Sport

Edi Iordănescu și-a luat „la revedere” de la jucătorii FCSB-ului. „Dacă depindea de mine, nu aș fi plecat!”

Edi Iordănescu a sosit luni dimineatața la baza de pregătire a FCSB-ului de la Berceni pentru a-și strânge lucruile și a-și lua„la revedere” de la jucători.
15.11.2021 | 10:47
Edi Iordanescu sia luat la revedere de la jucatorii FCSBului Daca depindea de mine nu as fi plecat
ADVERTISEMENT
15-11-2021
08:57

Edi Iordănescu, la despărțirea de FCSB: „Dacă depindea de mine, n-aș fi plecat!

Edi Iordănescu a venit luni dimineața la baza de pregătire a FCSB-ului de la Berceni, unde și-a luat „la revedere de la jucători”. La plecare, a acordat o scurtă declarație, în care a explicat motivele despărțirii.

„Dacă depindea de mine, dacă totul era profesionist, n-aș fi plecat! Ce am spus rămâne valabil: nu voi vorbi urât de patron, de oamenii de aici sau de club! Sunt dezamăgit pentru că am crezut în promisiuni.

Pentru că am văzut că s-a dorit aducerea mea, plec într-un moment în care nu mi-aș fi dorit asta… Dacă sunt și lucruri bune, e acela că m-am întâlnit cu prieteni vechi și am descoperit oameni noi cu foarte multă calitate. Mi-am reconfirmat eu mie că aici e un grup de jucători fantastic, cu mult caracter! Cu multă perrsonalitate și cu mult talent!

Dacă sunt cu ceva recunoscător patronului e faptul că mi-a dat posibilitatea să redescopăr dragostea suporterilor pentru acest club care, după cum spun statisticile, sunt milioane. Mi-am dorit să luăm titlul, am aprins o scânteie dar n-a fost să fie! Am generat multe speranțe și îmi pare rău.

Plecarea mea are și nu are legătură cu declarațiile patronului în spațiul public! Am avut multe discuții private cu patronul! N-o să le fac publice sau sau sper să nu mă aducă în situația aia, pentru că a fost ceva care m-a deranjat… Am fost bombardat cu mesaje și chiar dacă au fost momente în care am crezut că putem realiza lucruri bune, alte lucruri au contat mai mult pentru el”, a declarat Edi Iordănescu.

Începând de duminică, Edi Iordănescu nu mai este antrenorul FCSB-ului. Atacurile repetate din ultimele zile ale patronului și-au atins ținta, astfel că antrenorul care a obținut 7 victorii și un egal în ultimele 8 partide a fost de acord cu încetarea pe cale amiabilă a contractului, fără se se prevaleze de clauza de reziliete de 5000.000 de euro.

După ce s-a aflat de plecarea lui Iordănescu jr, patronul Gigi Becali a anunțat că în locul lui va alege dintre 4-5 antrenori care au pregătit echipa în trecut, însă a precizat că Mirel Rădoi nu se află pe această listă.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, prezentate în exclusivitate încă de duminică, cele mai mari șanse le are Toni Petrea, tehnicianul care a adus ultimul trofeu în vitrina FCSB-ului (Cupa României, în 2020).

Edi Iordănescu a ajuns luni dimineața la cantonamentul de la Berceni al FCSB

După ce a acceptat să-și dea demisia, Edi Iordănescu s-a prezentat luni dimineața la baza de cantonament a aFCSB-ului de la Berceni, pentru a-și strânge lucrurile și a-și luat „la revedere” de la jucători. Apoi, el va semna rezilierea amiabilă a contractului.

ADVERTISEMENT
Edi Iordănescu a venit la baza de pregătire a FCSB pentru a-și strânge lucrurile și a-și lua „la revdere” de la jucători: foto: Digisport

Despărțirea de Iordănescu jr a fost anunțată oficial și de FCSB, printr-un comunicat postat luni dimineața pe contul oficial de Facebook al clubului.

„Mulțumim, Edward Iordănescu!

FCSB anunță că a ajuns la un acord cu Edward Iordănescu pentru încetarea contractului, fără pretenții financiare din partea niciuneia dintre părți.

ADVERTISEMENT

Echipa noastră a obținut, cu tehnicianul în vârstă de 43 de ani pe bancă, un număr de șapte victorii, două rezultate de egalitate și o înfrângere în Liga 1, precum și calificarea în optimile de finală ale Cupei României.

Clubul nostru îi mulțumește pentru implicarea și efortul depus în conducerea echipei și îi dorește mult succes în continuare!”, este postarea de pe contul de Facebook al FCSB.

ADVERTISEMENT

Sfatul lui Edi Iordănescu pentru jucătorii FCSB-ului

Înainte de a pleca de la echipă, Edi Iordănescu le-a transmis foștilor săi elevi câteva cuvinte prin intemediul rețelor sociale, prin care le cere să fie profesioniști și să se detașeze de situație.

„Rog public jucătorii să fie total profesioniști, să încerce să se detașeze de situație, să își vadă de munca lor și așa cum le-am cerut mereu să aibă respect față de staff și toți oamenii din jurul echipei, trebuie să nu cadă la mijloc în această situație, să nu uite cine îi plătește și să aibă respect total față de patron și club/culori. Viața merge înainte”, le-a transmis Edi jucătorilor.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 2,12 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT