Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Edi Iordănescu face un ultim apel după Belgia – România 2-0: „Trebuie să strângem rândurile. E momentul adevărului pentru toți”

Edi Iordănescu a oferit concluziile după Belgia - România, scor 2-0, în etapa a doua din Grupa E la EURO 2024. Selecționerul „tricolorilor” a tras un ultim semnal de alarmă.
23.06.2024 | 00:30
Edi Iordanescu face un ultim apel dupa Belgia  Romania 20 Trebuie sa strangem randurile E momentul adevarului pentru toti
Edi Iordănescu a tras concluziile după Belgia - România 2-0. Selecționerul i-a felicitat pe elevii săi. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu Belgia, scor 0-2, în etapa a doua din Grupa E de la EURO 2024. „Tricolorii” nu au reușit să repete performanța din meciul cu Ucraina și au cedat pe RheinEnergie din Koln fără să opună rezistență. Pentru România urmează meciul decisiv cu Slovacia, miercuri, 26 iunie, ora 19:00, la Frankfurt. 

Edi Iordănescu știe unde s-a făcut diferența în Belgia – România 2-0: „E foarte greu când iei gol în minutul 2”

Belgia a început extrem de montată partida cu România. Youri Tielemans a marcat după 74 de secunde în poarta lui Florin Niță, cel mai rapid gol al belgienilor din istoria turneelor finale. Edi Iordănescu a recunoscut că „tricolorilor” le-a fost extrem de complicat să revină.

ADVERTISEMENT

„Mulțumesc echipei, pentru că tot ce a avut mai bun a pus în joc. Am luptat, nu am cedat, am dat tot ce am putut, pentru asta sunt recunoscător. E foarte greu când pleci de la 0-1 în minutul 2 împotriva locului 3 mondial.

Știam că va fi un meci foarte greu, dar îți dă puțin planurile peste cap. Am suferit destul de mult în prima repriză. În repriza a doua am văzut o altă echipă, am văzut o altă preocupare să întoarcem rezultatul. Puteam să marcăm, am avut 3-4 ocazii și vorbeam altfel acum”, a declarat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Ce l-a supărat pe Edi Iordănescu în Belgia – România 2-0: „A fost o minge gestionată greșit”

Al doilea gol al Belgiei a fost marcat de Kevin De Bruyne. Starul lui Manchester City a câștigat un duel ușor cu Radu Drăgușin și l-a executat pe Florin Niță. Edi Iordănescu a fost nemulțumit de modul în care „tricolorii” au primit al doilea gol.

„Tot timpul e loc de mai mult, dar echipa a dat totul, asta am cerut. Nu pot să fiu supărat. Aceiași băieți au câștigat acum 5 zile împotriva Ucrainei și tot băieții ăștia țin România pe primul loc cu șanse la calificare.

ADVERTISEMENT

Suntem la mâna noastră. Ai 2-3 situații, dacă nu marchezi este foarte greu. M-a supărat golul 2, a fost o minge de 75 metri gestionată greșit. Vom analiza, provocarea cea mai mare este că trebuie să ne recuperăm, dar avem o zi în minus față de Slovacia. Avem nevoie de un rezultat pozitiv care să ne ducă mai departe”, a mai spus Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu face un ultim apel după Belgia – România 2-0: „Trebuie să strângem rândurile. E momentul adevărului pentru toți”

România joacă meciul decisiv pentru calificarea în „optimi” la EURO 2024 contra Slovaciei, miercuri, 26 iunie, ora 19:00, la Frankfurt. Cu o victorie, „tricolorii” sunt calificați în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

„E o grupă nebună. E un moment important, un moment de răscruce pentru noi toți. E momentul adevărului pentru toată lumea. Am simțit lumea aproape, căldura românilor.

E momentul în care trebuie să strângem rândurile, e momentul susținerii, solidarității. E momentul să ne arătăm atașamentul față de această generație și această generație va răsplăti românii cu o calificare. Vă spun sigur asta”, a fost discursul lui Iordănescu Jr.

ADVERTISEMENT
3,35 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” în meciul Slovacia - România