Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Edi Iordănescu, mesaj la miezul nopții din doar 7 cuvinte după calificarea echipei naționale în „optimi” la EURO 2024

Edi Iordănescu a postat un mesaj din doar 7 cuvinte pe rețelele de socializare, după calificarea naționalei României în „optimi” la EURO 2024.
27.06.2024 | 01:11
Edi Iordanescu mesaj la miezul noptii din doar 7 cuvinte dupa calificarea echipei nationale in optimi la EURO 2024
Ce le-a transmis Edi Iordănescu românilor. Mesaj în miez de noapte al selecționerului după calificarea României în optimi la EURO 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România s-a calificat pentru a doua oară în istorie în „optimile” unui Campionat European. După 1-1 cu Slovacia, „tricolorii” au câștigat Grupa E din care au mai făcut parte Belgia și Ucraina. Pentru un loc în sferturi, naționala României trebuie să treacă de Olanda, marți, 2 iulie, ora 19:00, la Munchen.

Edi Iordănescu, mesaj la miezul nopții din doar 7 cuvinte după calificarea echipei naționale în „optimi” la EURO 2024

După ce a tras concluziile la finalul meciului Slovacia – România, scor 1-1, Edi Iordănescu a ținut să revină cu un mesaj pentru români pe rețelele de socializare. Selecționerul naționalei României a postat pe pagina de Facebook o fotografie făcută cu telefonul personal în care apare delegația „tricoloră”, după calificarea în „optimi” la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Iordănescu Jr. a avut un mesaj special pentru suporterii români. „Bucurați-vă și fiți mândri că sunteți români”, a scris Edi Iordănescu pe rețelele de socializare. Naționala de fotbal a României a acces în „optimi” la EURO 2024 chiar de „Ziua drapelului național al României”.

Edi Iordănescu este al treilea cel mai tânăr selecționer de la EURO 2024. În vârstă de 46 de ani, Iordănescu este devansat în acest top de Domenico Tedesco (38 de ani) și Julian Nagelsmann (36 de ani).

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, discurs dur după Slovacia – România 1-1

Edi Iordănescu a fost enervat la finalul meciului Slovacia – România, scor 1-1. Înainte de meciul de la Frankfurt, presa a speculat un posibil „blat” între cele două formații. Un rezultat de egalitate ar fi calificat braț la braț cele două naționale în „optimile” de finală.

Slovacia și România au remizat și au mers împreună în „optimi”. La finalul meciului, Iordănescu Jr. a fost întrebat de un jurnalist străin despre speculațiile legate de rezultatul meciului. Selecționerul naționalei României a răbufnit.

ADVERTISEMENT

”Sunt unii oameni care ar trebui să își ceară scuze în fața noastră pentru poziția pe care au luat-o în legătură cu acest meci. Cred că a fost clar că ambele echipe au dat totul pentru 80 minute, apoi, desigur, fiecare și-a urmărit interesul.

„Toți au făcut tot ce au putut să dea în echipe, în jucători, în munca noastră”

Toți au făcut tot ce au putut să vorbească înaintea meciului, să dea în echipe, în jucătorii noștri, în munca noastră, în demnitatea noastră. Este rușinos. Ar fi trebuit să aștepte și apoi să ne judece. Asta a fost rușinos, nu a fost frumos.

ADVERTISEMENT

Au aruncat cu mizerii spre noi, dar nu doar spre noi, ci și spre fanii noștri. Am arătat că avem caracter, România luptă întotdeauna cu mult caracter și, dacă vom pierde și vom pleca acasă, o vom face cu demnitate”, a declarat Edi Iordănescu, la finalul meciului.

ADVERTISEMENT
8.50 este cota oferită de BETANO pentru victorie România în meciul cu Olanda din optimile EURO 2024