Sport

Acuzaţii fără precedent la adresa selecţionerului Edi Iordănescu şi a fostului ministru de interne Gabriel Oprea: “El a luat banii, jucătorii nu! Iar acum cere falimentul clubului!”

Marin Condescu, fost preşedinte la Pandurii, le aduce acuze grave selecţionerului Edi Iordănescu şi lui Gabriel Oprea într-o scrisoare adresată fostului ministru de Interne, care ar fi ordonat numirea lui Edi.
28.01.2022 | 15:15
Acuzatii fara precedent la adresa selectionerului Edi Iordanescu si a fostului ministru de interne Gabriel Oprea El a luat banii jucatorii nu Iar acum cere falimentul clubului
Gabriel Oprea şi Edi Iordănescu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pandurii Târgu Jiu a fost o echipă de prim plan în fotbalul românesc în ultimul deceniu. Gorjenii s-au bătut la primele locuri între 2013 şi 2017, reuşind să obţină un loc doi în Liga 1 şi o calificare în grupele Europa League. Căderea a fost una abruptă şi echipa a retrogradat după 12 ani în liga secundă, la finalul sezonului 2016-2017.

Acuze grave la adresa selecţionerului Edi Iordănescu şi a fostului ministru Gabriel Oprea

Site-ul gorjean Radioaccent.ro a publicat o scrisoare în care fostul preşedinte al celor de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, îl acuză pe Gabriel Oprea, la acea vreme ministru de Interne, că a “ordonat” numirea lui Edi Iordănescu în funcţia de antrenor principal la echipă şi a lui Narcis Răducan, pe postul de preşedinte al clubului.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Marin Condescu a confirmat că scrisoarea este semnată de el şi i-a cerut fostului ministru de Interne: “să vă asumaţi public vinovăţia morală faţă de situaţia actuală a clubului aflat în insolvenţă, dar cu şanse mari de a-şi onora obligaţiile financiare faţă de jucătorii de fotbal profesionişti în perioada în care au activat (2015-2016) şi faţă de instituţiile statului (ANAF)”.

“Aţi “ordonat” instalarea ca antrenor principal a domnului Iordănescu Edward Marius care să îl înlocuiască pe Petre Grigoraş”

Marin Condescu detaliază în scrisoare modul în care a fost angajat Edi Iordănescu în funcţia de antrenor al echipei: “În toamna anului 2014, având funcţia de ministru de Interne, aţi convocat la o discuţie la Bucureşti pe Primarul Municipiului Târgu Jiu, Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi Directorul General al Complexului Energetic Oltenia (CEO), în calitatea pe care o aveau de reprezentanţi AGA a Pandurii Târgu Jiu şi aţi “ordonat” instalarea ca antrenor principal a domnului Iordănescu Edward Marius care să îl înlocuiască pe Petre Grigoraş fiindcă echipa de fotbal «nu mai avea rezultate ca pe timpul lui Condescu…»”.

ADVERTISEMENT

Obiectivul trasat lui Edi Iordănescu era salvarea de la retrogradare, iar Marin Condescu scrie că în iunie 2015 antrenorul principal a insistat pentru venirea lui Narcis Răducan ca preşedinte: “La cererea insistentă a antrenorului principal Iordănescu, pentru a avea rezultate şi astfel să îşi îndeplinească obiectivul, este numit la Club ca şi preşedinte, domnul Narcis Răducan,  având în CV-ul său “performanţe” la următoarele cluburi din România: Unirea Urziceni şi ASA Târgu Mureş, ambele dispărute de pe piaţa fotbalului românesc”, se arată în scrisoarea publicată de radioaccent.ro.

Condescu acuză că Edi Iordănescu şi Narcis Răducan au încasat salarii exorbitante, în timp ce jucătorii au fost neplătiţi 6-8 luni

Conform sursei citate, fostul preşedinte de la Pandurii Târgu Jiu susţine că Edi Iordănescu şi Narcis Răducan şi-au încasat integral salariile consistente, în timp ce jucătorii sunt neplătiţi de 6-8 luni de zile, preşedintele clubului (Narcis Răducan) fiind cel care a cerut insolvenţa clubului:

ADVERTISEMENT

“În calitatea domnilor Iordănescu şi Răducan de antrenor, respectiv preşedinte, în perioada 01.01.2015 – octombrie 2016, reuşesc următoarele performanţe:

Iordănescu Edward are câştiguri de 1.411.714 lei (echivalentul a 313.714 euro) pentru perioada 1 ianuarie 2015 – 30 iunie 2016, rezultând un venit lunar de 17.429 de de euro;

ADVERTISEMENT

Răducan Narcis încasează, conform evidenţei contabile a clubului suma de 2.164.013 lei (echivalentul a 480.892 euro) pentru perioada iunie 2015 – octombrie 2016, rezultând un venit lunar de 32.060 de euro;

În octombrie 2016, la cererea preşedintelui Narcis Răducan şi cu aprobarea AGA, clubul intră în insolvenţă.

După cum am arătat, în timp ce domnii Răducan şi Iordănescu încasează sumele de mai sus, 60 de jucători profesionişti legitimaţi la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (printre care Sănmărtean, Răduţ, Antal, Axinte, Lazăr, Herea, Erico, Nistor, Voiculeţ, Săpunaru şi alţii) sunt neplătiţi de 6-8 luni de zile, fiind nevoiţi să se înscrie la masa credală sau concesionându-se drepturi de televiziune ale clubului din ianuarie 2017, cu 7 zile înainte de intrarea în insolvenţă”, se arată în scrisoarea semnată de Condescu conform radioaccent.ro.

Scrisoarea lui Marin Condescu către Gabi Oprea
Scrisoarea lui Marin Condescu către Gabi Oprea
Scrisoare Marin Condescu 2
Scrisoare Marin Condescu 2

Condescu susţine că Iordănescu şi Răducan vor să bage clubul în faliment

Conform sursei citate, Marin Condescu merge mai departe şi în finalul scrisorii adresate ministrului de Interne îi acuză pe Narcis Răducan şi Edi Iordănescu de faptul că vor să bage societatea în faliment: “Vreau să vă spun că tot efortul şi sacrificiul jucătorilor şi creditorilor care nu au fost plătiţi de Răducan şi Iordănescu este în zadar, dacă instanţa va decide intrarea în faliment, aşa cum respectivii domni au cerut Tribunalului Gorj”. 

Scrisoare Marin Condescu 3
Scrisoare Marin Condescu 3

Instanţa ar putea declara falimentul Pandurilor la 31 martie 2022

Marin Condescu a condus clubul Pandurii Târgu Jiu timp de 11 ani de zile. Actual creditor al echipei, Condescu susţine că demersul lui Narcis Răducan şi Edi Iordănescu, care solicită sume de bani, au blocat plăţile către ceilalţi creditori.

La data de 31 martie 2022, instanţa ar putea declara falimentul clubului Pandurii Târgu Jiu dacă nu se face dovada achitării sumelor datorate către creditori. Foşti jucători, precum Răzvan Stanca, Mihai Răduţ sau Lucian Sănmărtean, au renunţat la 25% din drepturi pentru a sprijini echipa.

Pandurii Târgu Jiu activează în acest sezon în Liga III, fiind pe locul trei în serie, la mare distanţă de primul loc, ocupat de CSM Reşiţa.

  • 2 este cel mai bun loc ocupat de Pandurii Târgu Jiu (sezonul 2012-2013)
  • 59 de meciuri a antrenat Iordănescu la Pandurii

 

ADVERTISEMENT