Sport

Edi Iordănescu, fără oameni de creație la meciurile din Liga Națiunilor: Nicolae Stanciu și Dennis Man nu vor fi convocați la acțiunea din luna iunie. Exclusiv

Edi Iordănescu se pregătește de debutul în noua ediție a Ligii Națiunilor, iar FANATIK a aflat că Nicolae Stanciu și Dennis Man nu vor fi convocați pentru meciurile din luna iunie.
23.05.2022 | 22:33
Edi Iordanescu fara oameni de creatie la meciurile din Liga Natiunilor Nicolae Stanciu si Dennis Man nu vor fi convocati la actiunea din luna iunie Exclusiv
Nicolae Stanciu le-a transmis un mesaj de încurajare fotbaliștilor din lotul României U19 înaintea debutului la CE, cu Italia. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va disputa patru partide în cadrul Ligii Națiunilor, iar selecționerul a anunțat deja o listă preliminară a jucătorilor ce evoluează în străinătate.

Nicolae Stanciu și Dennis Man, lăsați în afara lotului de Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor

Deși Nicolae Stanciu și Dennis Man se află printre jucătorii convocați de principiu, FANATIK a aflat că Edi Iordănescu a hotărât în cele din urmă să nu-i cheme pentru cele patru meciuri pe care care ”tricolorii” le vor disputa în iunie, în Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Raționamentele sunt simple. Stanciu nu a mai jucat niciun meci oficial de la sfârșitul anului trecut, atunci când s-a transferat de la Slavia Praga la Wuhan Three Towns. Mijlocașul de 29 de ani nu a apucat să debuteze la noua sa echipă, deoarece campionatul Chinei va începe abia în iunie.

Dennis Man a scăpat de cârje doar în urmă cu două săptămâni după o accidentare, iar selecționerul a decis să nu-l forțeze pe mijlocașul Parmei, preferând să mizeze pe jucători aflați la capacitate maximă din punct de vedere fizic, chiar dacă îl trecuse pe lista preliminară, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, în locul jucătorului din Serie B va fi chemat omul decisiv pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Marius Ștefănescu. Mijlocașul de 23 de ani a înscris în ambele manșe ale semifinale Cupei României cu Universitatea Craiova și le-a adus trofeul covăsnenilor cu o ”dublă” în finală.

În aceste condiții, echipa națională a României va fi lipsită de doi dintre cei mai creativi jucători de la mijlocul terenului. Acest lucru va îngreuna startul ”tricolorilor” în Liga Națiunilor, care și așa în ultimele meciuri nu au arătat o calitate tehnică prea ridicată.

ADVERTISEMENT

Târnovanu, prima convocare la națională

Edi Iordănescu va anunța marți dimineață lotul pentru cele patru meciuri din startul campaniei pentru Liga Națiunilor, iar pe listă se va afla și portarul titular de la FCSB, Ștefan Târnovanu, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

FANATIK a mai aflat că FCSB va avea nu mai puţin de cinci jucători convocaţi la prima reprezentativă pentru acţiunea din luna iunie. Alături de Ştefan Târnovanu vor mai fi chemați Darius Olaru, Florin Tănase, Octavian Popescu şi Iulian Cristea.

ADVERTISEMENT

Campion cu CFR Cluj în acest sezon, Mihai Bordeianu a ales să se opereze imediat după încheierea campionatului și va rata meciurile naționalei. Din informațiile FANATIK, în locul său va fi chemat Alexandru Crețu de la Universitatea Craiova, care a avut prestații lăudabile în ciuda rezultatelor modeste ale oltenilor.

Programul echipei naționale a României în Liga Națiunilor

Naționala României are o grupă accesibilă în Liga Națiunilor, însă ”tricolorii” vor juca nu mai puțin de patru meciuri în decurs de zece zile. Prima reprezentativă revine pe stadionul Giulești după 11 ani și partidele vor fi transmise pe PRO TV/PRO X pe Prima TV şi Antena 1:

–  4 iunie 2022 – Muntenegru – ROMÂNIA (21:45 – Prima TV)
– 7 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
– 11 iunie 2022 – ROMÂNIA – Finlanda (21:45 – Antena 1)
– 14 iunie 2022 – ROMÂNIA – Muntenegru (21:45 – Prima TV)
– 23 septembrie 2022 – Finlanda – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
– 26 septembrie 2022 – ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina (21:45 – Prima TV)

ADVERTISEMENT