Fotbal international

Edi Iordănescu, aproape de Maccabi Haifa. Cine este omul aflat în spatele acestei mutări

03.11.2018 | 18:23
Edi Iordanescu aproape de Maccabi Haifa Cine este omul aflat in spatele acestei mutari

Edi Iordănescu este foarte aproape să își găsească o nouă echipă. Fostul tehnician al celor de la CFR Cluj se află acum în Israel, unde negociază o înțelegere cu cei de la Maccabi Haifa, formație care tocmai s-a despărțit de antrenorul Fred Rutten.

Echipa din Haifa nu se află într-o situație foarte bună. Formația care a câștigat de 12 ori campionatul în Israel, dar ultima oară în 2011, se află în prezent pe locul 8 din 14 echipe în prima ligă israeliană, cu 9 puncte în 8 partide. Edi Iordănescu are o concurență importantă pentru banca tehnică a formației din Haifa. Ronny Levy, fost antrenor la FCSB și Unirea Urziceni este și unul dintre numele vehiculate de presa din Israel. De asemenea, Eli Guttman, un antrenor israelian care s-a aflat ultima oară pe banca celor de la Hapoel Tel Aviv, este și el printre favoriții să preia Maccabi Haifa, anunță gsp.ro.

Edi Iordănescu, dorit de Shlomo Scharf la Maccabi Haifa

FANATIK.RO a aflat însă că Edi Iordănescu are o șansă în plus să ajungă la Maccabi datorită apropierii dintre tatăl său, Anghel Iordănescu, și fostul selecționer al Israelului, Shlomo Scharf. Scharf a antrenat Maccabi Haifa în două rânduri, între anii 1983-1987 șu 1990-1992 și apoi din 1992 până în 1999 a fost selecționerul Israelului. S-a retras apoi din cariera de antrenorat, dar are în continuare un cuvânt greu de spus în fotbalul din Israel, în special la fosta sa echipă.

Edi Iordănescu a început acest sezon la CFR Cluj, unde a rezistat însă numai trei meciuri pe banca tehnică a echipei care a câștigat titlul în sezonul precedent, fiind demis alături de o parte din conducerea clubului din Gruia. El a debutat în antrenorat în urmă cu cinci, la formația de Liga a 3-a Fortuna Brazi. Pe lângă CFR Cluj, Edi Iordănescu a mai fost antrenor în Liga 1 Betano la Pandurii, FCSB și Astra, plus un mandat de 4 luni la CSKA Sofia.

12 titluri are Maccabi Haifa în Israel 

12,7 milioane euro este cotat lotul lui Maccabi, potrivit transfermarkt.de