Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Edi Iordănescu, îngândurat după discuția cu Carlo Ancelotti: ”M-a durut observația lui”. Exclusiv

Edi Iordănescu a fost în vizită la baza lui Real Madrid și a dezvăluit că a avut o discuție cu antrenorul Carlo Ancelotti care l-a pus pe gânduri.
30.10.2022 | 17:24
Edi Iordanescu ingandurat dupa discutia cu Carlo Ancelotti Ma durut observatia lui Exclusiv
Edi Iordănescu a fost în vizită la baza lui Real Madrid și a dezvăluit că a avut o discuție cu antrenorul Carlo Ancelotti care l-a pus pe gânduri. Sursă foto: Instagram @Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT

Selecționerul României a petrecut la începutul lunii septembrie șase zile alături de reputatul tehnician italian, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, și a asistat la antrenamentele făcute de acesta la formația ”galactică”.

Remarca lui Carlo Ancelotti care l-a întristat pe Edi Iordănescu

Invitat în prima ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Edi Iordănescu a povestit despre discuțiile pe care le-a avut cu Carlo Ancelotti și a rememorat un moment care l-a făcut să se simtă stingher.

ADVERTISEMENT

”Ancelotti m-a întrebat care este obiectivul meu și i-am spus calificarea la Campionatul European. El era destul de familiarizat cu lotul nostru, cu jucătorii noștri și s-a uitat destul de mirat. N-a vrut să mă facă să mă simt prost.

A fost foarte diplomat și a spus: ‘Da, dar aveți foarte mulți jucători care joacă în Serie B, în ligile inferioare, majoritatea nu au experiență internațională’. Și recunosc că m-a durut observația asta.

ADVERTISEMENT

Eu mă mândresc cu situația mea, cu rolul meu, cu poziția mea, asta vine din familie, vine și din educație și din experiența trecutului, dar în același timp jucătorii cu care lucrez îmi sunt dragi, îmi sunt aproape. Discuțiile mele cu jucătorii sunt constante și în perioada acțiunilor și în rest”, a declarat Iordănescu jr., la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Selecționerul vrea ca jucătorii români să ajungă în Serie A

Selecționerul primei reprezentative a României a dezvăluit că are defectul de a se apropia de jucători și a mărturisit că își dorește ca într-un timp cât mai scurt de timp să-i ajute pe majoritatea dintre ei să ajungă la formații importante din Europa.

ADVERTISEMENT

”Am un defect și le-am spus-o în față, și am spus-o pe la mai toate cluburile unde am antrenat, nu e bine ca antrenor să te atașezi de jucători. E bine să încerci nu numai să ții o distanță, ci să încerci să nu te implici în ceea ce înseamnă relații personale cu ei.

Și eu nu am reușit încă să gestionez asta și de cele mai multe ori m-am implicat și la fel o fac și la echipa națională. Mă atașez de ei, de oameni, de obiectivul nostru comun, de munca noastră. Încerc să-i fac să joace, nu pentru mine, pentru echipa națională, dar și pentru ei și pentru grupul nostru.

ADVERTISEMENT

Când primești o astfel de observație nu-ți cade bine, dar în același timp băieții noștri au o vârstă foarte bună și dacă ei au convingere și dacă ei cred mai mult și dau mai mult și se luptă mai mult pentru pozițiile lor își pot ridica nivelul.

Și nu vreau să mai avem 7-8 jucători din Serie B și acești jucători, în masă dacă se poate, într-un timp relativ scurt de 1-2 ani să fie de nivelul Serie A și Primera”, a mai spus Edi Iordănescu, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

La întoarcerea de la Madrid, selecționerul a vorbit despre strategiile pe care Carlo Ancelotti le pune în aplicare la ”galactici”, dar și despre elementele din naționala României care se regăseau și la Real.

ADVERTISEMENT