Fotbal intern

Edi Iordănescu, atras cu 1,8 milioane de euro de un club din Arabia Saudită! Reacția antrenorului. EXCLUSIV

17.09.2019 | 15:36
Edi Iordanescu atras cu 18 milioane de euro de un club din Arabia Saudita Reactia antrenorului EXCLUSIV

Edi Iordănescu este unul dintre cei mai atractivi antrenori din fotbalul românesc. Aflat pe locul secund în Casa Pariurilor Liga 1 cu Gaz Metan Mediaș, cu 18 puncte după 9 runde, tehnicianul este dorit de clubul FC Damac, din prima ligă a Arabiei Saudite. Dacă va da curs ofertei, Edi Iordănescu va avea un salariu de 90.000 de euro lunar, iar contractul se va extinde pe 20 de luni.

Edi Iordănescu, ofertat de un club din Arabia Saudită

Performanțele realizate de Edi Iordănescu la Gaz Metan Mediaș nu au trecut neobservate. După ce a câștigat play-out-ul stagiunii trecute, în ediția curentă de Casa Pariurilor Liga 1 echipa condusă de Iordănescu Jr este pe locul 2, cu 18 puncte acumulate după primele 9 runde. În urma evoluțiilor concludente reușite de echipa sa, Edi Iordănescu a atras interes din Arabia Saudită, unde clubul FC Damac îi propune un contract valabil 20 de luni, tehnicianul urmând să încaseze 1.8 milioane de euro pentru toată perioada, aproximativ 90 de mii de euro lunar.

Formația din Arabia Saudită este dispusă să plătească și clauza de reziliere stipulată în contractul pe care Edi Iordănescu l-a semnat cu Gaz Metan. Oficialii clubului Damac ar urma să scoată din conturi 150.000 de euro pentru eliberarea de sub contract a antrenorului. FC Damac este nou promovată în prima ligă din Arabia Saudită, iar după 3 etape se află pe poziția a 13-a, cu o victorie și două înfrângeri.

Edi Iordănescu a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre oferta primită de la FC Damac. Tehnicianul declară că a refuzat mutarea în Arabia Saudită datorită încrederii pe care o are în proiectul început la Mediaș: “Nu vreau să comentez prea mult, e un capitol închis deja, am refuzat oferta. Sunt la Mediaș, am un contract, am niște obiective, am o munca grea în față și asta mă motivează să-mi duc contractul la capăt. Am încredere mare în grupul de jucători și merg cu ei până la capăt. Mai mult decât atât, eu i-am adus pe majoritatea și am o datorie morală să termin alături de ei ce am început. Să nu uităm de speranțele pe care le-am creat pentru suporteri, care așteaptă să vadă o echipă mare a Gazului, calificată in play-off. Alea cui ar ramane!?

Echipa antrenată de Edi Iordănescu este pe locul doi în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă Foto: Sportpictures
Echipa antrenată de Edi Iordănescu este pe locul doi în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă Foto: Sportpictures

Edi Iordănescu, neînvins în primele 8 runde din Casa Pariurilor Liga 1

Gaz Metan, actuala echipă a lui Edi Iordănescu, a pierdut primul meci din acest sezon. La Ovidiu, medieșenii au fost învinși cu 1-4, consemnând astfel primul eșec din această ediție a Casa Pariurilor Liga 1.

În ciuda înfrângerii, formația pregătită de Iordănescu Jr a rămas pe locul secund în clasamentul primului eșalon fotbalistic, cu 18 puncte după 9 runde. În plus, stilul ofensiv al antrenorului este transpus și în statistici, Gaz Metan având al treilea cel mai bun atac din Casa Pariurilor Liga 1.

  • 41 de ani are Edi Iordănescu
  • 90 de mii de euro lunar ar câștiga tehnicianul la Damac