Supercupă, la Craiova, nu toată lumea vede cu ochi buni, eu îl cunosc, este un tip extrem de sufletist, extrem de implicat, poate un pic impulsiv. Aduceți-vă aminte ce-a făcut după ce a apărat penalty-ul lui Gustavo, când patru, cinci colegi veniseră să-l ia în brațe să-l felicite și el trăgea de ei și-i arunca în toate direcțiile să-i așeze că urma cornerul și trebuia să-i repoziționeze”.

„Iar Sebi Mailat e un jucător cu foarte mult talent, care trebuie să suporte și astfel de presiuni dacă vrea să ajungă la un nivel înalt, să fie un caracter puternic și să nu fie influențat de un reproș al unui coleg mai experimentat”.

„Arla e puțin ciudat, vrea să ia cât mai multe goluri la încălzire ca să nu ia niciunul în timpul meciului”

„Estetic nu a fost cel mai bun lucru ce a făcut Arlauskis, dar tot Arlauskis a fost primul care la pauză îl pupa pe cap pe Mailat și sunt pesoane care pot confirma asta, dar nu asta, ci rolul de părinte pe care și-l asumă Arlauskis în vestiar față de jucătorii tineri”.

Edi Iordănescu explică atacul lui Arlauskis la Mailat: „Are o furie pe care o transformă în ambiție, în concentrare, în determinare”
Edi Iordănescu explică atacul lui Arlauskis la Mailat: „Are o furie pe care o transformă în ambiție, în concentrare, în determinare”

„Arlauskis are o nebunie pozitivă incredibilă, pe care toți portarii trebuie să o aibă, dar mulți dintre ei o au până la un anumit nivel, el o duce la extremă și vă dau un exemplu: în general portarii au fixuri dintr-astea, vor ca la încălzire să fie foarte buni, înainte de meci să apere tot, să le iasă tot, să nu ia gol, asta le dă moral, le dă încredere… Arlauskis e diferit, el vrea să primească goluri la încălzire, el simte asta ca o provocare, simte că nu-i bun, dă cu picioru-n bară, își smucește tricoul de pe el, se ambiționează, golurile de la încălzire îl motivează, îl capacitează, îl fac să-și găsească mai repede concentrarea, să fie mai responsabil. E exact o furie pe care el o transformă în ambiție, în concentrare, în determinare”.

31 de ani împlinește Giedrius Arlauskis de ziua națională a României, pe 1 decembrie

1.500.000 de euro este cota lui Giedrius Arlauskis pe transfermarkt.com

22 de meciuri fără gol primit a avut CFR Cluj în campionatul trecut (dintr-un total de 36), locul 2 all time, în urma Stelei din 1987-1988, care a ținut poarta „încuiată” 23 de partide (din 34)