Sport

Iordănescu începe campania de Euro cu omul pe care l-a debutat la amicalul cu Grecia, primul meci al lui Edi ca selecționer. Exclusiv

Selecționerul Edi Iordănescu s-a decis asupra cuplului de fundași centrali cu care va începe Andorra - România, primul meci din preliminariile Euro Germania 2024.
24.03.2023 | 08:50
Iordanescu incepe campania de Euro cu omul pe care la debutat la amicalul cu Grecia primul meci al lui Edi ca selectioner Exclusiv
Radu Drăgușin, Marius Ștefănescu, Tudor Băluță si Darius Olaru se bucura dupa un gol marcat in meciul amical de fotbal dintre Moldova si Romania, desfasurat pe Stadionul Zimbru din Chisinau, duminica 20 noiembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România debutează în calificările pentru Europeanul din Germania 2024 în micuța capitală Andorra la Vella, înghesuită în Pirineii dintre Spania și Franța. În cursul serii de joi, delegația tricoloră a ajuns la destinație, după o călătorie de mai bine de 7 ore!

Edi Iordănescu și-a ales cuplul de fundași centrali cu care va începe campania pentru Euro: lângă deja veteranul Burcă va juca Radu Drăgușin!

Selecționerul și-a creionat deja primul 11 cu care va începe meciul din Andorra. Decizia finală va fi luată și anunțată jucătorilor chiar în ziua întâlnirii. Edi Iordănescu dorește să-i țină pe toți în priză pe toată durata pregătirii debutului de campanie.

ADVERTISEMENT

Ceea ce pare tot mai clar după antrenamentele de la Mogoșoaia, din această săptămână, este că naționala României va avea un nou cuplu de fundași centrali contra Andorrei. Din informațiile FANATIK, acesta va fi format din Andrei Burcă, deja un „veteran” al lotului, cu 15 selecții, și mai tânărul Radu Drăgușin, care abia a împlinit luna trecută 21 de ani.

Dacă eventuala alegere a lui Andrei Burcă nu ar surprinde prea mult, a-i oferi lui Radu Drăgușin prima titularizare la echipa națională în debutul campaniei de Euro este o noutate importantă. Într-adevăr, Drăgușin este într-o formă excelentă la echipa de club, fiind titular indiscutabil la Genoa, cu realizări inclusiv pe tabela de marcaj deși joacă stoper.

ADVERTISEMENT

Burcă – Drăgușin este cuplul de fundași centrali pe care staff-ul federal îl vede ca fiind viitorul echipei naționale. Celelalte variante pe care Edi Iordănescu le-ar avea pe acest post în lotul convocat sunt Nedelcearu și Adi Rus, și ei jucători în Serie B italiană ca și Drăgușin.

Radu Drăgușin a bifat primele minute la echipa națională la debutul lui Edi Iordănescu ca selecționer: amicalul România – Grecia 0-1, 25 martie 2022

Drăgușin va începe ca titular în Andorra și datorită formei arătate în acest 2023, dar și pentru că Nedelcearu și Adi Rus nu traversează cele mai bune momente la Palermo, respectiv Pisa. Burcă este punct fix în acest moment, el jucând aproape meci de meci la națională de la debutul său tricolor în Austria – România 2-3, pe 7 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Radu Drăgușin a debutat la naționala mare odată cu selecționerul Edi Iordănescu. Acesta i-a oferit „italianului” (pe atunci era jucătorul lui Juventus Torino) două minute în amicalul România – Grecia 0-1, disputat în Ghencea, pe 25 martie 2022. Era și primul meci al lui Edi pe banca naționalei. Drăgușin l-a înlocuit pe Adrian Rus (min. 88) și a făcut cuplu pentru ultimele secvențe ale meciului cu căpitanul Vlad Chiricheș.

  • 5,5 milioane de euro a achitat Genoa celor de la Juventus pentru a-l transfera definitiv pe Radu Drăgușin. Trupa din Liguria a achitat clauza în această iarnă, la mijlocul împrumutului pe un an
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin are 3 prezențe la naționala mare, doar în meciuri amicale, niciuna ca titular! A mai fost rezervă neutilizată și în amicalul cu Israel

Drăgușin are 3 prezențe la echipa mare. În afara debutului, a mai evoluat în amicalele cu Slovenia (1-2) și Moldova (5-0) din noiembrie 2022. La Cluj a intrat în locul lui Nedelcearu în minutul 72 și a făcut cuplu cu Burcă. Apoi, la Chișinău, Drăgușin l-a înlocuit pe Burcă în minutul 70 și a făcut cuplu cu Adi Rus.

În afara celor trei selecții bifate, Drăgușin a rămas pe bancă la amicalul din Israel, 2-2 pe 29 martie 2022. Apoi, pe perioada verii și a dublei din septembrie a României, a fost convocat și a jucat pentru naționala de tineret, revenind la prima reprezentativă la amicalele din noiembrie. Acum urmează debutul ca titular al lui Radu Drăgușin, la chiar primul meci oficial al lui pentru România.

  • 40 de minute a adunat Radu Drăgușin la prima reprezentativă în cele 3 selecții de anul trecut
  • 5 milioane de euro este cota actuală a lui Radu Drăgușin, cu 1,5 milioane de euro mai mare decât acum 3 luni, în decembrie 2022! O adevărată explozie!

  • 2,95 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA pentru „peste 3,5 goluri” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT