Sport

Edi Iordănescu nu mai acceptă pași greșiți. Mesaj ferm pentru jucători înaintea meciului cu Academica Clinceni: „Nu există jocuri ușoare”

Tehnicianul viecampioanei le-a transmis un mesaj cât se poate de clar elevilor săi: nu va mai tolera greșeli precum cele din meciul de Cupă cu CS Hunedoara. „Eu nu lucrez cu jumătăți de măsură”, susține tehnicianul vicecampioanei.
24.09.2021 | 13:50
Edi Iordanescu nu mai accepta pasi gresiti Mesaj ferm pentru jucatori inaintea meciului cu Academica Clinceni Nu exista jocuri usoare
ADVERTISEMENT

La conferința de presă premergătoare duelului de pe teren propriu cu Academica Clinceni Edi Iordănescu le-a transmis un mesaj ferm jucătorilor săi: nu mai are de gând să tolereze erori precum cele de la Hunedoara, unde au avut nevoie de prelungiri pentru a rezolva ecuația calificării în optimile Cupei României, deși conduceau cu 3-0.

Echipa trebuie să demonstreze că a înțeles mesajul meu. Aici merge doar cu 100%”, a avertizat tehnicianul, precizând că, în ciuda formei extrem de slabe pe care o traversează ilfovenii, ajunși pe ultimul loc în clasament, nu se așteaptă la o misiune deloc ușoară.

ADVERTISEMENT

Speranțele echipei care în stagiunea precedentă se afla pe un loc de play-off stau în noul antrenor, Ionuț Chirilă, adus în locul lui Ilie Poenaru pentru a reuși ceea ce poate părea imposibil: să evite retrogradarea bazându-se doar pe lotul actual. Partida este programată sâmbătă, la ora 21:00, pe Arena Națională.

Edi Iordănescu își avertizează elevii înaintea duelului cu Clinceni: nu mai acceptă niciun pas greșit

Suntem în fața unui nou joc important, mai ales că punctele puse în joc sunt capitale pentru noi, având în vedere diferența de puncte față de locurile fruntașe. Venim după o deplasare grea, o noapte pierdută și un joc mai lung decât ne așteptam. Nu există jocuri ușoare, aș fi un amator dacă aș spune asta.

ADVERTISEMENT

Clinceni are un nou antrenor, va fi o altă determinare acum. Sunt foarte mulți jucători la Clinceni care anul trecut au jucat în play-off, trebuie să fim în gardă. Concluzia mea este că la Hunedoara am avut o mentalitate duplicitară.

60 de minute am jucat ce se recomanda, după care ne-am gândit că putem să jucăm și fără responsabilitate, iar fotbalul a demonstrat că te pedepsește. Mi-aș fi dorit ca lucrurile să se termine mai repede, nu s-a întâmplat, iar echipa trebuie să demonstreze că a înțeles mesajul meu.

ADVERTISEMENT

Cine crede că reușește să facă față la pretențiile pe care eu și clubul le avem greșește! Aici merge doar cu 100%, sunt convins că ei au înțeles mesajul meu. Cât timp suntem atât de fragili din punct de vedere mental, nu vom reuși să ne îndeplinim obiectivele.

Mie mereu mi-a plăcut să lucrez cu jucători tineri, însă ei trebuie să arate că mă înțeleg. Când ai obiectiv titlul, e greu să aștepți după jucătorii tineri. Cu toate acestea, eu voi susține tinerii în continuare”, a declarat Edi Iordănescu la conferința de presă premergătoare meciului din etapa a zecea.

ADVERTISEMENT

Mentalitatea și personalitatea din joc, printre aspectele la care elevii săi trebuie să lucreze

De asemenea, tehnicianul a evidențiat toate aspectele asupra cărora elevii săi trebuie să se aplece în perioada următoare pentru a putea îndeplini obiectivele trasate de club în acest sezon. Printre ele se numără, mentalitatea, personalitatea din teren, precum și lipsa de concentrare în anumite momente ale jocului.

Sunt multe lucruri de pus la punct la FCSB: mentalitatea, gândirea, personalitatea din joc, faptul că avem scurtcircuite de concentrare. Mă supără faptul că facem greșeli de neacceptat la nivelul ăsta, dar sunt sigur că putem rezolva acesta lucruri.

Jucătorii trebuie să înțeleagă că eu nu lucrez cu jumătăți de măsură, așa va apărea progresul. Jucătorii sunt foarte implicați, sunt dornici să crească. Tot timpul e loc de mai bine, însă în linii mari echipa răspunde bine la antrenamente. Acesta este un semn că va veni progesul”, a conchis Edi Iordănescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 1,80 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT