Sport

Edi Iordănescu, ofertă de milioane de euro pe masă! Poate câștiga de 10 ori mai mult ca la FCSB. „Da, e din zona Golfului!” Update exclusiv

Edi Iordănescu, 43 de ani, fostul antrenor al celor de la FCSB, este aproape de a reveni pe banca tehnică. Are pe masă o ofertă clară de 1,5 milioane de euro anual de la Al Fateh, locul 12 în Arabia Saudită.
12.01.2022 | 13:30
Edi Iordanescu oferta de milioane de euro pe masa Poate castiga de 10 ori mai mult ca la FCSB Da e din zona Golfului Update exclusiv
ADVERTISEMENT
12-01-2022
11:37

Edi Iordănescu confirmă dezvăluirile FANATIK: „E ofertă concretă din zona Golfului!”

Edi Iordănescu a vorbit despre ofertele pe care le-a avut după plecarea de la FCSB.

A fost o discuție în Grecia, cu o echipă cu care am fost în contact în ultimii ani, dar am refuzat-o. Este o discuție concretă în zona Golfului, dar am anumite ezitări, sunt lucruri care mă țin în loc. Mai sunt discuții în Europa, dar nu e ceva concret. Singura ofertă concretă e din zona Golfului”, a spus Iordănescu la ProX.

ADVERTISEMENT
12-01-2022
11:33
ADVERTISEMENT

Perioada de pauză a lui Edi Iordănescu pare să se apropie de final. După despărțirea de FCSB, produsă la jumătatea lunii noiembrie, Iordănescu are mari șanse să plece să antreneze în străinătate.

Edi Iordănescu, ofertă de 1,5 milioane de euro pe sezon de la Al Fateh. Arabii insistă ca tehnicianul să le dea răspunsul cât mai repede

Campion sezonul trecut cu CFR Cluj, Edi Iordănescu a ratat ocazia de a repeta aceeași performanță și cu FCSB în actualul campionat. După mai puțin de 3 luni la FCSB, perioadă în care a suportat cât a putut „indirectele” lui Gigi Becali, Iordănescu a făcut pasul în spate.

ADVERTISEMENT

Din 14 noiembrie 2021, ziua când a reziliat cu FCSB fără a mai pretinde despăgubirile de 500.000 de euro la care-i dădea dreptul clauzele din contractul cu Becali, Edi Iordănescu este pe bară.

A mai avut contacte cu câteva echipe din străinătate, cea mai serioasă fiind cea de la Atromitos. Despre oferta grecilor, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate toate detaliile financiare. Ulterior, Edi a pus pe „hold” Atromitos, așteptând și alte variante.

ADVERTISEMENT

Ei bine, o ofertă extrem de serioasă din toate punctele de vedere este acum pe masa tehnicianului. Din informațiile noastre obținute de la agenți arabi care au contacte în fotbalul românesc, Edi Iordănescu este dorit în acest momemt de Al Fateh, locul 12 în Arabia Saudită.

Al Fateh îi oferă lui Iordănescu un contract pentru un an și jumătate, până în vara lui 2023, cu 1,5 milioane de euro pe sezon. Mai mult decât atât, arabii sunt foarte insistenți și așteaptă un răspuns cât mai repede de la antrenor.

ADVERTISEMENT

Al Fateh vor să renunțe la belgianul Yannick Ferrera, care e la echipă de peste doi ani! O raritate în fotbalul arab!

Al Fateh este într-o situație delicată în campionatul Arabiei Saudite. Are o singură victorie în ultimele 8 meciuri disputate, victoria fiind, culmea!, chiar pe terenul „balaurului” numit Al Hilal, cu care Răzvan Lucescu a câștigat Liga Campionilor Asiei în 2019.

Seria negativă însă a adus-o pe Al Fateh pe locul 12, 16 puncte, după 15 etape, cu doar un punct peste linia retrogradării. Dar ar putea ajunge acolo pentru că Al Faisaly, aflată sub ea, are un meci mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT

Șeicii arabi de la Al Fateh sunt deciși să renunțe la Yannick Ferrera, belgianul de 41 de ani de pe bancă și cel care e în funcție din octombrie 2019. Vorbim deci despre un mandat de doi ani și trei luni, ceea ce pare de-a dreptul de neimaginat în fotbalul arab. Este un semn că, excepție, cei care conduc Al Fateh merg pe stabilitate, unul dintre criteriile pe care pune bază Edi Iordănescu când își alege un contract.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu ar fi la a doua experiență externă, dar una pe bani grei. La Al Fateh ar câștiga de 10 ori mai mult decât la Gigi Becali!

Edi Iordănescu a mai antrenat o singură formație din străinătate. Este vorba despre ȚSKA Sofia, pe care a condus-o pentru 12 partide în perioada august – noiembrie 2016. În rest, Edi a antrenat doar în țară.

Dacă va accepta oferta celor de la Al Fateh, Iordănescu va avea cel mai mare salariu de când s-a apucat de antrenorat. La un calcul simplu, Edi ar câștiga la arabi de 10 ori mai mult decât la FCSB, unde era plătit cu 15.000 de euro pe lună.

Obiectivul actualului sezon al lui la Fateh ar fi salvarea de la retrogradare, urmând ca în noul campionat să i se ceară clasarea echipei în prima jumătate a clasamentului. Decizia eventualei sale numiri se va lua până la finalul acestei săptămâni, arabii așteptând răspunsul de la București.

  • 3 trofee are Edi Iordănescu în palmares: titlul (2021) și două Supercupe (2018, 2021), ambele cu CFR Cluj
  • 8 formații a antrenat Edi Iordănescu în carieră: Fortuna Brazi, FCM Tg. Mureș, Pandurii, ȚSKA Sofia, Astra, Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj și FCSB