Sport

Edi Iordănescu nu duce lipsă de oferte. Tehnicianul este ”vânat” de cluburi cu bani mulți

Ruptura dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu este tot mai evidentă după ultima ieșire publică a finanțatorului vicecampioanei FCSB. O eventuală despărțire nu l-ar afecta pe antrenor.
10.11.2021 | 17:01
Edi Iordanescu nu duce lipsa de oferte Tehnicianul este vanat de cluburi cu bani multi
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu este unul dintre antrenorii români cei mai în vogă, însă mandatul lui pe banca celor de la FCSB este perturbat de intruziunile finanțatorului Gigi Becali.

Omul de afaceri este nemulțumit de jocul echipei, deși FCSB nu a mai pierdut, un meci disputat pe teren, de la sfârșitul lunii august.

ADVERTISEMENT

Neînvins, pe teren, din luna august, Edi Iordănescu a criticat de patron

Cu Edi Iordănescu antrenor FCSB are rezultat foarte bune în Liga 1. Ultimul eșec s-a consemnat tocmai pe 29 august. În tot acest timp s-au adunat 7 victorii și o remiză în Liga 1 Casa Pariurilor și un succes în Cupa României.

E adevărat că tot în această perioadă roș-albaștrii au ieșit din Cupa României, dar nu după vreun eșec, ci la ”masa verde”, după o decizie a organizatorilor competiției, pentru că nu au putut alinia numărul minim de jucători valizi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în cele 7 victorii, plus remiza cu FC Voluntari, FCSB a marcat 17 goluri și a primit doar 3. Toate aceste cifre, însă, nu-l mulțumesc pe patronul Gigi Becali.

Latifundiarul suferă că i-a dat libertate totală antrenorului și, constrâns de clauzele stipulate în contract, pentru o eventuală demitere, este obligat să aștepte finalul sezonului pentru a putea ”reintra în drepturi”.

ADVERTISEMENT

Dacă Gigi Becali ar fi dispus să-i achite clauza de reziliere, cifrată la aproximativ 500.000 de euro, antrenorul ar da o veritabilă lovitură financiară. Pe lângă jumătatea de milion pe care ar încasa-o de la Becali, ar putea semna imediat cu unul dintre cluburile care îl curtează de ceva vreme.

”Are oferte concrete din zona arabă și nu pleacă. Nu văd niciun motiv să plece. Nu contează ce se aude, el trebuie să stea și să ia campionatul”, a declarat Narcis Răducan, la emisiunea Liga Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Trei luni s-a abținut Gigi Becali

În luna august, Edi Iordănescu era instalat în funcția de antrenor la FCSB, iar patronul Gigi Becali promitea că nu va mai interveni în viața echipei.

Nici nu prea ar avea cum. Iordănescu junior a introdus în contract mai multe clauze care îl obligă pe omul de afaceri să se abțină atunci când are de făcut comentarii la adresa echipei sau a antrenorului.

Primul semn al rupturii dintre cei doi a apărut în luna septembrie așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Schimbul de replici dintre cei doi, plus suma mare de bani pe care ar trebui să i-o achite dacă l-ar da afară, l-au ”liniștit” pe Becali, pentru o scurtă vreme.

Recent, latifundiarul a avut un nou derapaj verbal la adresa echipei. Chiar dacă a repetat în mai multe rânduri că nu Edi Iordănescu ar fi de vină pentru modul în care se exprimă pe teren roș-albaștrii, Becali s-a scăpat și a mărturisit că până în vară nu poate să se atingă de antrenor și a lăsat să se înțeleagă că angajamentul acestuia nu va fi prelungit.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 3,10 este cota pentru „sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT