Fotbal intern

Edi Iordănescu, la CFR Cluj! A semnat doar până în vară, apoi urmează alte negocieri. Update

04.12.2020 | 18:31
Edi Iordanescu la CFR Cluj A semnat doar pana in vara apoi urmeaza alte negocieri Update
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu este foarte aproape de a deveni noul antrenor al lui CFR Cluj, mai având negocieri cu șefii campioanei doar în ceea ce privește clauza de reziliere. FANATIK vă prezintă în exclusivitate toate detaliile tratativelor.

CFR Cluj s-a despărțit la începutul acestei săptămâni de Dan Petrescu și se află în căutarea unui antrenor care să aducă în vitrina clubului cel de-al patrulea titlu consecutiv.

ADVERTISEMENT

Deși s-au vehiculat mai multe nume, printre care și cel al selecționerului naționalei de tineret Adrian Mutu, conducătorii clujeni s-au oprit în cele din urmă la Edi Iordănescu, tehnician care a mai activat în Gruia pentru o scurtă perioadă în urmă cu doi ani.


Edi Iordănescu, la CFR Cluj! Va fi prezentat diseară

UPDATE, 4 decembrie, ora 18:30. Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj un contract valabil până în iunie 2021, deși i s-a propus un angajament pe 19 luni, până în vara lui 2022. Urmează ca la finalul sezonului, părțile să se pună la discuții pentru eventuala prelungire a înțelegerii, dacă toată lumea va fi mulțumită.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 decembrie, ora 9:40. FANATIK a aflat că toate detaliile înțelegerii dintre CFR Cluj și antrenorul Edward Iordănescu au fost puse la punct. Fostul tehnician de la Pandurii și Astra Giurgiu revine în Gruia și va conduce primul antrenament pe parcursul zilei de astăzi. Diseară, el va fi prezentat oficial.


Știre inițială, 3 decembrie ora 00:52

Edi Iordănescu, ca și instalat la CFR Cluj. Se mai negociază doar clauza de reziliere

Ținând cont că urmează o perioadă foarte aglomerată, cu meciuri importante în campionat și în Europa League, conducerea lui CFR Cluj s-a mișcat rapid și este foarte aproape să bată palma cu noul antrenor. Care va fi Edward Iordănescu. Din informațiile FANATIK, acesta a sosit deja la Cluj, unde a avut o primă rundă de negocieri, iar rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare.

ADVERTISEMENT

Astfel, Iordănescu a ajuns la un acord cu patronul Neluțu Varga pentru un contract pe un an și jumătate, care va avea scadența în iunie 2022. S-au pus de acord în mare parte și asupra termenilor financiari, singura necunoscută, asupra căreia se va mai negocia, fiind clauza de reziliere. Tehnicianul dorește ca aceasta să fie undeva în jurul sumei de 400.000 de euro, ceea ce nu prea le convine șefilor clujeni.

Pentru că joi este meciul cu ȚSKA Sofia, din grupele Europa League, tratativele finale vor avea loc cel mai probabil vineri dimineață, clujenii sperând că vor reuși să mai scadă din această clauză. Iar dacă totul va decurge conform așteptărilor la această rundă de negocieri, tot vineri Edi Iordănescu va semna și contractul, urmând să debuteze pe banca CFR-ului în partida de duminică, de la Iași, din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului clujean, în frunte cu patronul Neluțu Varga, a fost surprinsă plăcut de faptul că Edi Iordănescu a acceptat să preia acum echipa, ținând cont că urmează o perioadă de foc pentru „vișinii”, cu două meciuri infernale în campionatul intern, cu FCSB (13 decembrie) și Universitatea Craiova (22 decembrie). Plus eventualul joc decisiv pentru calificarea în primăvara europeană, cu Young Boys Berna, programat pentru joi, 10 decembrie.

Clujenii se așteptau ca Iordănescu Jr. să preia echipa abia din ianuarie și de aceea erau pregătiți să meargă până la finalul anului pe mâna foștilor secunzi ai lui Dan Petrescu, Valeriu Bordeianu și Costin Curelea, care vor conduce echipa în partida cu ȚSKA Sofia.

CFR Cluj, motivul pentru care Edi Iordănescu a refuzat Astra în urmă cu o lună

Edi Iordănescu era liber de contract după despărțirea de Gaz Metan Mediaș, petrecută în iunie, cu puțin timp înainte de reluarea Ligii 1 după pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

Până să ajungă la CFR Cluj, tehnicianul a fost aproape să semneze cu o altă formație la care a activat în trecut, însă a refuzat în ultimul moment oferta Astrei Giurgiu, cu toate că secunzii săi activau de ceva vreme la echipă.

Deși s-a vehiculat și varianta că a renunțat să preia Astra din cauză că patronul Ioan Niculae nu a reușit să rezolve problemele financiare cu care se confrunta clubul, un alt motiv a stat la baza deciziei luată de Edi. Cei de la CFR Cluj erau ferm convinși că până la finalul anului avea să se producă despărțirea de Dan Petrescu și l-au convins pe Iordănescu Jr. să aibă răbdare și să nu semneze cu nicio altă echipă, pentru că ar avea șanse mari să se întoarcă pe banca tehnică a campioanei en-titre.

Interesant este și faptul că, la primul său mandat la CFR Cluj, Edi Iordănescu l-a înlocuit tot pe Dan Petrescu, acesta alegând atunci să plece în China, după ce câștigase primul dintre cele 3 titluri de campioană.

  • 1 trofeu a câștigat Edi Iordănescu în calitate de antrenor al lui CFR Cluj: Supercupa României în 2018
  • 3 meciuri a antrenat Edi Iordănescu pe CFR Cluj în 2018: 1-0 cu Universitatea Craiova în Supercupa României, 1-1 cu FC Botoșani în Liga 1 și 0-1 cu Malmo în prleiminariile Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT