Fotbal intern

Edi Iordănescu, prezentat la CFR Cluj. Pe ce perioadă a semnat. “Vreau titlul!”

13.06.2018 | 13:27
Edi Iordanescu prezentat la CFR Cluj Pe ce perioada a semnat Vreau titlul

Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj, iar fostul antrenor al Astrei Giurgiu a fost prezentat oficial la campioana României. Tehnicianul în vârstă de 39 de ani a vorbit despre planurile pe care le are la trupa din Gruia şi recunoaşte că şi-a propus să câştige titlul în sezonul 2018-2019 şi că va lua legătura cu Dan Petrescu pentru a afla mai multe detalii tehnice despre echipa ardelenilor.

“Este un moment fericit pentru mine! Este o onoare! Mă bucură foarte mult faptul că stau la această masă din această postură. Este un moment special pentru mine şi sper ca această colaborare să fie fericită şi să avem reuşite împreună. Am ocazia să mă bat pentru trofee şi aveam nevoie de acest moment. CFR îţi dă posibilitatea să îţi îndeplineşti obiectivele măreţe. O să avem ocazia să ne luptăm în cupele europene. Toate aceste lucruri sunt pozitive pentru mine şi sunt foarte încrezător că putem să avem un parcurs foarte bun. A contat foarte mult clubul, dar şi oraşul. Familia mea se va putea integra foarte rapid aici. Mi-am analizat opţiunile mereu şi latura financiară nu a fost foarte importantă pentru mine. Am avut oferte din străinătate care erau peste ceea ce voi câştiga la CFR, dar pentru mine a fost important că o să am posibilitatea să mă lupt pentru obiective importante. Vreau să iau titlul cu CFR.”

Ce zice Edi Iordănescu despre Dan Petrescu

“Cunosc echipa foarte bine, un lot de jucători foarte valoros, iar CFR a câştigat meritat titlul. În perioada următoare o să discutăm foarte mult pe tot ce înseamnă strategie şi selecţie, dar o să avem timp. Este important că sunt înconjurat de oameni în care am foarte mare încredere. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit această posibilitate. Acest club a trecut şi prin momente dificile, dar cei de aici au reuşit să ducă echipa pe o pantă foarte bună. Vin după un antrenor pe care îl respect şi îl apreciez, un antrenor care a făcut performanţă şi care este foarte aproape de familia mea. A fost un jucător extraordinar, a fost debutat şi crescut de tatăl meu. Ştiu că o să găsesc lucruri foarte bune aici şi o să încerc să aduc un plus pentru ca echipa să meargă pe o pantă ascendentă. O să îi dau un telefon lui Dan Petrescu pentru că este foarte important pentru mine să discut cu el detalii tehnice, este omul cel mai îndreptăţit să-mi dea astfel de informaţii.”

Ce a cerut Edi Iordănescu ca să semneze cu CFR

“Am avut mai multe discuţii, am avut contacte şi în România, dar şi în străinătate. Contează că sunt aici şi că sunt încrezător că putem face lucruri foarte bine. Am condiţiile care să îmi permită să fac performanţă. Eu am avut o doleanţă şi mi s-a aprobat. Am vrut să fiu implicat în tot ceea ce înseamnă transferurile, să facem împreună selecţia cu atenţia. Există posibilitatea ca anumiţi jucători să plece şi asta înseamnă pierderi importante. O să avem un program foarte încărcat, o să avem 3 competiţii, deci trebuie să fim acoperiţi pe toate posturile. Avem o listă de jucători şi trebuie să ne facem lotul foarte repede. Sunt jucători din România, dar şi din străinătate. O să avem timp în următoarele zile ca să conturăm o listă, să avem discuţii şi să încercă să-i convingem pe jucători să vină”, a spus Edi Iordănescu.

Ce zic Iuliu Mureşan şi Bogdan Mara despre Edi Iordănescu

Bogdan Mara, Edi Iordănescu şi Iuliu Mureşan la prezentarea oficială a noului antrenor de la CFR Cluj.
Bogdan Mara, Edi Iordănescu şi Iuliu Mureşan la prezentarea oficială a noului antrenor de la CFR Cluj.

“Am fost puşi în situaţia să găsim un antrenor care să poată să ducă mai departe performanţele clubului în câteva zile. Acesta este Edi Iordănescu. Îl apreciem foarte mult şi-l respectăm. Are educaţie de fotbal de mic! Este un antrenor care a ajuns la vâstra la care poate face performanţă înaltă. Avem foarte multă încredere în el! A venit cu întreg programul echipei făcut până la Supercupa din 14 iulie. Mi-a plăcut din primul moment, este un antrenor model şi lucrează pe sistemele moderne. Avem mare încredere în el şi ne bucurăm că o să colaborăm. A semnat un contract valabil 3 ani şi îi urăm mult succes. Sperăm să fim pentru a 5-a oară campioni”, a spus Iuliu Mureşan.

“Noul antrenor este cel care trebuie să decidă lista de jucători. O să analizăm lista foarte bine. Zilele acestea o să clarificăm şi situaţia jucătorilor care vor pleca. De astăzi o să analizăm lucrurile şi o să avem mai multe detalii. Billel Omrani este jucătorul CFR-ului pentru încă un an, se judecă acest litigiu la Comisii şi o să avem o discuţie mai avansată cu el la reunire pentru a-i prelungi contractul. Considerăm că o să fie un jucător important în sezonul următor şi o să încercăm să-l convingem să semneze pentru încă mai mulţi ani. Niciun jucător n-a cerut să plece. Nu suntem dispuşi să renunţăm la jucători importanţi pe orice sumă. O să continuăm pe grupul care a dus greul în anul trecut şi sperăm să ne îndeplinim obiectivele. Nu există ofertă pentru Deac în acest moment. Dan Petrescu îşi doreşte mai mult jucători, dar rămâne de văzut. Ciprian Deac este jucătorul nostru 100%”, a spus Bogdan Mara.