Sport

Edi Iordănescu, între Astra şi oferta de 1.000.000 de euro de la Al Ain. Soția va decide mutarea. Update exclusiv

23.10.2020 | 17:58
Edi Iordanescu intre Astra si oferta de 1000000 de euro de la Al Ain Sotia va decide mutarea Update exclusiv
Edi Iordănescu, între Astra şi ofertă de 1.000.000 de euro pe an de la Al Ain. Decizia sa depinde doar de soție. Exclusiv. Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu trebuie să aleagă între Astra și o ofertă de 1.000.000 de euro pe an primită de la Al Ain. Tehnicianul este dorit intens de Ioan Niculae.

FANATIK a aflat că patronul Astrei este dispus să facă eforturi financiare consistente pentru a-l aduce înapoi la Giurgiu pe Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul nu poate oferi încă un răspuns, mai ales că a primit și o ofertă consistentă din Arabia Saudită. Totul se va decide în luna noiembrie.


UPDATE, 23 octombrie, ora 18:00 / Edward Iordănescu a confirmat informația oferită în exclusivitate de FANATIK acum mai bine de trei săptămâni. Antrenorul a declarat că a avut o ofertă excelentă de la Al Ain și că a ezitat să o accepte din cauză că nu a vrut să plece departe de familie. De asemenea, Iordănescu a confirmat că va lua o decizie după ce situația din familia sa va fi rezolvată. Antrenorul așteaptă nașterea celui de-al treilea său copil.

ADVERTISEMENT

„Eu am mai avut discuții și am hotărât să mai aștept. Am avut ceva foarte bun de la Al Ain, din Arabia Saudită, era foarte avantajoasă financiar, dar nu am vrut să-mi las familia. Deocamdată nu pot spune nimic sigur despre Astra. Nu e tot staff-ul meu la Astra, e doar Alexandru Radu, care mi-a fost secund. Dani Coman m-a rugat, el a fost de acord, dar asta nu înseamnă că mi-am dat acordul să merg acolo. Când te caută cineva de la clubul de unde ai mai lucrat, înseamnă că ai făcut treabă bună. În următoarele 10 zile voi oferi un răspuns, aștept să fie totul bine și voi lua o decizie în privința vieții mele profesionale”, a spus Iordănescu la Digisport.


ȘTIREA INIȚIALĂ, 1 octombrie, ora 15:05

Edi Iordănescu, între Astra şi ofertă de 1.000.000 de euro pe an de la Al Ain. De ce nu alege acum

După ce Bogdan Andone a fost demis de la Astra Giurgiu, patronul Ioan Niculae se află în căutarea unui nou tehnician pentru echipa sa. Primul pe listă este Edi Iordănescu, cel care a mai pregătit formația giurgiuveană și în sezonul 2017-2018.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat toate detaliile de la negocierile dintre cei doi. Edi Iordănescu i-a transmis lui Ioan Niculae că este dispus să negocieze preluarea echipei numai în cazul în care patronul garantează rezolvarea problemelor financiare de la club. Alb-negrii au acumulat un singur punct după cinci etape din Liga 1 și sunt ultimii în clasament, iar fotbaliștii au intrat în grevă, nemulțumiți de restanțele salariale.

Prima condiție pusă de Iordănescu a fost achitarea la zi a salariilor celor de la club. Pe lângă asta, Iordănescu vrea ca patronul Astrei să îi garanteze și aducerea a cel puțin doi jucători. Unul dintre cei doriți de antrenor, conform informațiilor obținute de FANATIK, este Liviu Antal, câștigător al titlului de campion cu Oțelul în 2011.

ADVERTISEMENT

Dincolo de problemele financiare pe care Ioan Niculae trebuie să le rezolve, Edi Iordănescu are încă un motiv pentru care nu poate merge acum la negocieri cu Astra. Antrenorul așteaptă nașterea celui de-al treilea copil, care trebuie să se întâmple la finalul lunii. Conform surselor FANATIK, Iordănescu nu vrea să își expună familia într-o perioadă atât de sensibilă, în contextul pandemiei de coronavirus, și preferă să aștepte nașterea copilului înainte de a merge la negocieri sau antrenamente.

Între timp, Iordănescu i-a trimis la antrenamentele fostei campioane pe Alexandru Radu, fostul său secund de la Astra și Gaz Metan, dar și pe Bogdan Pârvu. De altfel, Alexandru Radu ar putea sta pe bancă până la eventuala discuție decisivă dintre Edi Iordănescu și Ioan Niculae, din noiembrie. Informația a fost confirmată și de președintele Astrei, Daniel Coman.

„Antrenamentul este condus de Radu Alexandru, Bogdan Pârvu, Bebe Bărbulescu și Ionuț Boșneag, antrenor cu portarii. Cei pe care vi i-am enumerat mai devreme sunt cei care au fost în staff la Mediaș.

Da, ni-l dorim pe Edi foarte mult. Am avut discuții cu el și ieri, și azi. E o variantă foarte bună, dar vom vedea zilele următoare. În momentul de față, Edi nu vrea să antreneze din diverse motive. Are niște probleme și nu se știe ce va fi peste o săptămână. Nu e vorba de probleme medicale”, a spus Coman la Digisport

Salariul oferit de Ioan Niculae și oferta primită din Arabia Saudită

Patronul Astrei îl dorește neapărat pe Iordănescu la echipă și este dispus să facă orice efort pentru a-l aduce din nou pe banca tehnică a fostei campioane a României. FANATIK a aflat că Niculae îi oferă tehnicianului un salariu lunar de 14.000 de euro! Prin comparație, fostul antrenor, Bogdan Andone, era remunerat cu doar 7.000 de euro pe lună.

Problema finanțatorului Astrei s-ar putea numi, însă, Al-Ain. Formația care doar ce a promovat în prima ligă din Arabia Saudită îl vrea și ea pe fiul lui Anghel Iordănescu și FANATIK a aflat că arabii i-au făcut o ofertă de 1.000.000 de euro pe an! La fel ca Ioan Niculae, și arabii au primit din partea antrenorului același răspuns. El este hotărât să nu semneze niciun contract înainte de nașterea celui de-al treilea copil.

Prima partidă pe care Astra Giurgiu o va disputa cu Alexandru Radu, secundul lui Edi Iordănescu, în rolul de antrenor principal este meciul cu FC Voluntari. Meciul se va disputa pe terenul giurgiuvenilor, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 18:00.

 

 

ADVERTISEMENT