Fotbal intern

Edi Iordănescu, impresionat de „câini” înainte de Dinamo – CFR Cluj: „E o stare de spirit periculoasă pentru noi”

16.12.2020 | 17:43
Edi Iordanescu impresionat de caini inainte de Dinamo  CFR Cluj E o stare de spirit periculoasa pentru noi
ADVERTISEMENT

Cele patru victorii consecutive ale lui Dinamo îi dau fiori lui Edi Iordănescu. În etapa cu numărul 14 din Liga 1, CFR Cluj joacă în Ștefan cel Mare, joi, 17 decembrie, de la ora 20:30.

Deși echipa sa vine după succesul cu FCSB, scor 2-0, Iordănescu are motive de îngrijorare înaintea duelului cu Dinamo. „Roș-albii” au o serie de cinci meciuri consecutive fără înfrângere. În Liga 1, „câinii” au obținut patru victorii și o remiză, iar în Cupa României s-au calificat în optimi.

ADVERTISEMENT

O altă mare problemă pe care o are campioana României este cea a accidentaților. După cum FANATIK a anunțat, campioana României are infirmeria plină.

Dinamo îl sperie pe Edi Iordănescu: „Am văzut cum se manifestă jucătorii după ce marchează”

Meciul cu CFR Cluj va fi primul pentru Dinamo, după ce Dario Bonetti a anunțat că va veni să îl ajute pe Jerry Gane.

ADVERTISEMENT

„Este un antrenor care cunoaște fotbalul românesc, știe ce înseamnă Dinamo, are o reputație bună. Jerry Gane a făcut și el lucruri deosebite în ultima perioadă, sunt sigur că și experiența lui Dario va contribui.

E un spirit periculos pentru noi, care există acum la Dinamo. Am văzut cum se manifestă jucătorii după ce marchează. Se duc și salută din solidaritate tribunele goale, dar ca și cum suporterii ar fi acolo. S-a creat o stare de spirit destul de bună pentru ei și periculoasă pentru adversar. Ne așteptăm la un joc foarte, foarte greu”, a declarat Edward Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Atacantul, greu de ales

Iordănescu are o mare dilemă înaintea confruntării din Ștefan cel Mare. Nu are soluții pentru zona de atac. Debeljuh a fost comoționat în partida cu Young Boys, iar Rondon a ieșit accidentat în prima repriză a meciului cu FCSB. Vojtus, a treia opțiune pentru postul de vârf, este singurul apt 100%.

Sunt printre cei cu probleme (n.r. Rondon și Debeljuh). Vom vedea la ora jocului pe care îl putem recupera și pe care nu. Sunt sub observație totală. Din păcate, nu sunt doar ei cu probleme. Din păcate „infirmeria este plină” la noi. Sunt multe probleme medicale este și multă oboseală și uzură acumulată.

ADVERTISEMENT

Este final de an, au fost multe meciuri grele, meciuri disputate, meciuri care ne-au dus în această situație. Dar trebuie să găsim mijloacele necesare, să aducem și ceva prospețime în primul 11. Am încredere totală în toți jucătorii”, a adăugat antrenorul campioanei.

Istvan Kovacs, apărat de Iordănescu

Înaintea meciului cu Dinamo, antrenorul a analizat și arbitrajul lui Istvan Kovacs, cel care a condus la centru partida cu FCSB.

„M-a deranjat cel mai mult că ne-a fost umbrită munca și acest rezultat. Haide să fim profesioniști și avem obligativitatea să analizăm corect. E o fază din care se poate acorda penalty, sunt cirmcumstanțe, dar dacă analizăm obiectiv, analizăm cronologic și în primul moment este un fault clar al lui Cristea, la Burcă. Este clar ca lumina zilei.

Nu se poate vorbi de viciere, de penalty în minutul 2, sub nicio formă. Se poate vorbi, eventual, despre fault în atac. Este singura fază care poate fi acuzată de cineva. În rest, nu cred că cineva poate contesta arbitrajul

Eu am avut lupte multe cu Istvan Kovacs, pe care îl respect deosebit, arbitru valoros, cu ecuson internațional. Uitați-vă la trecutul meu cu el, chiar într-un meci contra CFR-ului am fost trimis în tribună. Faceți un exercițiu de imaginație. Un arbitru care acordă nouă cartonașe galbene, șase în prima repriză, poate cineva să acuze integritatea lui Istvan Kovacs vreodată. Chiar să-l ducem într-o extrem unde să devenim ridicoli?

La pauză nu știam pe cine să schimb mai repede. O echipă care intră la pauză cu șase cartonașe galbene. Jucătorii nu mai au curaj în repriza a doua să joace agresiv, să intre decisiv, să caute dueluri. Este foarte greu. Hai să fim obiectivi și să facem lucrurile profesionist.

Sub nicio formă CFR Cluj nu a fost avantajată de arbitru în această partidă și nu aș vrea să rămână această impresie, după victoria foarte mare a echipei din această etapă”, a încheiat Iordănescu.

ADVERTISEMENT