Sport

Gest superb al lui Edi Iordănescu pentru fosta echipă: „Le cedez în întregime creanța. Sigla le aparține prin hotărâre judecătorească”

Noul selecționer al României, Edi Iordănescu, face un gest care îi va unge pe suflet pe suporterii de la Pandurii. Vrea să doneze echipei din Liga 3 banii pe care îi are de încasat din perioada când a antrenat în Gorj.
29.01.2022 | 20:03
Gest superb al lui Edi Iordanescu pentru fosta echipa Le cedez in intregime creanta Sigla le apartine prin hotarare judecatoreasca
Edward Iordanescu la conferinta de presa prilejuita de prezentarea noului selectioner al Romaniei, desfasurata la centrul National de Fotbal de la Mogosoaia, marti 25 ianuarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a răspuns atacurilor fără precedent ale lui Marin Condescu. Fostul președinte de la Pandurii Tg. Jiu a afirmat că instalarea antrenorului pe banca gorjenilor s-a produs în urma presiunilor lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne.

Începând cu ianuarie 2022, Edi Iordănescu este selecționerul României, negocierile dintre el și Răzvan Burleanu fiind anunțate în exclusivitate de FANATIK. Până să ajungă pe banca „tricolorilor”, tehnicianul în vârstă de 43 de ani a antrenat echipe importante de la noi din țară, precum Pandurii Tg. Jiu, Astra Giurgiu, CFR Cluj sau FCSB. De fiecare dată cu rezultate excelente.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu renunță la datorii pentru binele celor de la Pandurii Tg. Jiu

Pe gorjeni i-a condus în perioada 2014-2016 și, în ciuda scandalului provocat de Condescu, Edi Iordănescu a rămas atașat sufletește de echipa pe care, în 2016, o ducea pe ultima treaptă a podiumului Ligii 1, și pentru care vrea să facă un gest superb.

„Sunt pregătit să îmi cedez în întregime creanţa înscrisă la masa credală către asociaţia suporterilor Pandurii, care din ce înţeleg, afirmă cu tărie că Pandurii – Lignitul Dlui. Condescu nu este Clubul pe care suporterii îl urmează şi îl iubesc, sigla clubului, aparţinându-le lor, prin hotărâre judecătorească”, a scris Edi Iordănescu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În mesajul publicat, Edi Iordănescu neagă acuzațiile lui Marin Condescu și susține că, în mandatul pe care l-a avut la Tg. Jiu a câștigat un salariu lunar de opt mii de euro, nicidecum de peste 17 mii de euro, așa cum susține fostul președinte al Pandurilor.

Astfel, selecționerul României, care a dat în judecată clubul gorjean și care se află la masa credală, având în vedere că Pandurii Tg. Jiu este în insolvență, este dispus să renunțe la banii care i se cuvin, pentru binele echipei și al suporterilor ei.

ADVERTISEMENT

Cum era remunerat Edi Iordănescu la Pandurii Tg. Jiu

Iordănescu a încercat să explice, pe scurt, cum trebuia să fie plătit la Tg. Jiu și care au fost clauzele din contractul său, pe lângă salariul lunar de opt mii de euro.

„Cea mai mare pondere a remuneraţiei mele la Pandurii a fost constituită din bonusurile pentru performanţele realizate – salvarea de la retrogradare (am preluat echipa în decembrie, de pe loc retrogradabil), calificarea în finala Cupei Ligii, în primul an de contract, şi intrarea în play-off, clasarea pe podium, calificarea în cupele europene, în anul doi de contract”, a mai scris noul selecționer.

ADVERTISEMENT

Pandurii Tg. Jiu e într-o situație critică. Dintr-o echipă de top a Ligii 1, care în anul 2013 devenea vicecampioană și care, în sezonul imediat următor, juca în grupele UEFA Europa League, aceasta a ajuns să se zbată în mediocritate în Liga 3.

Pandurii Tg. Jiu este pe locul 3 în Seria 7, cu 27 de puncte, la 16 puncte în spatele liderului CSM Reșița.

ADVERTISEMENT