Fotbal intern

Edi Iordănescu, nucă tare pentru FCSB! Cum arată palmaresul meciurilor directe

13.12.2020 | 18:03
Edi Iordanescu nuca tare pentru FCSB Cum arata palmaresul meciurilor directe
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu se va afla pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj, la meciul de duminică seară, contra celor de la FCSB. Iordănescu Jr. s-a dovedit a fi o nucă tare pentru roș-albaștrii, fiind singurul antrenor din Liga 1 care nu deține un palmares negativ în meciurile directe.

Iordănescu are în palmares 3 victorii și 3 înfrângeri contra FCSB-ului, o linie de rezultate de care nu se mai poate mândri niciun antrenor activ în campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Actualul tehnician al clujenilor mai are o performanță greu de egalat, reușind să o învingă pe FCSB cu fiecare echipă pe care a antrenat-o în Liga 1.

Edi Iordănescu, nucă tare pentru FCSB! Cum arată palmaresul meciurilor directe

Iordănescu a fost antrenor principal, în Liga1 la Pandurii, Astra și Gaz Metan Mediaș, iar cu fiecare din aceste echipe a obținut câte un succes în meciurile de campionat cu FCSB. Cel mai de răsunte succes a fost la Gaz Metan, o partidă în care ardelenii s-au impus cu 4-0.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Edi Iordănescu are în  palmares 131 de meciuri în calitate de antrenor principal. Chiar dacă prima echipă de Liga 1 pe care a preluat-o oficial ca tehnician a fost Pandurii, în ianuarie 2015, debutul său ca tehnician a venit chiar pe banca roș-albaștrilor.

În septembrie 2010, după ce Ilie Dumitrescu demisiona, Iordănescu din postura de secund accepta propunerea lui Gigi Becali să conducă echipa timp de o săptămână, până când va fi adus un nou antrenor. Edi reușea să califice echipa în optimile CupeiRomâniei după o victorie 1-0 cu CFR Craiova, după care a fost pe banca tehnică și la deplasarea de la Galați, 0-1 cu Oțelul. Marius Lăcătuș a fost instalat în funcția de antrenor principal imediat după aceea, iar Edi a redevenit secund.

ADVERTISEMENT

Momentul în care Edi Iordănesc demola FCSB-ul

Cea mai clară victorie a lui Edi Iordănescu împotriva celor de la FCSB venea în 2019, atunci când Gaz Metan o învingea pe FCSB, pe teren propriu cu 4-0. La finalul acelui meci, Gaz Metan urca pe 3 în clasament, în timp ce FCSB cobora pe ultimul loc.

Portarul Andrei Vlad a fost primul care a gafat după ce a respins frontal șutul lui Marius Constantin din lovitură liberă iar Darius Olaru a deschis scorul pe tabelă. După un sfert de oră, Vlad s-a accidentat și a fost înlocuit de Bălgrădean, care a provocat un penalty, transformat de Marius Constantin, în minutul 57.

ADVERTISEMENT

În minutul 65, Iulian Cristea aa fost eliminat, iar Dumitru Cardoso a dus scorul la 3-0 pentru Gaz Metan, tot din penalty. Chorbadzhiyski a fost și el eliminat în minutul 75, iar Velisar a stabilit scorul final în minutul 85.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,44 este cota pentru “peste 1,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT